Defansif kreatif ortasaha; Ceyhun Gülselam

Sezon başında bonservissiz olarak transfer edilen genç oyuncu Ceyhun Gülselam dün akşam dikkat çeken isimlerin başında yer aldı. Çok göze batan bir oyun sergilemeyen Ceyhun maça her ne kadar ortasahanın ortasında başlasa da formasyon ve oyun anlayışında defansif ortasaha olarak dörtlü savunmanın önünde forma giydi. Defansif ortasaha tanımına tam anlamıyla uyan genç oyuncunun maçta en dikkat çeken yönü ise savunma anlamında yaptıklarından daha çok ofans anlamında yaptıkları oldu. Gerek ilk golün başlangıcında pay sahibi olması, gerek her iki kanada attığı uzun paslar ve gerekse ortasahada Selçuk'a destek vererek hücuma çıkması genç oyuncu adına maçta önemli noktalar oldu.

Bu sezon izlediğimiz Galatasaray'da ortasaha kurgusu aslında daha farklıydı. Felipe Melo ve Selçuk İnan'ın yer aldığı ortasaha kurgusunda Melo daha ofansif, Selçuk daha defansif oynuyordu. Mersin İdmanyurdu karşısında deplasmanda Ceyhun'u dörtlü savunmanın önüne sigorta olarak koyan İmparator, hücum yönünü Selçuk'tan yana kullanmıştı. Rakip takımın hücumlarında ortasahada rakibi karşılayan Ceyhun zaman zaman takım halinde savunmaya çekildiğimizde Semih ve Ujfalusi'nin önünde yer alan 3.stoper gibi pozisyon aldı. Bu aslında zaman zaman genç oyuncunun stoper pozisyonuna kaymasını sağlayabilir. Defansif özelliklerinin yanı sıra top tekniği olan, hava hakimiyeti olan bir oyuncu Ceyhun. Rotasyonda zaman zaman gördüğümüz Ceyhun'u artık daha sık görmeye başlayabiliriz, şaşırmamak lazım. Mersin karşılaşmasında pek göremesek bile uzaktan ani şutları olan ve savunmadan seken toplara gelişine sert vurabilen bir oyuncu olduğunu hatırlatmakta fayda var. Uzun boyunun avantajını hava toplarında iyi kullanmasının yanı sıra ayaklarına da oldukça hakim.

Mersin karşısında her ne kadar defansif ortasaha pozisyonunda oynasa da aslında kreatif özelliklerinden de pasajlar sundu genç oyuncu. Topla buluştuğunda basit oynaması, topu oyuna çabuk sokması, gerek yerden gerekse havadan attığı uzun paslar, kanatlara oyunu açması da genç oyuncunun pas trafiğinde takım adına olumlu işler yaptığının göstergesi. Kupada oynanılan Adana Demirspor karşılaşmasında da bu tarz paslarıyla kanatları sık sık çizgiye bindirmesini sağlayan Ceyhun'un bu paslarının kanatta çizgiye inilerek açılacak ortalarda pay sahibi olduğunu ve ileride olacağını hatırlatmakta fayda var. Oyunun savunma yönünde rakibini bozması, zaman zaman hücum presine katılması, yerinde ve isabetli müdahaleleri, rakip ortasaha oyuncularının pas aralarına girmesi görevini iyi yaptığının göstergesiydi. Ortasahada ilk 11'in değişmez ikilisine alternatif arayan, rotasyonda bu noktada gerekirse Yekta'yı da kullanabilecek olan Galatasaray adına Ceyhun önemli bir oyuncu olabilir. Yaşı genç, gelişime ve öğrenmeye açık.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0