Milan Baros & Tomas Ujfalusi: Şampiyon o-la-ca-ğız!

Sezon başında Galatasarayımıza transfer olan Çek stoper Tomas Ujfalusi ve 3 sezondur formamızı giyen bir başka Çek oyuncumuz Milan Baros, geçtiğimiz günlerde Galatasaray Televizyonu'nda yayınlanan Son Pas isimli programa katıldı. Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını değerlendiren ve geleceğe dair hedeflerinden bahseden Çek yıldızlarımız sezon sonunda taraftarlarımızla birlikte şampiyonluk sevinci yaşamayı çok istediklerini ve buna inandıklarını dile getirdi. Tomas Ujfalusi ve Milan Baros'un tüm açıklamaları, ilk yarının değerlendirmesi ve sezon sonuna dair görüşleri şu şekilde..

İlk yarıyı Galatasaray 37 puanla lider kapattı. Liderlik hakkında neler söylemek istersiniz?

Baros: Tabi ki çok önemli bir durum ilk yarıyı lider bitirmek. Çünkü hem takımın kendisine güveni, hem de taraftarın ve camianın bize bakışı ve güveni açısından çok önemli. Ama biliyorsunuz önümüzde daha 17 maç var ve onlardan sonra play off mücadeleleri var. O yüzden önemli ama daha herhangi bir şey bitmiş değil.

Ujfalusi: Ligin ilk yarısına, özellikle son 8-9 maça bakıldığında çok iyi bir performans sergilediğimizi düşünüyorum. Bu şekilde devam etmemiz gerekiyor çünkü arkamızdan önemli rakipler geliyor. Ligin ilk yarısını birinci bitirmek önemliydi, ama işin sonu daha önemli. O yüzden bu şekilde devam etmemiz gerekiyor.

Son haftalarda takım savunması çok ön plana çıktı ve deplasmanda son 7 maçta, geneldeyse son 3 maçta gol yemeyen bir Galatasaray var. Aynı zamanda ligin de en az gol yiyen takımısınız. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ujfalusi: Tabi bu önemli bir istatistik. Bu demektir ki sadece defans bloğunun değil, takım olarak iyi bir savunmanın yapıldığını gösterir. Çünkü defans her zaman için forvetlerden başlar. Bizim de forvetlerimizden başlayan bir defans olgusu bu. Bu da çok önemli bir şey. Gol yemediğiniz zaman, çok kaliteli ayaklara sahip bir takım olarak mutlaka biri çıkıp, gol atıp, sizi galibiyete taşıyabiliyor.

Baros: Özellikle deplasman maçlarında gol yememek çok önemli bir unsur diye düşünüyorum. Geçtiğimiz senelerde bunu yaşıyorduk, deplasmanda gol yiyince maçı geri çevirebilmek zor oluyordu. Ama bu seneye bakıyorsunuz, çok iyi, geride çok iyi işler yapan bir savunma dörtlümüz var. Tabi ki kalecimizi de unutmamak gerekiyor, şu anda formunun zirvesinde olan bir kalecimiz var. Gol yemediğiniz zaman işler daha kolaylaşıyor tabi ki.

Galatasaray en az gol yiyen takım olmanın yanı sıra, ligde 27 golle en çok gol atan ekip. Son haftalarda Elmander’le yan yana oynadığını ve hücumdaki performansınızın arttığını izledik. Bu konuda neler söylersin?

Baros: Çok kaliteli bir takıma sahibiz. Attığımız gollerden daha fazlasını da atabilirdik, çünkü çok sayıda pozisyona giren bir takımız. Bu bizim için çok önemli bir olgu. Takım anlamında iyi oynayan bir Galatasaray var. İyi oynanan futbol sonucu gelen pozisyonlar var. Daha da çok gol atabilirdik. Defansif olarak da yaptığımız iş önemli. Her maç çok iyi bir performans göstermeniz söz konusu olmayabiliyor. Manisa maçında çok çok iyi oynamadık ama önemli olan gol yemememizdi. Zaten bir şekilde pozisyonlara girilip, gol atılabiliyor. Taraftarlar için farklı galibiyetler seyir zevki açısından daha önemlidir ama bazı maçlarda iyi oynamasanız bile gol yemediğinizde biri çıkıp gol atıyor ve 3 puanı kazandırıyor.

İlk yarıdaki bütün maçlar birbirinden önemliydi ama sizce ilk yarıdaki en önemli maç hangisiydi?

Ujfalusi: Tabi ki oynadığımız bütün maçlar önemliydi. Çok önemli 3 puanlar alındı ama bence ilk yarıya bakıldığı zaman evimizde oynadığımız Fenerbahçe maçı 3 puan açısından ve farklı unsurlar açısından çok önemliydi. Biliyorsunuz uzun süredir Fenerbahçe’ye karşı alınmayan galibiyet vardı onu almış olduk. Seyircimiz o maç için ekstra hazırlandı. Bizim içinde aynı şekilde. O maçı almamız bizim gerçekten güçlü olduğumuzu ve şampiyonluğun önemli bir adayı olduğumuzu gösterdi. O yüzden her maç önemliydi ama ilk yarıdaki en önemli maç olarak Fenerbahçe maçını sayabiliriz.

