STSL | Üstüste 9.galibiyet için..

Spor Toto Süper Lig'in lideri Galatasaray hem liderliğini perçinlemek, hemde galibiyet serisini devam ettirmek ve bir rekora imza atmak için Kardemirçelik Karabükspor'u evinde ağırlıyor. 2012 yılında oynadığı tüm karşılaşmalarda rakip fileleri 4 kez havalandıran ve "Gelene 4, gidene 4" tarifesini uygulamaya geçiren Fatih Terim'in öğrencileri ligin 20.haftasında efsane kaptanımız Bülent Korkmaz'ın çalıştırdığı Kardemirçelik Karabükspor'u ağırlayacak olan Galatasarayımız sahaya mutlak galibiyet için çıkacak. Bu sene uygulamaya geçirilen "Efsanelere Saygı" projesi kapsamında efsanevi oyuncularımızdan Muhammet Altıntaş anılacak. Haftalar sonra Türk Telekom Arena'da haftasonu oynanacak olan karşılaşmayı Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek. Cumartesi günü saat 19:00'da santra vuruşu yapılacak olan karşılaşma LigTV ekranlarından naklen yayınlanacak. Karşılaşma öncesinde iki takımın son durumu, maç bilgileri ve istatistikler şu şekilde...

GELENE 4, GİDENE 4!
2012 yılına lider olarak giren Galatasaray, yeni yıla oldukça farklı girdi. Geride kalan 13 gün içerisinde 2 Süper Lig, 1 Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasıan çıkan takımımız bu sürede rakip fileleri 12 kez havalandırırken bu golleri rakipleri arasında ayrımcılık yapmadan pay etti. Ligin 18.haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısında 4-1'lik skorla galip gelen takımımız, bir sonraki hafta Samsunspor deplasmanında 2-0 geriye düştüğü karşılaşmada müthiş bir geri dönüşe imza atarak 2-4 galip ayrılmayı başarmıştı. Hafta ortasında oynanılan Zirat Türkiye Kupası 3.tur maçında Adana Demirspor'u evinde konuk eden takımımız yedek ağırlıklı bir kadro ile çıktığı bu karşılaşmadan da 4-1'lik sonuçla ayrılarak yeni yılda edindiği geleneğine devam ediyor. Ligin en çok gol atan takımı konumunda bulunan Fatih Terim'in öğrencileri geride kalan 19 haftalık periyotta rakip fileleri tam 35 kez havalandırdı.

12 SEZON SONRA GELEN REKOR..
Fatih Terim yönetiminde 1999/2000 sezonunda ligde 8 maçlık galibiyet serisi yakalayan Galatasaray, yarın (Cumartesi) oynayacağı karşılaşmadan galibiyetle ayrılması durumunda ligin 8.haftasından itibaren başlamış olduğu galibiyet serisinde 9.galibiyetine ulaşmış olacak. Gaziantepspor karşısında hakem faciasıyla birlikte aldığı mağlubiyetin ardından 11 haftalık sekansta 29 puan toplayarak ligin zirvesine kurulan, bu dönemde de 8 galibiyet çıkartan İmparator'un öğrencileri bu karşılaşmadan da galibiyetle ayrılması durumunda 12 sezon sonra en uzun süreli galibiyet serüvenine imza atmış olacak. Bu başarı aynı zamanda Fatih Terim'in kişisel kariyerine yeni bir rekor olarak eklenecek.

SON GALİBİYET 1998/99 SEZONUNDA..
Galatasaray'ın Kardemirçelik Karabükspor karşısında uzun süredir galip gelemediğini biliyor muydunuz? Ligde bugüne kadar 9 kez karşılaştığı Karabük temsilcisine 2 kez kaybeden takımımız 3 karşılaşmadan da beraberlikle ayrıldı. Rakibi karşısında 4 galibiyet elde eden takımımız son galibiyetini 1999 yılında Ali Sami Yen Stadı'nda oynanılan ve 2-0 üstünlüğümüz ile tamamlanan karşılaşmadan çıkartmıştı. Karabükspor ile 1993-1994 sezonunda lig maçında ilk kez karşılaşan Galatasaray, bu sezon içerisinde oynadığı 2 maçtanda golsüz eşitliklerle ayrılmıştı. Sezon sonunda topladığı 28 puanla Kardemirçelik Karabükspor bir alt ligin yolunu tutarken Galatasaray sezon sonunda 70 puanla şampiyonluk sevinci yaşıyordu. 1996/7 sezonunda bir alt ligden şampiyon olarak Süper Lig'e yükselen Kardemirçelik Karabükspor karşısında ilk galibiyetini 1997/8 sezonunda elde eden takımımız Ali Sami Yen'de oynanılan ilk maçtan 3-0'lık skorla ilk galibiyetine ulaşırken, ligin son haftasında "Şampiyon" sıfatıyla çıktığı Kardemirçelik Karabükspor deplasmanından 9 Mayıs 1998 tarihinde 2-3'lük galibiyetle ve şampiyonluk kupasıyla ayrılmıştı. Galatasaray 75 puanla lig şampiyonuydu!

