Nostaljik Futbol

Spor Toto Süper Lig'in 8.haftasında evinde Gaziantepspor'a 4-2 mağlup olan takımımız hakkında söylenecek pek fazla birşey yok. Maç içerisinde bize nostalji görüntüler hatırlatan, 90'lı yılları andıran görüntüler vardı. Maç sonunda da futbol dışında herşey konuşuldu. Elbette burada ne suç Galatasaray'ın, ne Gaziantepspor'un, ne de orayı dolduran yaklaşık 30bin civarı taraftarın. Hiç kuşkusuz futbolun "f" sinden anlamayan, Türk futbolunu katleden federasyonun.


Maç başlamadan Galatasaray yedek kulübesini gösteriyor kameralar. 90'lı yıllara damgasını vurmuş bir teknik adam, Fatih Terim'i görüyoruz. Hemen yanında ise dönemin en iyi oyuncuları Hasan Şaş, Ümit Davala. Ve Gaziantespor'da teknik direktörlüğe başlamış, unutulmaz eski oyunculardan Abdullah Ercan.
  • Maç içerisindeki sakatlıklar tüm oyun planımızı bozdu. (Muhtemel bir maç sonu yorumu olabilir.)
  • Kazım'ın ardından Gökhan Zan'ın sakatlanarak oyunu terketmek zorunda kalması dejavu gibi.
  • Galatasaray'da orta alan oldukça kalabalık. (90'lı yılların spiker klişelerinden biri vuku buluyor TT Arena'da)
  • Derken, hakem sahnede. Sıra onun çünkü. Yardımcı hakem suflör gibi okuyor replikleri. Önce Servet'e çıkıyor kırmızı kart.
  • Dakikalar 67'yi gösterdiğinde inanılmaz boşluklar göze çarpıyor Galatasaray savunmasında.. (Al sana bir spiker klişesi daha)
  • 76. dakikada alelacele hakem çıkıyor tekrar sahneye. Tek kişilik muhteşem bir performans(!) ortaya koyuyor. Galatasaray 9 kişi...
  • Kızan taraftar sahaya ayakkabısını fırlatıyor.(90'lı yılların meşhur protestolarından)
  • Ve nihayet son düdük. Klişeler maçı tamamlanıyor.

Maç sonu isyan cümleleri nostaljik. ''Bu hakemlerle lig bitmez"; 'Kesinlikle birilerinden talimat alınıyor'; 'Şampiyonluğumuz engellenmek isteniyor''; ''Kasıt var''...

Bu utanç, yeni bir oluşumla futbola hizmet etmek isteyen Fatih Terim ve çocuklarının değil. Bu utanç, sahada harika işler yapan Gaziantepspor'a ait değil. Bu utanç, hafta içi bozuk yollarda, keşmekeş içinde koştura koştura maça gelip, coşkuyla takımını destekleyen taraftarın da değil. Peki ya kimin ?

Futbolun ruhundan anlamayan bir Federasyon, futbolcunun psikolojisini bilmeyen hakemler 90'lı yıllara harika bir gezi yaptırdılar Türk Telekom Arena'da... Bu gurur sizin, yürekten alkışlıyorum. Fonda nostalji kraliçesi Muazzez Ersoy'dan nağmeler, sahneden yine o kötü hakemler ile geçmişe yolculuklar devam edecek. Tekrar görüşmek üzere...

1 yorum:

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0