Aynı soruyu Milan Baros’a da yöneltelim.

Baros: Tabi birçok önemli maç oynadık ama biliyorsunuz Fenerbahçe ve Trabzonspor üst üste iki maç, üst üste iki derbi ve alınan 6 puan çok önemliydi. İlla bir maç seçmemiz gerekiyorsa Fenerbahçe maçının seçerim. Aldığımız 3 puan var. Çok önemli bir derbi sadece Türkiye için değil, Dünya çapında da önemli bir derbi.

Tomas Ujfalusi’ye şunu sormak istiyorum. Derbilerde Galatasaray iyi bir performans ortaya koydu. Galatasaray, şampiyonluk yolundaki rakiplerine yenilmedi ve çok iyi futbol sergiledi. Galatasaray’ın derbi performansını nasıl değerlendirir.

Ujfalusi: Sizinde belirttiğiniz gibi takımın derbilerde gözle görülür olumlu bir performansı var. Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarına bakıyorsunuz. Üst üste gelen çok önemli maçlar ve alınan 6 puan var. Net skorlarla alınan 6 puan var. Bunun haricinde değinilmesi gereken noktalardan bir tanesi iki rakibimize de gözle görülür pozisyonlar vermeyişimiz. Onları fazla gol pozisyonuna sokmayışımız. Beşiktaş maçı daha farklıydı iki taraf içinde gelip giden bir maç oldu. Onlarda gol atabilirdi, bizde atabilirdik. Sonuçta deplasmanda alınan 1 puanda olumlu diye düşünüyorum.

Milan Baros’ta Galatasaray’da bu derbi heyecanını defalarda kez yaşadı. Galatasaray’ın geçmiş yıllardaki derbi performanslarına göre bu seneki performansını nasıl değerlendirir.

Baros: Takımın derbi performansına bakarsak geçtiğimiz sezonlarla kıyaslanamayacak kadar iyi diyebiliriz. Geçtiğimiz sezonlarda Beşiktaş’a karşı alınmış galibiyetler vardı ama Fenerbahçe’ye karşı içerde de kaybettik, dışarıda da kaybettik. O yüzden bu sene gösterdiğimiz derbi performansını diğer senelerle kıyaslayamayız. Tabi ki takımımızın güçlü olduğunu gösterir. Takımımızda kaliteli oyuncuların olduğunu gösterir.

Birbirinden güzel atılan 27 gol var. Peki en güzeli hangisiydi? Tomas Ujfalusi ile başlayalım.

Ujfalusi: Tabi ki zor bir soru. Çünkü 27 tane birbirinden güzel gol var. O yüzden bir tanesini söylemek belki zor olabilir. Ama hem güzellik açısından hem golün anlamı açısından Manisaspor’a attığımız son golü söyleyebilirim. Çok iyi oynayamadığımız ve çok fazla pozisyona giremediğimiz bir maçtı. Ama Selçuk’un frikiği ve çok güzel bir vuruşuyla 3 puanı aldık. Ve bu 3 puanla rakibimiz Fenerbahçe’nin 3 puan önüne geçtik. O yüzden bu golü söyleyebilirim.

Milan Baros’ta ilk yarıda 4 gol kaydetti. O neler söylemek ister en güzel golle ilgili olarak.

Baros: Tabi ki bu 27 golün hepsi birbirinden güzel. Birini söylemek çok zor. Hepsi birbirinden güzel. Ama anlam olarak Eboue’nin Gençlerbirliği deplasmanında attığı golü söyleyebiliriz. Çünkü iyi defans yapan ve kendi sahasında kaybetmeyen Gençlerbirliği ile oynadık. İyi oynadılar, iyi defans yaptılar, iyi kapandılar. Bizi de çok fazla pozisyona sokmadılar. Eboue’nin girdiği pozisyon, çektiği şut çok önemliydi. Bir sonraki hafta Fenerbahçe ile oynayacağımız için çok önemliydi. Derbiye daha güvenli gitmemiz açısından çok önemliydi. Ve 3 puan aldıktan sonra derbiden gelen galibiyetle lider olacağımızı biliyorduk. O açıdan Gençlerbirliği’ne Eboue’nin attığı golü söyleyebilirim.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’ya değinmek istiyorum. İlk yarıda gerçekten görülmeye değer ambiyanslar vardı. Özellikle Fenerbahçe maçında inanılmaz bir atmosfer vardı. İlk yarı geride kaldığında Arena’yı ve taraftarın performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ujfalusi: Taraftarımızın gösterdiği performansı takdire şayan bir performans olarak görüyorum. Zaten kendi sahamızda oynadığımız zaman inanılmaz atmosfer yaratıyorlar. Sadece kendi sahamızla kısıtlı değil, deplasmanlarda da hep bizimle beraber oluyorlar. Unutamadığım maçlardan birisi Gençlerbirliği maçıydı. Bizim arkamızda durup destek oldular. O maçta yaklaşık 10 bin kişi vardı. O yüzden demin de söylediğim gibi sadece iç sahada değil, dış sahada da devamlı bizimle birlikteler.

