THY Euroleague | Barcelona karşısındayız..

Bu sezon tarihinde ilk kez THY Euroleague'de mücadele etme başarısını gösteren Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı, mücadele ettiği D Grubu'nda normal sezonun beşinci maçında THY Euroleague'in en güçlü ekiplerinden ve favorilerinden İspanyol ekip Regal Barcelona'yı evinde ağırlıyor. Abdi İpekçi Arena'da taraftarının desteği ile rakibini ağırlayacak olan takımımızda herhangi bir eksik bulunmazken, satışa çıkan biletlerin tamamen tükendiği karşılaşma saat 20:00'de başlayacak ve NTVSpor naklen yayınlayacak. Regal Barcelona grupta oynadığı 4 karşılaşmadan da galibiyetle ayrılarak liderliğini sürdürüyor.

Katalan ekibi rakip potalara geride kalan 4 maç sonunda 359 sayı atarken potasında ise sadece 265 sayı gördü. Bu alanda hem en çok sayı üreten, hem de en az sayı yiyen takımlardan birisi olan Barcelona’nın Sloven oyuncusu Erazem Lorbek maç başına 17 sayı ortalaması ile takımının en skorer oyuncusu durumunda bulunuyor. Katalan ekibinin bir diğer önemli oyuncusu ise hiç kuşkusuz La Bomba lakabı ile anılan İspanyol guard Juan Carlos Navvaro. Tecrübeli guard geride kalan 4 maç sonunda 12,5 sayı ortalaması ve 4,3 asist ortalaması ile oynuyor. Barcelona'da bireysel olarak Navarro ve Lorbek'in dışında ön plana çıkan bir başka isim ise 7,5 asist ile Euroleague'de asist krallığında birinci sırada bulunan Marcelinho Huertas. Takım halinde %66.3'lük iki sayılık atış isabeti ile oynayan İspanyol takımı bu alanda da Euroleague'de şuana kadar birinci sırada yer alıyor. Bunun yanı sıra kadrosunda Pete Mickeal, Chuck Eidson, Boniface NDong, Fran Vazquez, Victor Sada gibi yıldızlara sahip olan Regal Barcelona'da kenardan gelerek zaman zaman takımam önemli katkı sağlayan diğer isimler ise Kosta Perovic, Joseph Ingles ve C. Wallace olarak göze çarpıyor.

39 yaşındaki Xavi Pascual'in çalıştırdığı İspanyol ekibi geçtiğimiz sene Euroleague çeyrek finalinde sezonu şampiyon olarak tamamlayan Panathinaikos’a elenirken, 2010 yılında finalde Olimpiakos’u mağlup ederek tarihinde ikinci kez Euroleague şampiyonu olmuştu.

Top 16 yolunda alacağı her galibiyetin altın değerinde olduğu ve sıralamada son derece önemli olduğu bir dönemde tüm taraftarlarımızı saat 20:00'de Yenilmez Armada'nın yanında olmaya ve Abdi İpekçi Arena'ya bekliyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0