Burak Eren'le Üçleme.. (2)

Geçtiğimiz hafta başlattığımız bir proje vardı. SportifCümleler blogunun sahibi Burak ile Galatasaray'ı haftalık belirli periyotlar dahilinde inceleyecek, o hafta Galatasaray adına akıllarda kalan noktalara değinecektik. Geçen hafta yayınladığımız ilk yazının ardından "Üçlemeler" serisinin ikinci yazısı da yayında. Üçlemede ana konular hiç kuşkusuz Eskişehirspor ve Ankaragücü karşılaşmaları. Haftanın bir başka konusu ise Kazım'ın sağbek oynaması ve Fatih Terim'in yeni bir sağbek yaratmaya çalışması.. Galatasaray'da haftanın dikkat çeken noktalarını Burak sizler için yorumladı.

Puan Kaybının Kötü Zemini Olmuyor / Eskişehirspor 0-0 Galatasaray
Evet şartlar kötüydü. Buz tutmuş bir zemin ve oynamaya çalışan takımlar adına yarattığı büyük handikap. Ama şöyle birşey var, o zemin sadece Galatasaray açısından değil Eskişehirspor için de büyük bir handikaptı. Kazanılan bir puana sevinmem normalde ama bu maçtan bir puan çıkarmak Galatasaray adına önemli bir kazanım oldu, bu kadar kötü oynanan bir maçın ardından. Dede'nin orta sahadaki etkisi, Tello'nun sol taraftaki etkili oyunu, Alper Potuk ve Hürriyet'in sert oyunlarının {futbol içerisinde} Selçuk İnan ve Engin Baytar'ı kitlemesi neticesinde ilk yarıda şut dahi atamadık ama ikinci yarıda işler daha da kötüye gitti aslında. Baros'un yokluğu hadikap, onun da yokluğunda 4-1-4-1'e döndü tekrar sistem ama ikinci yarıda Sercan Yıldırım'ın oyuna girmesi Galatasaray'ı tekrar 4-4-2'ye taşıdı ama Galatasaray orta sahasının tüm üstünlüğü Eskişehirspor'a kaptırması rakibe üstünlüğü getirdi, etkili olan tarafta onlardı ve Batuhan değil de daha etkili bir santraforla da aslında golü bulabilirlerdi. Bu maçtaki birinci şansımız Batuhan, ikinci şansımız ise zemindi. Daha iyi bir zeminde Eskişehirspor daha da iyisini yapabilirdi diyorum. Tabii bir de Kazım'ın maçın son bölümlerinde sağ bek oynaması da Sabri Sarıoğlu adına çok önemli bir mesaj.

Rotasyon / Galatasaray 4-0 Ankaragücü
Şu sıkışık fikstürde rotasyonun önemi çok daha büyük ama rakip ne kadar kötü ve zor durumda olursa olsun onlara karşı rotasyon uygulamakta bir o kadar riskli bir durum. Maç öncesinde benim de rotasyon düşüncem vardı yine de, Fatih Terim de böyle bir kadro sahaya sürdü. Tabii işin güzel olan tarafı, 11 oyuncuyu değiştirmek yerine önemli bir bölümünü rotasyona tabii tutup as oyuncularla yedek oyuncuların güzel bir karmasını yarattı, Adana Demirspor maçından farklı bir durum vardı yani. 4-4-2'ye dönüşün maçı oldu bu yine, maçın ilk dakikalarında da maçın 2-0'a gelmesi o anda bitirdi işi. Bu tip maçlarda süper futbol oynanmaz, skoru bulursun ve tempo olarak seviyeyi biraz daha aşağıya düşürüp farka gitmeyi denersin. Galatasaray'da böyle yaptı ve 4-0'lık bir skor almayı başardı. Futbol anlamında konuşulacak çok birşey olmamasına rağmen kazanımlar oldu bu maçta. Riera'nın etkisi gibi mesela. Onun toparlanması önemli, her ne kadar kesit kesit bu performansları göstersede transfer yapamadığımız şu zamanlarda transferi kendi içimizden çıkarmamız güzel bir piyango olur. Şu da ilginç detay, Riera onca maç oynadıktan sonra bu maçta ilk golünü attı ama Yiğit Gökoğlan ikinci maçında ilk golüne ulaştı, espirili bir yaklaşım tabii bu.

Colin Kazım'ın Sağ Bek Oynamasının Verdiği Mesaj
Eboue'yi arıyoruz, çok net. Hatta oynadığı zamanda yarattığı etkinin aslında ne kadar büyük olduğunu da yeni yeni kavrıyoruz diyebilirim. Alternatifsiz bir durumda kendisi. Sabri Sarıoğlu bildiğiniz gibi uzun bir sakatlıktan çıktı ama ilk defa olmadı yani uzun sakatlıktan çıkışı. Ya da Uğur Uçar misali 1.5 senelik bir ayrılığı olmadı ama şu ana kadar gösterdiği performans 99 lokavtı sonrası S.Kemp'in dönüşü misali birşey. Futbol olarak çok geriye gitmiş, fizik anlamda ise geldiği noktayı söylemiyorum bile. Onu o yapan hırsı, mücadelesi de bu fizik gücü yüzünden pek ortalarda yok, haliyle de verimliliği sıfır, çoğu zaman da zarar vermeye başladı bu. Fatih Terim'in onu kazanmak istediğini biliyorum, şans da veriyor, vermeye devam edecek ama şu ana kadar oluşan görüntü iyi değil ve son olarak Kazım'ın sağ bek olarak oynaması, Sabri'nin de kenara alınmış olması çok büyük bir mesaj aslında. Kaçımız tahmin ederdi, Kazım sağ bek oynayabilir diye. Terim'in var böyle projeleri, Yiğit Gökoğlan üzerinden böyle bir hamle bekliyordum aslında ama Kazım'ı Eskişehirspor maçında bek olarak denedi ve işin ilginci de Kazım sırıtmadı bu bölgede. Uzun vadede tabii zor bir olay bu ama alternatif gözüyle de bakabiliriz artık. Hepsinden öte ise Sabri Sarıoğlu'nun geldiği şu nokta, gerçekten çok üzücü.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0