Adnan Öztürk: Türk futbolunun madeni A2 Ligi'dir.

Galatasaray Spor Kulübü başkan yardımcısı Adnan Öztürk, futbolumuzda yaşanan süreç ve açıklanan iddianame doğrultusunda dün gece (4/5 Aralık) TV 8 kanalında yayınlanan programa konuk oldu. Faik Çetiner'in sorularını yanıtlayan Adnan Öztürk yaşanan süreç sonrasında futbolumuza alternatifler kazandırılması gerektiğini ve altyapıya önem verilmesini hatırlatırken şike soruşturmasında iddianamede ismi yer alan Sercan Yıldırım hakkında da açıklamalarda bulundu. Başkan yardımcısı Adnan Öztürk'ün açıklamalarının tamamı şu şekilde..

"Türk futbol tarihinin en önemli konusu olacaktır bu. Bu nedenle federasyona çok büyük iş düşüyor. TFF hakeden tüm takımların herhangi bir sıkıntı ve engel olmadan takımların Avrupa yolunu açık tutmak zorundadır. 3 Temmuz sabahı başlayan olaydan bahsediyoruz. 5 ay geride kaldı, bugüne kadar camialar arasında tartışma olmadı. İddianamenin içine Türk futbolunu hapsedersek futbolumuza çok yazık etmiş oluruz. Hakim bey davayı kabul ederse -öyle görünüyor- belki bilmediğimiz şeylerle karşılaşacağız. Bu halkımızı futboldan soğutabilir. Bu nedenle futbolumuz adına alternatifler yaratmamız gerekiyor. Benim dile getirdiğim altyapı meselesi de bununla kaynaklı.. Tüm kulüplerimiz için zorlu bir süreç geçiyor. Galatasaray'ın adı geçmiyor ama Türk futbolunun en büyük parçası Galatasaray. A2 Ligi'ni (Rezerv Lig) daha aktif hale getirmemiz gerekiyor. Türk futbolunun madeni orda, çocukları sahneye çıkartmak lazım. Bir kaç şirket isim hakkı ve sponsorluk için istekliler, gayretliler. Kulüpler Birliği'ne bunu sunucaz, orada konuşucaz. Bu hafta içerisinde A2 Ligi hakkında tüm çalışmalarımızı tamamlayıp Kulüpler Birliği aracılığıyla federasyona sunacağız.

TFF'yi zamanında uyardık. Kangren kolunuzu kesmezseniz birileri gelip kolunuzu keser diye. Bugün yaşanılanlar ortada.. UEFA'nın yaptırımını hepimiz gördük. Müfettiş geldi, bir gün bile kalmadı ve kararı verdiler. Avrupalılar bu şekilde çalışır. Pek ses etmezler, gürültü çıkartmazlar ve karşınıza bir anda bir karar çıkartırlar. Bu nedenle TFF'nin bu konuda yaptırımı yok. Bir kez daha söylüyorum. Bu iddianame ile Türk futbolunu katletmeyelim. Türk futbolunu kurtaralım. Sercan'ın olayı bizim için büyük bir süpriz oldu. Aktif futbol oynayan arkadaşlarımızın durumu tamamiyle uzmanlık konusu.. Kulüp avukatlarıyla ilgili bu konuyu görüşeceğiz ve konu hakkında yaptırımlarımızı uygulayacağız."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0