Baros: Galatasaray taraftarı çok önemli bir taraftar grubu ve takımının her zaman yanında, her zaman destek olan bir taraftar. Bizim için çok önemliler. Biliyorsunuz Galatasaray’a geldiğim ilk günden beri bu atmosferi yaşıyorum. Sadece yeni statta değil, Ali Sami Yen’de de bu sıkıntıları çokça yaşadık. Yeni stattaysa tabi ki daha fazla kapasite ve biraz da akustik dolayısıyla taraftarlar daha iyi işler çıkartabiliyorlar. Kısacası taraftarımız bizim için ekstra bir güç sağlıyor.

Galatasaray, ligin ikinci yarısına İstanbul Büyükşehir Belediye maçıyla başlayacak. Rakibini Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da ağırlayacak. Bununla ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz?

Ujfalusi: Biliyorsunuz ilk maçta onlara karşı kaybetmiştik. Zor bir maç geçmişti ve kaybetmiştik. Rakibimize karşı iyi motive olup, iyi hazırlanmamız gerekiyor. Performansımızın %100’ünü sahaya yansıtmamız gerekiyor. Bunu yaptığımız zaman galibiyet gelecek diye düşünüyorum ama yine de zor bir maç olarak diye düşünüyorum.

Baros: Maçı kendi sahamızda oynayacağımız için kolay geçecek diye düşünüyorum. Sezonun ilk maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a kaybetmiştik bu yüzden iyi bir rövanş maçı olacak diye düşünüyorum. Türkiye liginde en son sıradaki takımla oynasanız bile mücadele seviyesi en üst düzeyde geçiyor ve mutlaka zor maç oluyor. Bu maç da mutlaka zor olacaktır ama kendi sahamızda oynadığımız için kazanmamız gerekiyor.

Hazır sizi bulmuşken Çek Cumhuriyeti’nin de Euro 2012’de gruptaki şansını sormak istiyorum. Rakipler belli oldu. Çek Cumhuriyeti Polonya, Yunanistan ve Rusya’yla aynı grupta mücadele edecek. Diğer gruplara baktığımızda Çek Cumhuriyeti’nin çok iyi bir kura çektiğinizi söyleyebiliriz. Şansınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ujfalusi: Ben bu soruya taraftar gözüyle cevap vereceğim. Milan Baros’un turnuva boyunca rakiplerle olan mücadelesini seyredeceğim. İyi bir kura olduğunu düşünüyorum ama yine de rakiplerimiz saygı duyulması gereken takımlar. Ev sahibi olarak oynayan Polonya olsun, tehlikeli bir ekip olan Yunanistan olsun, Rusya olsun. Mutlaka zor maçlar olacaktır ama kesinlikle Çek Cumhuriyeti’nin gruplardan çıkma şansı olduğunu düşünüyorum. Turnuvada oynamayacağım için bunu bir taraftar gözüyle değerlendiriyorum.

Baros: Ujfalusi yorumunu taraftar olarak yaptı ama öncelikle biletini ayarlaması gerekiyor çünkü kendisine bilet yok. Onun haricinde rakiplere baktığımızda çekebileceğimiz en iyi kuralardan bir tanesini çektik. Rakiplerimiz güçlü ancak favori diyebileceğimiz bir rakip yok. O yüzden şu an Çek Cumhuriyeti’nde konuşulan bizim bu gruplardan çıkmamız gerektiği. Ancak bu durumda gruptan çıkamamamız halinde ekstradan eleştiri alacağız. Sonuçta gruptan çıktığımızda da Almanya, İspanya, Hollanda gibi çok güçlü takımlar var ve er ya da geç onlardan biriyle karşılaşacağız. Yine de demin de belirttiğim gibi çekebileceğimiz en iyi kuralardan birini çektik. O yüzden gruptan çıkma şansımız yüksek.

Son olarak ikinci yarı öncesi taraftara ne mesaj göndermek istersiniz?

Ujfalusi: Takım olarak bizim amacımız kesinlikle şampiyonluk. Taraftarımız bu zamana kadar hep yanımızda oldu ve bizi hep destekledi. Bundan sonra da desteklemeye devam edeceklerdir bundan hiç şüphem yok. Biz de onlar için elimizden gelenin en iyisini yapıp, onlara bu mutluluğu yaşatmak istiyoruz. 17 maçın ardından play offlar ve gelecek bir şampiyonluk…

Baros: Amacımız çok açık; şampiyonluğu Galatasaray’a getirmek istiyoruz. Futbolcular olarak biz bunu çok istiyoruz ve taraftarlar da bunu çok istiyor. Bu yüzden beraber mücadele ederek şampiyonluk ünvanını tekrardan Galatasaray’a getirmeyi düşünüyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0