FCN Scouting | Yassine El Ghanassy

Meksika'da düzenlenen 1986 Dünya Kupası'nda Polonya, İngiltere ve Portekiz ile aynı grupta yer alan Fas'a pek şans tanınmıyordu. Ancak onlar 3 maçta topladıkları 4 puanla grubu lider bitirerek bir ilke imza atıyordu. O tarihten önce hiçbir Afrika takımı Dünya Kupası'nda 2. tura yükselme başarısı gösterememişti. Böyle bir ilke imza atan Fas, daha sonra finale kadar yükselip, orada Maradona'lı Burruchaga'lı ve Valdano'lu Arjantin'e kaybeden Batı Almanya'ya 2. turda 1-0 mağlup olmaktan kurtulamayacaktı. Ancak Fas'ın gösterdiği bu başarı, kıtanın futbolda uyanmasına ön ayak olmuştur. Zira İtalya'da düzenlenen 1990 Dünya Kupası'nda bu kez bir başka Afrika takımı, yani Kamerun, çeyrek finale kadar yükselme başarısı göstermiştir.

Fas'ın şimdilerde iyi bir jenerasyon yakaladığını söylemek, yanlış olmaz herhalde. Mehdi Benatia, Mehdi Carcela - Gonzalez, Adel Taarabt, Younes Belhanda, Oussama Assaidi ve Youssef El Arabi aklıma ilk olarak gelen isimler. Saydığım bu oyuncuların hepsinin 25 yaşın altında olduğunu belirtmekte fayda var. 2012'nin Ocak ayında başlayacak olan Afrika Uluslar Kupası'nın bana göre en büyük favorisi onlar.

Tam İsmi: Yassine El Ghanassy

Uyruk: Fas & Belçika

Oynadığı Kulüp: KAA Gent

Mevkii: Sağ ve Sol Kanat

Doğum Tarihi: 12.07.1990

Boy: 1,73

Ayak: Sağ





Belçika'nın La Louviere kentinde doğan El Ghanassy, aynı zamanda eski bir futbolcu olan Hajjaj El Ghanassy'nin de oğlu. 1998 yılından 2008 yılına kadar doğduğu kentin takımının formasını giyen oyuncu, 2006 yılında Birmingham tarafından denenmiş; ancak yeterli bulunmayarak kendisiyle sözleşme imzalanmamıştır. 2008'de Gent'in yolunu tutan Ghanassy, ilk çıkışını takımının ikinci olarak tamamladığı 2009-2010 sezonunda yapsa da, izleyenleri kendine hayran bırakmaya geçen sezondan itibaren başladı. Müthiş tekniği, sürati, pasları ve dribbling yeteneğiyle adından söz ettiren oyuncunun hırslı ve kolay kolay pes etmeyen karakteristik özellikleri de, onun başarısının temel etkenlerinden.

Hem sağ, hem de sol kanatta forma giyebilen oyuncu, sol ayağını da en az sağ ayağı kadar etkili kullanabiliyor. Sahaya 4-3-3 şeklinde dizilen Gent'te kanat forvet görevini üstleniyor. Kanatlardan getirdiği toplarla arkadaşlarına gol pozisyonu hazırlamak, onun en iyi becerdiği iş. Nitekim geçtiğimiz sezon yaptığı 14 asist, bunu kanıtlar nitelikte.

Ghanassy'nin savunma zafiyeti olduğu bir gerçek. Bu, onun en önemli eksikliği. Bunun dışında biraz daha güçlenmesi ve son vuruş becerisini geliştirmesi gerekli. Bu eksiklerini de giderdiği takdirde, kendisinin durdurulmasının çok zor olacağını düşünmekteyim.

Belçika Milli Takımının alt yaş kategorilerinde forma giyen Ghanassy'nin hâlâ hangi milli takım adına mücadele edeceği belli değil. Belçika Milli Takımının patronu Georges Leekens tarafından bir kez kadroya çağrıldıysa da, forma giymedi. Ancak kendisiyle yapılan bir röportajda ilk tercihinin Belçika olduğunu belirtmişti. Buradan dönüş olması zor gözüküyor.

Galatasaray'ın kanatlarında sorun olduğu hepimizin malumu. Riera ve Kazım'ın doğru düzgün bir alternatifinin olmaması ve bu oyuncuların formsuzlukları göz önünde bulundurulduğunda, devre arası o bölgeye bir transfer şart gibi gözüküyor. Hem genç, hem de potansiyelli bir isim arıyorsak, bence Ghanassy nokta atış olacaktır. Galatasaray'ın hem kısa, hem de uzun vadedeki problemlerinden biri, böylelikle giderilebilir.

*oyuncu hakkında kısa bir video

1 yorum:

  1. bu yazdıklarınızı umarımım yetkili birileri görüyordur. gerçekten harikasınız

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0