STSL | Parola; 10!

Süper ligin lideri Galatasaray hem üst üste 10. galibiyet için hem de liderliğini devam ettirmek için Eskişehir deplasmanında sahaya çıkıyor. Geçtiğimiz hafta sahasında efsane kaptanımız Bülent Korkmaz’ın takımı Kardemir Karabükspor’u 5-1 ile geçen Galatasaray’da bu maç için hedef mutlaka 3 puan. 22 Ocak 2012 Pazar günü saat 19.00’da Eskişehir Atatürk Stadı’nda oynanacak olan maçı Cüneyt Çakır yönetecek. Lig Tv’den naklen yayınlanacak maç öncesinde takımların son durumu ve istatistikler şu şekilde…


BU GALATASARAY ‘ÇOK FARKLI’
Fenerbahçe maçıyla başlayan süreçte Galatasaray’ın 4-4-2 düzeniyle birlikte golcü bir takım haline dönüştü.Bu süreç içerisinde sadece TT Arena’daki Manisa maçında rakibini tek golle deviren Galatasaray diğer oynadığı 7 karşılaşmada galip gelmenin yanı sıra rakip kaleye 1’den fazla gol yollamayı başardı. 1 Ocak 2012’den itibaren ise çok daha çarpıcı ve memnun edici bir istatistik karşımıza çıkıyor. İstanbul BŞB karşısında 4-1, Samsunspor karşılaşmasından 2-4, Adana Demirspor karşısında yine 4-1'lik skorlarla ayrılan takımımız son olarak Karabükspor karşısında da 5-1'lik galibiyete ulaştı. Son maçlarda Galatasaray’ın üretkenliği tavan yapmış durumda yorumu yapabiliyoruz. Ligdeki 20 maça baktığımızda ise Galatasaray’ın 40 gol atıp 15 gol yediğini görüyoruz.

TERİM’İN REKORLARI
Kendisine ait 8 maçlık üst üste galibiyet rekoruna önce egale eden geçtiğimiz haftada kıran Fatih Terim Pazar günkü maçta takımı sahaya bu rekoru geliştirmek için sürecek. O maçlık serinin tarihimizin en unutulmaz sezonu; 1999/2000 olduğunu düşünürsek şu an içinde bulunduğumuz serinin ne kadar olumlu bir ilerleyiş olduğunu anlayabiliriz. Ligde üstüste galibiyet rekoru ise 13 maçla Beşiktaş'a ait. Galatasaray önünde yer alan 4 maçtan da galibiyetle ayrılması durumunda bu rekora ortak olacak.

GALATASARAY & ESKİŞEHİRSPOR
Spor Toto Süper Lig’de Pazar günü karşılaşacak olan Eskişehir-Galatasaray lig tarihinde 51. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan lig maçlarında Galatasaray’ın Eskişehirspor’a karşı 22-9, gol sayısında ise 73-49 üstünlük kurarken, iki takım arasında oynanan 20 maç da berabere sonuçlandı. Eskişehir’de oynanan maçlar da ise Galatasaray’ın 8 galibiyeti 7 mağlubiyeti bulunurken 10 maçta da beraberlik bozulmadı. Eskişehirspor Galatasaray karşısında lig tarihinde aldığı 9 galibiyetin 7’sini kendi sahasında almayı başardı. İki takım arasında Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanan son maç Galatasaray’ın 3-1’lik üstünlüğüyle sonuçlanmıştı.

STSL’DE ESKİŞEHİRSPOR
Sene başında takımın başına eski teknik direktörümüz olan Micheal Skibbe’yi getiren Eskişehirspor lige içeride Beşiktaş dışarıda ise Sivas galibiyetleriyle hızlı bir giriş yaptı.Sonraki 6 maçlık süreçte galibiyet yüzü göremeyen ekip 2 beraberlik 4 mağlubiyet alarak formsuz bir dönem geçirdi.Samsunspor maçının kazanılmasıyla ivme kazanan Eskişehirspor bu periyotta 8 galibiyet 1 mağlubiyet 1 beraberlik aldı. İlk yarının bitmesiyle birlikte takımdan ayrılan Skibbe’nin yerine Ersun Yanal getirildi. Ersun Yanal yönetiminde sadece Türkiye kupasında Eyüpspor karşısında galibiyet yüzü gören Es-es ligde oynadığı 3 maçta 2 mağlubiyet 1 beraberlik aldı. Devre arası transferde kadrosuna Hürriyet Güçer, Akos Elek’i katan Es-Es’te takımdan ayrılan isimler Kris Boyd ve Mehmet Yıldız oldu. Ersun Yanal tarzı futbol olarak bildiğimiz hızlı kontra hücumları ve rakibi üzerinde baskı kurmayı hedefleyen futbol anlayışını henüz Eskişehir ekibinde göremesek de bu takımın çok iyi bir futbolcu kadrosuna sahip olduğu ve bu şehire deplasmana giden her takımın zorlanacağı çok açık..

SAKAT VE CEZALILAR
Eskişehir’de Gençlerbirliği deplasmanında kırmızı kart gören Veysel Sarı bu maçta takımdaki yerini alamayacak. Galatasaray’da cezalı oyuncu bulunmazken Yekta’nın sakatlığı devam ediyor ve Karabük maçında sakatlanan Baros bu maçta takımdaki yerini alamayacak. Afrika Kupası için Fildişi Sahilşi Milli Takımı’na davet edilen Eboue’de Galatasaray’da eksikler arasında yer alıyor.

Serkan Ağbaba

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0