Bir sonraki sezon olan 1998/99 sezonunda rakibi karşısında 2 maçtan da galibiyetle ayrılan takımımız deplasmanda oynadığı karşılaşmadan 3-0, evinde oynadığı karşılaşmadan da 2-0'lık galibiyetler çıkartmıştı. Sezon sonunda ligi son sırada tamamlayan ve 34 hafta sonunda 23 puan toplayan Kardemirçelik Karabükspor bir alt lige düşerken, Fatih Terim'in önderliğinde mücadele ettiği tüm kulvarları domine eden Galatasaray 78 puanla tarihinde 13.kez lig şampiyonluğu yaşıyordu. Rakibi karşısında ligin 27.haftasnda evinde oynadığı maçta Arif Erdem ve Okan Buruk'un golleriyle sahadan 3 puanı çıkartan Galatasaray, rakibi karşısında son galibiyetini elde ettiğini nerden bilebilirdi ki? 2009/10 sezonunda Bank Asya'da şampiyon olarak Süper Lig'e yeniden dönen KDÇ Karabükspor ligin ilk yarısında evinde oynadığı maçta Galatasaray'ı 2-1 mağlup ederken, ikinci yarıda oynanılan karşılaşmada golsüz beraberlik çıkartmayı başarmıştı. 2011/12 sezonunda takımımız ligin 3.haftasında deplasmanda konuk olduğumuz Karabükspor karşısında 1-1'lik beraberlikle ayrılmış, kalecimiz Fernando Muslera kırmızı kartla oyundan atılmıştı.

KARABÜKSPOR İLE İLGİNÇ DETAY..
Bugüne kadar rakibi karşısında 4 galibiyet alabilen Galatasaray'da rakibi adına ilginç bir detay gizli.. Rakibini yenebildiği 2 sezon olan 1997/8 ve 1998/9 sezonunda sezon sonunda şampiyonluğa ulaşmıştı. Rakibi karşısında ligde oynadığı 2 maçtanda beraberlk çıkartan Galatasaray o sezon yine şampiyonluk sevinci yaşamıştı. Rakibine kaybetmediği sezonda sezon sonunda şampiyonluk yaşamak gibi ilginç bir istatistiğe sahip olan Galatasaray, rakibi karşısında 4 maçlık galibiyet serisi oluşturduğu dönemlerde sonu Avrupa'nın en büyük kupasını kaldırmakla bitecek olan bir serüven başlatmıştı. O dönem takımın başında teknik direktör olarak görev yapan Fatih Terim bugün yine takımın başında teknik adam olarak bulunuyor. O dönem Galatasaray forması giyen Ümit Davala, İmparator'un ikinci adamı olarak yedek kulübesinde yer alıyor. 1998/9 sezonunda transfer edilen Claudio Taffarel bugün takımımızda kaleci antrenörü olarak görev yaparken, yine aynı sezon transfer edilen Hasan Şaş bugün Fatih Terim'in yardımcıları arasında yer alıyor.

EFSANELERE SAYGI; MUHAMMET ALTINTAŞ
30 Mart 1964, Trabzon doğumlu olan efsane oyuncumuz Muhammet kariyerinin büyük bir bölümünü Galatasaray'da geçirdi. 7 sezon kutsal parçalı formayı terleten Muhammet Altıntaş, kendisini Galatasaraylı yapan imzayı 1986 yılında Aydın Güleş’in referansı ile atmıştı. Jupp Derwall döneminde transfer olan "Mami" lakaplı efsanevi ortasaha oyuncumuz bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi, mücadeleci ve özverili oyunun yanı sıra unutulmaz 6 numarası ile Galatasaray taraftarlarının sevgilisi olmuştu. Galatasaray formasıyla 160 maça çıkan ve bu karşılaşmalarda 9 kez fileleri havalandıran Mami lakaplı Muhammet Altıntaş, kariyerinin son 3 yılında hatırlamak istemeyeceği bir kaza yaşadı. 1993 yılında Avcılar'da trafik kazası geçiren efsanevi oyuncumuz bu kazanın ardından 1 yıl kadar futbol oynayamadı. Futbola zorunlu olarak verdiği aranın ardından Galatasaray formasıyla yeniden yeşil zemine dönen Muhammet, istenilen formu ve eski günlerinden çok uzakta görüntüsü nedeniyle sezon sonunda futbolu bırakma kararı aldı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0