THY Euroleague | Finaldeki rakibimiz Lietuvos Rytas

THY Euroleague'de öneleme turlarında finale yükselme başarısı gösteren erkek basketbol takımımız, normal sezonda gruplarda mücadele etmek için öneleme turlarında ev sahibi Lietuvos Rytas ile karşılaşacak. THY Euroleague önelemelerinde ilk turda Yunanistan temsilcisi PAOK'u 77-64 mağlup eden ve adını bir üst tura yazdıran takımımız, ikinci turda Fransız temsilcisi Asvel'i 93-83 mağlup ederek gruplara kalmak için final mücadelesi vermeye hak kazandı. Litvanya'nın Vilnius şehrinde düzenlenen öneleme turlarında erkek basketbol takımımız final karşılaşmasında ev sahibi Lietuvos Rytas'ı mağlup etmesi durumunda 2011/12 normal sezonunda tarihinde ilk kez THY Euroleague'de normal sezonda gruplarda mücadele etme fırsatı yakalayacak. Erkek basketbol takımımızın yarın (2 Ekim Pazar) gruplara kalmak için karşılaşacağı Litvanya ekibini mercek altına aldık.

Geçtiğimiz sezon Litvanya Ligi'nde ve Litvanya Kupası'nda final oynamakla yetinen Aleksandar Dzikic ve öğrencileri, aynı zamanda THY Euroleague'de TOP16'a kalma başarısı göstermişti. THY Euroleague önelemelerine katılan en tecrübeli takımlardan birisi olan Lietuvos Rytas takımı bu organizasyonun gediklisi olarak biliniyor. Yeni sezon öncesi takım kadrosunda bir takım değişikliklere giden kırmızı-siyahlı takım Beko Basketbol Ligi'nden 4 oyuncu ile sözleşme imzaladı. Trabzonspor forması giyen Alexander Rasic, Olin Edirne forması giyen Reinaldas Seibutis ve Predrag Samardziski, Efes Pilsen forması giyen Lawrence Roberts ve Türk Telekom forması giyen Goran Jeretin yeni sezon önesi Litvanya temsilcisine imza atarken, bir sezon evvel Beşiktaş'ta forma giyen Brad Newley de kırmızı-siyahlı takımda yer alan oyuncular arasında bulunuyor. Transfer döneminde kadrosuna ayrıca Artland Dragons takımından Tyrese Rice'ı kattı.

Hazırlık döneminde son derece başarılı bir performans ortaya koyan Litvanya temsilcisi oynadığı 7 hazırlık maçında 6 galibiyet çıkartmayı başarırken, 1 karşılaşmadan da mağlup ayrıldı. Yeni sezon öncesi çalışmalarına Ağustos ayının ortasında başlayan Lietuvos Rytas takımı ilk hazırlık maçında Trakuose takımı ile karşılaştı. Karşılaşmadan 90-52 gibi farklı bir skorla galip ayrılan kırmızı-siyahlı takımda Lawrence Roberts 17 sayı ile galibiyette büyük rol oynadı. Bir sonraki hazırlık maçında Klaipėdoje ile karşılaşan Rytas, bu karşılaşmayı da 78-53 kazanmasını bildi. Klaipėdoje karşısında 16 sayı bulan Rice ayrıca yaptığı 7 asist ile galibiyette büyük rol oynadı. Hazırlık karşılaşmalarına Dnipro ile oynadığı maç ile devam eden Dzikic'in öğrencileri bu karşılaşmada da Seibutis'in 20 sayılık performansıyla 93-59 galip gelmeyi başardı. Dnipro maçının ardından 3 gün sonra Goverla ile karşılaşan Rytas bu karşılaşmadan da Rice'ın 19 sayılık performansının öne çıkmasıyla birlikte sahadan 70-59 galip ayrılmasını bildi. Hazırlık döneminde ilk mağlubiyetini bu sene Rusya Ligi'nde ve Euroleague'de mutlak başarı olarak hedefleyen CSKA karşısında alan Litvanya temsilcisi, sahadan 63-67 mağlup ayrıldı. Rytas'ta en skorer isim attığı 10 sayı ile Brad Newley oldu. THY Euroleague önelemeleri öncesinde son hazırlık maçlarını Spriou karşısında oynayan Rytas, ilk maçta rakibini 70-61 mağlup ederken Lawrence Roberts bu karşılaşmada attığı 12 sayı ile takımı adına en skorer isim oldu. Spriou ile oynanan ikinci ve son hazırlık karşılaşmasında da sahadan 77-73 galip ayrılan Rytas'ta en skorer isim attığı 15 sayı ile Rice oldu.

Hazırlık maçlarındaki bu performansı ile THY Euroleague önelemelerine başlayan Lietuvos Rytas takımı, ilk turda KK Buducnost ile karşılaştı. Rakibi karşısında 83-64'lük skorla galip ayrılan evsahibi ekibinde en skorer isim attığı 17 sayı ile Reinaldas Seibutis olurken, Tyrese Rice 16 sayı - 5 asistlik performansı ile galibiyette büyük pay sahibi oldu. THY Euroleague önelemelerine evsahipliği yapan kırmızı-siyahlı ekip, ikinci turda Hırvatistan temsilcisi Cibona Zagreb ile karşılaştı. İlk devreyi 43-43'lük eşitlikle biten karşılaşmada rakibi karşısında üçüncü çeyrekte sergilediği etkili oyunu ile maçı kopartma noktasına gelen Rytas, karşılaşmadan 88-71 galip ayrılan taraf oldu. Hırvatistan temsilcisi karşısında kırmızı-siyahlı takımda en dikkat çekici performans kuşkusuz 19 sayı - 7 asist ile maçı tamamlayan Tyrese Rice'den geldi.

Türk basketboluyla son derece içli-dışlı olan Rytas ayrıca transfer döneminde Cemal Nalga ve Kenan Bajramovic'i Banvit'e, Simas Jasaitis'i Türk Telekom'a gönderdi. Geçtiğimiz sezon formamızı giyen Jerry Johnson'u transfer ettiğimiz kulüp olan Lietuvos Rytas, ayrıca sezon ortasında Fenerbahçe'nin transfer ettiği Sarunas Jasikevicius'un da bu topraklara gelmeden bir önceki takımıydı.

Lietuvos Rytas takımının 2011-2012 sezonunda takım kadrosu şu isimlerden oluşuyor;
4) Paulius Dambrauskas
5) Steponas Babrauskas (C)
6) Tyrese Rice
7) Lawrence Roberts
8) Goran Jeretin
10) Renaldas Seibutis
12) Vilmantas Dilys
14) Predrag Samardžiski
15) Mindaugas Katelynas
17) Jonas Valančiūnas
19) Aleksandar Rašič
20) Brad Newley
21) Artūras Jomantas
32) Dovydas Redikas

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0