Derbi Heyecanı ! Beşiktaş - Galatasaray

Türkiye Futbol Federasyonunun "futbolun katili biz olacağız" harekatının bir ürünüyle daha karşı karşıya olduğumuz ligin 11.haftasında -derbi heyecanı- yaşayacağız. Kararı kulüp başkanları almış ve TFF'ye bildirmiş, yersen. Milli takım arasını değerlendirmek adına Benfica ile oynadığımız hazırlık maçını kaybettik fakat takımın ve taraftarın keyfinin yerinde olduğu bir gerçek. İlginç günler yaşayan ve sezon başından beri bir ivme yakalayamayan Beşiktaş'ı kendi sahasında mağlup etmek bizim için çok iyi olacaktır.

Beşiktaş ile oynadığımız son 6 karşılaşmada 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyetimiz var. Bu 6 karşılaşmada 10 gol atan takımımız kalesinde 9 gol gördü. Geçen sezon oynanan iki maçı da kaybettik. Ali Sami Yen'de oynanan maçı 2-1 kaybetmiş ve tek golümüzü Harry Kewell atmıştı. Yine deplasmanda oynanan maçı da 2-0 kaybetmiştik. 

Bu sezon ligde oynadığı 10 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan Beşiktaş topladığı 17 puanla 7.sırada yer alıyor. Oynadığı maçlarda 15 gol atıp kalesinde 13 gol gören Beşiktaş'ın en golcü oyuncuları üçer golle Simao ve Mustafa Pektemek. Beşiktaş bu sezon evinde oynadığı 5 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Evinde Kayserispor'a 2-0 mağlup olan Beşiktaş tek beraberliğini ise Fenerbahçe ile oynadığı ve 2-2 biten maçta aldı. Geçtiğimiz hafta sonunda deplasmanda Gençlerbirliği karşısında 2-0 öne geçtikleri karşılaşmayı 2-4 kaybettiler.

Galatasaray'ın performans grafiği de bildiğimiz gibi biraz karışık. Beşiktaş gibi sezon başından beri bir ivme tutturamadık desek doğrudur ama bence Beşiktaş'tan daha iyi durumdayız. Oynadığımız bir futbol var ve bu amaç doğrultusunda ilerliyoruz. Eksiklerimiz de var bunları kapatmaya çalışıyoruz. Aslında Gaziantep ve Antalyaspor maçları bizim seri yakalamamızı engelleyen etken ve bu iki maç her yazımda söylediğim gibi hakemlerin etkisiyle kaybedilen iki maç. Hakemlerden puan konusunda şikayetçi değilim sadece performansın çok kötü gözükmesini engellemek için söylüyorum bunu. Artık hakemlerden şikayet etmeyi bırakmalıyız. Malum neler döndüğü ortada...
Milli takımdan sakat dönen hiç bir futbolcumuzun olmayışı sevindirici. Şu an kadroda sakat olan tek futbolcumuz Yekta. O da malum biraz uzun sürecek. Benfica ile oynadığımız hazırlık maçında Fatih Terim'in gözüne giren ve 4.5 yıllık profesyonel sözleşme imzalanan Mertan Caner Öztürk de a takımla çalışıyor. 

Pazar günü saat 19:00'da oynanacak olan karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetecek. Daha önce Cüneyt Çakır yönetiminde Beşiktaş ile oynadığımız 4 karşılaşmada 3 galibiyet ve 1 mağlubiyetimiz var.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0