Altyapıdan üstyapıya 10 yıllık takviye; Semih Kaya.

Bu sezonun sonu nasıl biterse bitsin, hiç kuşkusuz kazanılan en büyük obje gelecek yıllar adına savunmayı yıllarca emanet edebileceğimiz Semih Kaya olacak. Semih çok iyi bir fırsat yakaladı ve bu fırsatı olabilecek en güzel şekilde değerlendirdi. Sakatlıklar ve kart cezalarından dolayı bulduğu formayı iyi bir oyun sergileyerek kaptı Servet'i ve Gökhan Zan'ı yedek kulübesine mahkum etti. Yaşanan çirkin olayları tekrar açmak istemiyorum ama bu yazıyı okuyan insanların yüzde 85'inin Servet'in Galatasaray forması giydiğini görmek istemeyeceğini düşünüyorum. Gökhan Zan'ın durumu Servet'le aynı değil ama o da sık sık hata yapıyor ve yeterli bir stoper değil. Altyapıdan yetişen oyuncuların zaten önemli olduğu bir takımda olmasının üstüne böyle bir ortamın da olması Semih'i çok ama çok önemli bir oyuncu kılıyor bizler için . Üstelik Semih sadece Galatasaray için değil milli takım için de çok iyi bir şans olacaktır. Tabi eğer kendini geliştirirse..

Genç futbolcuların en büyük eksiği tecrübesizlikleridir. Bu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Ne kadar iyi olursa olsun her genç futbolcu hata yapar. Hele bir de kaleci ya da defans oyuncusuysa yaptığı hatalar çok daha kritik olur. Forvet ya da orta saha oyuncusunun atamadığı bir gol ya da hatalı verdiği bir pas belki o kadar önemli değildir ama kalecinin ya da defans oyuncusunun kaçırdığı bir top ya gol olur ya da rakip takımın oyuncusu gol pozisyona sokar. Bütün bu saydıklarımız tecrübeyi bu kadar önemli kılan nedenler.

Gelelim Semih'e.. Bir stoperde olması gereken özelliklere genel olarak sahip bir oyuncu kendisi. Soğukkanlı, çevik, konsantrasyonu gerçekten çok yüksek ve ekstra bir özellik olarak ayağına hakim ve iyi kullanıyor. Burada artık onun yapacağı şey bu özelliklerini geliştirmek olmalı. Bunu yaparken en büyük yardımcıları da şüphesiz Ujfalusi ve Fatih Terim olacak. Hocanın genç bir oyuncuya güveni çok önemlidir. Eğer o oyuncu hata yaptıktan sonra soyunma odasında azar yiyeceğini ya da kadrodaki yerini kaybedeceğini düşünürse bir başka hata daha yapar ve performansı düşebilir. Fatih hocanın genç oyunculara yaklaşımı ve onlara önemli olduklarını hissettirmesi çok büyük bir şans.  Ujfalusi de az Fatih Terim kadar büyük bir şans hatta daha büyük bir şans bile olabilir. Şampiyonlar ligi, İspanya, Almanya, İtalya, Avrupa ve Dünya kupalarında forma giymiş hatta UEFA kupası almış bir tecrübe abidesi olan üstelik bunları ona aktarmaya çok hevesli görünen bir futbolcu. Semih de açıklamalarıyla bunun kıymetini bilecek bir oyuncuya benziyor. 

Burada büyük bir görev de biz taraftarlara düşüyor. Ona sadece iyi oynadığı maçlarda değil kötü oynadığı maçlarda, hata yaptığında hatta onun yüzünden puan kaybettiğimiz maçlarda bile destek olmalıyız. Bu sezon ligde 4 maçta forma giydi ve bu maçlardan bir tanesi Beşiktaş maçı. Ne kadar stresli ve ne kadar zor bir maç olduğunu konuşmaya bile gerek yok. Bir diğer önemli maç ise Mersin İY maçı. Yani Semih'in Nobre ile karşılaştığı maç. Nobre çok tecrübeli ve akıllı bir futbolcu, birebir eşleşmelerde ona karşı olan performansı gerçekten çok iyiydi. Son oynadığı Sivasspor maçında bir anlık tereddütü gol yememize sebep oldu. Bu onun belki de ilk büyük hatası diyebiliriz ama son hatası değil. Üstelik bu hatayla puan bile kaybetmedik yeri gelecek puan kaybettiğimiz günlerde olacak önemli olan taraftarının ve takım arkadaşlarının ona güvendiğini bilmesi. Bunu bilirse daha rahat oynar ve bu da gelişimine katkı sağlar.

Tüm Galatasaray taraftarlarının dileği yeni bir futbolcu kazanmak ve uzun yıllar Galatasaray forması altında başarılı bir performans kazanması. Eğer çalışırsa neden olmasın. Sakatlıklardan, şanssızlıklardan uzak bir futbol hayatın olsun aslan parçası. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0