TKBL | Optimum Ted karşısında önemli galibiyet..

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin 7.hafta mücadelesinde şampiyonluğun en güçlü adaylarından Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı, ligin güçlü takımlarından ve eski oyuncumuz Derya Özyer'in çalıştırdığı Optimum Ted'i evinde ağırladı. İlk yarısı oldukça çekişmeye sahne olan karşılaşmada Ceyhun Yıldızoğlu ve öğrencileri soyunma odasına 45-38'lik skorla önde giden taraf oldu. Karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde maçı kopartan Sarayın Sultanları, rakibi karşısında sahadan 86-73'lük skorla ayrıldı ve önemli bir galibiyet elde etti. Ligin ilk haftalarında Fenerbahçe'yi evinde mağlup eden Optimum TED karşısında en skorer oyuncumuz hafta içerisinde takıma katılan Amerikalı süperstarımız Sylvia Fowles oldu. 3 gün önce takıma katılan Amerikalı oyuncu ayağının tozu ile çıktığı karşılaşmayı 18 sayı-4 ribaund ile tamamladı.

Maça iki ekipte karşılıklı basketlerle başladı. Periyodun ortalarına doğru hücumda etkinliğini arttıran Sarı Kırmızılılar Şaziye ve Bahar’ın basketleriyle rakibi ile arasındaki farkı 7 sayıya çıkardı (14-7). Çabuk toparlanan ve rakibini durduran Ankara temsilcisi ise üst üste basketlerle seri yakalarken farkı indirdi. Özge Yavaş’ın 3 sayısı ile konuk ekip 16-17 öne geçmeyi başardı. Skor üstünlüğünü koruyan Optimum TED Ankara Kolejliler ise ilk periyodu 20-21 önde tamamladı.İkinci periyoda iki takımda karşılıklı basketlerle başlarken Sarı Kırmızılılar Melisa Can ile üstünlüğü yakaladı (25-24). Farkı açmaya devam eden Galatasaray Medical Park son beş dakikaya ise 34-26 önde girdi. Farkı açmaya devam eden ev sahibi ekip sert savunmasıyla da rakibine fazla sayı şansı tanımadı ve soyunma odasına 45-38 önde gitti.

İkinci yarıda da etkili oyununa devam eden Galatasaray Medical Park farkı korudu. Sarı Kırmızılılar son 6 dakika 30 saniyeye ise Şaziye İvegin’in basketiyle 55-42 önde girdi. Hücumda etkili olamayan Optimum TED Ankara Kolejliler ise savunmada da etkisiz kalınca farkın açılmasına engel olamadı. Galatasaray Medical Park son periyoda ise 67-54 üstün girdi. Maçın son periyodu karşılıklı basketlerle geçildi. Skor üstünlüğünü elinde tutmasını bilen Sarı Kırmızılı ekip son beş dakika 30 saniyeye 74-61 önde girdi. Farkı korumaya devam eden Galatasaray Medical Park mücadeleden ise 86-73 galip ayrıldı.

Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımının İspanyol yıldızı Alba Torrens sakatlığı sebebiyle Optimum TED karşılaşmasında da forma giyemedi. Futbol takımımızın teknik direktörü Fatih Terim ve eşi Fulya Terim karşılaşmayı tribünden takip etti.

GALATASARAY MEDİCAL PARK (86): Epiphanny Prince 9 (2 ribaund, 5 asist), Bahar Çağlar 6 (4 ribaund, 3 asist), Işıl Alben 4 (2 ribaund, 1 asist), Gülşah Gümüşay (1 ribaund), Ayşe Cora (1 asist), Diana Taurasi 14 (5 ribaund, 4 asist), Şaziye İvegin 8 (1 ribaund, 3 asist), Melisa Can 10 (4 ribaund, 1 asist), Tina Charles 17 (11 ribaund, 5 asist), Sylvia Fowles 18 (4 ribaund)

OPTİMUM TED (73): Demya Walker 14 (8 ribaund), Erin Thom 14 (5 ribaund, 2 asist), Gülşah Akkaya 11 (5 ribaund), Saynur Tozlu 2 (3 ribaund), Özge Yavaş 12 (2 asist), Harika Gözde Eldaş 2, Emel Ecem Güler 2 (1 ribaund, 2 asist), Matee B Ajavon 16 (5 ribaund, 3 asist)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0