EVL | Ligde üstüste 3.galibiyet..

Aroma Erkekler Voleybol Ligi'nin 8.haftasında evinde Ankara temsilcisi Maliye Milli Piyango'yu konuk eden Galatasaray Yurtiçi Kargo erkek voleybol takımı ilk seti 26-24, ikinci seti 25-18'lik skorlarla kazanırken üçüncü sette rakibine 25-18 mağlup olunca karşılaşma dördüncü sete taşındı. Karşılaşmanın son setinde rakibi karşısında 25-14 galip gelen Işık Menküer ve öğrencileri, ligde üstüste üçüncü galibiyetini aldı. Karşılaşmanın yıldızı 28 sayı ile Salvador Hidalgo oldu.


Maliye Milli Piyango’yu evinde konuk eden Galatasaray maça iyi başlamasa da ilk seti almayı başardı. Teknik molaları 8- 5 ve 16- 14 geride tamamlayan Sarı-Kırmızılılar maçı bırakmadı. Çift libero Caner ve Akif ile oyuna başlayan Cim-Bom, teknik molalardan sonra hatasız manşet almaya başladılar. Milli pasör Ulaş pasların dağıtımını iyi yaptı. Kemal, Hidalgo ve Ehan’ın etkili servis, yerinde blok ve smaçlarıyla rakibini 23- 23’de yakaladı. Seti de 26- 24 aldı.

İlk sette zor anlar yaşayıp seti almakta zorlanan Galatasaray, ikinci sete de iyi başlayamadı. Üst, üste hatalar yapınca, konuk takım ilk teknik molayı 8-4 önde bitirdi. İlk sette olduğu gibi sonradan açılan Sarı-Kırmızılılar ikinci teknik molayı 16-14 önde tamamladı. Seti de 25-18 farklı alıp, skoru 2-0 lehine çevirdi. İlk iki sete çok iyi başlayıp sonunu getiremeyen Başkent temsilcisi Maliye Milli Piyango üçüncü sete hızlı başladı. Makedonyalı Nikola, Murat ve Gökhan Öner’in yerinde blokları, Galatasaray’ın hücumlarını kesti. Etkili servisleriyle de manşetlerini bozdu. Smaçlarıyla da sayıları aldılar. Teknik molalara 8-3 ve 16-11 öde girdiler. Seti de 25-18 alıp maç için umutlandılar.

Maliye Milli Piyango seti alıp maç için umutlandılarsa da, buna Galatasaray izin vermedi. İyi manşetler alıp yerinde bloklar ve smaçlarıyla oyuna ağırlıklarını koydular. Teknik molaları 8-6 ve 16-10 önde tamamlayan erkek voleybol takımımız 25-14'lük üstünlük kurarak rakibi karşısında karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı. Hidalgo’nun 28 sayı ile yıldızlaştığı, Kemal ve Erhan’ın başarılı oyunu, libero Caner ve Akif ile pasör Ulaş, Cem ve Ahmet’in katkıları takımın galip gelmesinde büyük etken oldu.
Tayyar Sümen/Voleybolmagazin

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0