THY Euroleague | Üçüncülük maçı!

THY Euroleague'de mücadele eden ve Top16 yolunda büyük avantaj sağlayan Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı bu akşam saat 17:00'de grupta üçüncülük mücadelesi verdiği Unics Kazan ile deplasmanda karşılaşıyor. İstanbul'da oynanan ilk maçta rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan fakat maçın bitimine 1 dakika 45 saniye kala Domercant'ın üçlüğü ile geriye düşen Oktay Mahmuti ve öğrencileri sahadan da 64-68 mağlubiyetle ayrılmıştı. İstanbul'da yaşanan talihsiz olayı telafi etmek için bugün 5 sayı farkla kazanması gereken Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı bu mücadeleyi kazanması halinde hem üçüncülük hem de Top16 yolunda büyük bir avantaj elde edecek.

Kulüp tarihinde bir ilke imza atarak bu sene basketbolun en büyük sahnesinde mücadele eden Oktay Mahmuti ve öğrencileri geride kalan 6 maç sonunda aldıkları 3 galibiyet - 3 mağlubiyet ile 4.sırada bulunuyor. THY Euroleague'de önelemeler öncesinde sırasıyla PAOK - Asvel ve Rytas'ı yenerek gruplara kalma başarısı gösteren Galatasaray MP, grubun ilk maçında Asecco Prokom'u deplasmanda 72-76'lık skorla mağlup ederek organizasyona galibiyetle başlamıştı. Prokom deplasmanı sonrasında elde edilen galibiyetin ardından arka arkaya grupta iki maç (Unics Kazan ve Montepaschi Siena) kaybeden erkek basketbol takımımız grupta dördüncü maçında deplasmanda Union Olimpija'yı 70-79 mağlup ederek grupta iddiasını sürdürdü. Grubun beşinci maçında turnuvanın en güçlü takımlarından ve şampiyonluk adaylarından Regal Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, 20 sayılık farktan müthiş bir geri dönüşle maçı son topa taşıdı fakat rakibi karşısında 66-70'lik skorla mağlup olarak grup maçlarının ilk etabında 2 galibiyet - 3 mağlubiyet elde etti. Taraftarının önünde oynadığı 2 Euroleague maçından da mağlup ayrılan Galatasaray Medical Park, evinde ilk galibiyetini geçtiğimiz hafta Asecco Prokom karşısında aldı. Rakibi karşısında bir ara 15 sayı geriye düşen Oktay Mahmuti ve öğrencileri müthiş bir oyun ve karakter örneği ortaya koydu ve maçı uzatmalara taşıdı. Normal süresi 70-70'lik eşitlikle biten karşılaşmada rakibini 78-76 mağlup eden Galatasaray Medical Park böylece grupta 3.galibiyetini elde etmiş ve dördüncü sıra için büyük avantaj sağladı.

Deplasmanlarda gösterdiği başarılı performans ile rakiplerine korku salan Galatasaray MP, bu sezon deplasmanda oynadığı 13 resmi karşılaşmada sadece bir mağlubiyet aldı. Montepaschi Siena deplasmanında ağır bir mağlubiyet alan Oktay Mahmuti ve öğrencileri deplasmanda oyun kimliği ve karakterini ortaya koyarak son topa kadar savaşıyor. Grupta oynadığı 3 deplasman maçından 2 galibiyetle ayrılan Galatasaray Medical Park, geride kalan 6 maç sonunda 440 sayı atıp, 459 sayı yedi. Maç başı rakip potaya 73.3 sayı bırakan takımımız ayrıca potasında 76.5 sayı gördü. Takım istatistiklerinde son derece dengeli bir görüntü çizen erkek basketbol takımımızda en skorer isim maç başı 10.2 sayı ortalaması ile oynayan Hırvat pivotumuz Luksa Andric. Maç başı 19 dakika sahada kalan Luksa istatistik hanesine ayrıca 3.3 ribaund - 0.8 asist ve 0.7 top çalma yazdırmayı başardı. Hücum opsiyonlarında oldukça çeşitlilik gösteren Oktay Mahmuti'nin takımında maç başı ortalamalarda Preston Shumpert 9.7 sayı, Joshua Shipp 9.2 sayı, Jaka Lakovic ve Furkan Aldemir 8 sayı ile oynuyor.

Sezon başında Regal Barcelona'dan transfer edilen 31 yaşındaki oyun kurucumuz Jaka Lakovic bu sezon THY Euroleague organizasyonda 11.yılını geçirirken bu akşam oynayacağı karşılaşmanın ardından Euroleague'de en çok forma giyen (208 maç) ikinci oyuncu ünvanına ulaşacak. Bu alanda ilk sırada bulunan isim ise bu sezon Maccabi Electra forması giyen tecrübeli oyunkurucu Theo Papaloukas. Yunan oyunkurucu 220 resmi karşılaşma ile THY Euroleague organizasyonunda en çok forma giyen oyuncu olarak birinci sırada bulunuyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0