Lakovic böyle istedi, KSK Arena'da Aslan kükredi..

Beko Basketbol Ligi'nin 20.haftasında deplasmanda Pınar Karşıyaka ile karşılaşan Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı ilk yarısını 31-49 önde kapattığı karşılaşmadan 67-75'lik galibiyetle ayrılarak lig lideri Anadolu Efes'i takip etmeye devam etti. İzmir'de rakibi karşısında ilk yarıda farkı çift hanelerde tutan ve 20 sayı sınırına çeken Oktay Mahmuti'nin öğrencileri alışageldik üçüncü periyot sendromu sonrasında final periyoduna 50-55'lik skorla girdi. Son çeyrekte rakibi karşısında üstünlüğü ve kontrolü ele alan Yenilmez Armada karşılaşmadan da galibiyetle ayrılmasını bildi. İzmir deplasmanında galibiyeti getiren isim %100 saha içi isabeti ve 6/6 üç sayı isabetiyle oynayan ve 20 sayı üreten Jaka Lakovic oldu. Sloven yıldız oyuncumuza en büyük destek 6/7 saha içi isabeti ile oynayan ve 13 sayı üreten yeni transferimiz Boris Savovic'ten geldi.

Haftaiçi THY Euroleague'de tarihi bir galibiyet alarak İzmir deplasmanına moralli giden Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı zorlu rakibi karşısında sahaya Gordon, Göksenin, Shipp, Furkan ve Savovic beşiyle çıktı. Perşembe akşamı CSKA Moskova'nın yıldız oyunkurucusu Milos Teodosic'i durdurmayı başaran Göksenin yaptığı savunma ve baskı ile ligin sayı kralı Chatman'a da zor anlar yaşattı. Savunmasıyla rakibini bezdirmeyi başaran genç oyuncunun baskısı tecrübeli Amerikalının ilk yarıyı 3 sayı ile kapatmasına neden olacaktı. Göksenin'in savunmada etkili olmasının ardından Gordon önderliğinde hücumda etkili olmayı başaran Oktay Mahmuti'nin takımı Savovic ve Shipp'in basketleriyle ilk beş dakika dolmadan rakip potada 13 sayı bırakarak rakibini molaya zorladı. Mola öncesinde Galatasaray Medical Park lehine gelişen 10-1'lik seri ev sahibi takımı ilk periyodun yarısı dolmadan mola almasını sağladı. Mola dönüşü savunmasını arttıran ve hücumda etkili olmaya başlayan Pınar Karşıyaka oyunu dengelemeye başladı ve 9-15'lik skora getirdi. Boris Savovic ve Shipp ile yeniden rakip potada skor üretmeye devam eden Yenilmez Armada ilk çeyrek sona erdiğinde Karşıyaka Arena'da 12-21 üstünlükle kenara geldi. Hücumda en etkili oyuncumuz Savovic 5/6 saha içi isabetiyle 11 sayı üreterek ilk periyodun en etkili ismi olmayı başardı.

Ev sahibi ikinci çeyrekte Goran Ikonic’in de devreye girmesiyle farkı 5’e indirdi. Karşıyaka'nın farkı eritmesi ve skoru dengelemesinin ardından Luksa Andric ve Cevher Özer ile rakip pota altında etkili olan Galatasaray Medical Park skoru 25-33’e getirdi. Bu dakikadan sonra Jaka Lakovic'in üstüste bulduğu üç sayılık isabetlerin ardından Cevher Özer'in de skora katkısıyla birlikte rakibi karşısında 8-0'lık seri yakalayan Oktay Mahmuti'nin öğrencileri rakibi karşısında oyunu domine etmeye başladı. Farkı çift hanelere çeken ve hatta 15 sayının üzerine çekmeyi başaran Yenilmez Armada savunmada rakibine zor anlar yaşatmayı başarırken hücumda Jaka Lakovic önderliğinde rakip potada skor üretmeye devam etti. Cevher ve Caner'in basketleriyle rakibi karşısında farkı 17 sayıya kadar çıkartmayı başaran Oktay Mahmuti'nin takımı devre arasında soyunma odasına 18 sayılık fark avantajıyla 31-49'luk üstünlükle girdi. İkinci çeyrekte süre bulan ve tamamı bu çeyrekte olmak üzere 14 sayı üreten Jaka Lakovic ayrıca 3 asiste de imzasını attı. İlk yarıda 21 ribaund alma başarısı gösteren takımımız rakibine sadece 9 ribaund verdi. Jaka Lakovic önderliğinde rakip potada 49 sayı üretmeyi başaran takımımız ilk yarıda 5 üçlük bulurken bu üçlüklerden 4'ü Lakovic'ten geldi. Takımın gizli parçalarından Jamon Gordon ilk yarıda yine üzerine düşen görevlerin tamamını yaptı ve 4 sayı - 3 ribaund ve 4 asistlik performansıyla devreyi kapattı.

