THY Euroleague | Top16 kuraları 28 Aralık'ta..

Kulüp tarihimizde ilk kez katılım gösterdiğimiz THY Euroleague'de normal sezonda grup maçları dün oynanılan karşılaşmalarla birlikte tamamlandı. Önelemelerden gruplara kalarak büyük bir başarıya imza atan Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı mücadele ettiği D Grubu'nda 4 galibiyet, 6 mağlubiyet alarak grubunu dördüncü sırada tamamlayarak Avrupa basketbolunun en büyük organizasyonu olan THY Euroleague'de adını TOP16'ya yazdırmayı başardı. Bu organizasyonda ülkemizi temsil eden Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes takımları da gruplarında gösterdiği performanslar sonrasında bir üst tura kalmayı başardı. Toplamda 4 grubun oluşacağı ve her grupta 4 takımın yer alacağı TOP16 kuraları 28 Aralık Çarşamba günü İspanya'nın Barcelona kentinde çekilecek.

THY Euroleague'de grup maçlarının tamamlanmasıyla birlikte gruplarında ilk 4 sırayı alan takımlar bir üst tur olan Top16'da mücadele etme hakkı kazandı. Fenerbahçe Ülker, Olympiakos, Bennet Cantu, Bilbao Basket, CSKA Moskova, Panathinaikos, Unicaja Malaga, Zalgiris Kaunas, Real Madrid, Maccabi Electra, Anadolu Efes, Emprio Armani Milano, Regal Barcelona, Montepaschi Siena, Unics Kazan ve Galatasaray Medical Park takımlarının katılacağı ve mücadele edeceği TOP16 turunda gruplarda eşleşen takımlar aynı grupta tekrardan eşleşemeyecek. Kura sırasında Euroleague yetkilileri ayrıca aynı ülke takımlarına da mümkün olduğunca aynı grupta yer vermemeye dikkat edecek. Galatasaray Medical Park çekilecek kuralar sonrasında TOP16 turunda Regal Barcelona, Montepaschi Siena, Unics Kazan, Emprio Armani Milano,  Zalgiris Kaunas ve Bilbao Basket ile aynı grupta yer alamayacak. Takımımızın TOP16 turunda mücadele eden diğer Türk temsilcileri Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes ile aynı grupta yer alma şansı bulunuyor.

THY Euroleague'de iki haftalık aranın ardından TOP16 turu 18 Ocak - 1 Mart tarihleri arasında oynanacak. 4 grupta ilk iki sırayı alan takımlar Avrupa'nın en büyük basketbol organizasyonunda Final 8'de mücadele etme hakkı kazanacak. THY Euroleague'de dörtlü finaller 11/13 Mayıs tarihleri arasında Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0