Galatasaray Medical Park üçüncü çeyreğe Jamon Gordon, Göksenin Köksal, Josh Shipp, Cevher Özer ve Luksa Andric beşiyle giren takımımız karşısında Chatman'ı devreye sokan ev sahibi ekip 6-2'lik seri yakaladı. Savunmasını sertleştiren rakibimiz hücumda organize olmamızı engelleyince üst üste top kayıpları geldi ve hızlı hücumlarla Karşıyaka farkı 12 sayıya kadar düşürdü ilk beş dakika geçilirken ve farkın erimesinin yanı sıra kendi oyunundan, düzeninden çıkan takımımızda Oktay Mahmuti'nin molası geldi. Yaklaşık beş buçuk dakika sayı üretemeyen takımımız 20 sayılık farkın üç sayıya kadar düşmesine izin verdi. Karşıyaka Arena'da yıllarını geçiren ve bugün çok özel duygularla maça çıkan genç pivotumuz Furkan Aldemir'in basketi çeyreğin sonunu belirledi ve final periyoduna 55-50 üstünlükle girdik. Üçüncü çeyrek sendromunu bu sezon zaman zaman yaşayan ve çift hanelere ulaşan farkın tek hanelere düşmesine engel olamayan Yenilmez Armada bu periyotta sadece 6 sayı üretirken, kendi potasında 19 sayı gördü.

Ender Arslan, Jaka Lakovic, Caner Topaloğlu, Boris Savovic ve Furkan Aldemir beşiyle dördüncü çeyrekte sahada yer alan takımımız Lakovic'in üçlüğüyle biraz soluklandı. Chatman sorumluluk almaya devam etse de Savovic'in bulduğu basketle rakibimizin öne geçmesine izin vermedi takımımız. Son periyotta daha iyi oynamayı gelenek haline getiren Jamon Gordon, kendi imzasını taşıyan 6 sayılık bir seri yakaladı ve farkı 7 sayıya çıkarttı. Jaka Lakovic ve Luksa Andric'in hücumda skora katkı sağlamasıyla birlikte farkı 10 sayı sınırına dayandırmayı başaran Galatasaray Medical Park, Ender Arslan'ın da basketleriyle skoru yine çift hanelere taşımayı başardı. Son dakikalara doğru rakibi karşısında 10 sayı farkla girmeyi başaran Oktay Mahmuti'nin öğrencileri karşılaşmadan 67-75'lik skorla galip ayrılarak zorlu deplasmandan önemli bir galibiyet çıkartmış oldu.

PINAR KARŞIYAKA (67): Goran Ikonic 3 (1 ribaund), Birkan Batuk 6 (1 asist), Jovo Stanojevic 20 (7 ribaund- 5 asist), Onur Kentli, Emre Bayav 1 (2 ribaund), Chaisson Allen 7 (2 ribaund- 2 asist), Alper Saruhan 1 (3 ribaund- 3 asist), İlkan Karaman 15 (8 ribaund- 2 asist), Mire Chatman 14 (2 ribaund- 2 asist)

GALATASARAY MEDİCAL PARK (75): Josh Shipp 4 (4 ribaund- 1 asist), Jaka Lakovic 20 (3 asist), Göksenin Köksal (2 ribaund), Caner Topaloğlu 2 (3 ribaund- 1 asist), Mert Shumpert, Luksa Andric 10 (4 ribaund), Furkan Aldemir 8 (7 ribaund), Jamon Lucas 10 (7 ribaund- 5 asist), Ender Arslan 2 (1 ribaund- 1 asist), Cevher Özer 6 (4 ribaund), Boris Savovic 13 (3 ribaund)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0