THY Euroleague | Galiptir bu yolda mağlup..

THY Euroleague'de top16 turunda mücadele eden Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı, dün grubunda oynadığı 3.karşılaşmada Avrupa'da şampiyonluğun en büyük favorisi olan Rus temsilcisi CSKA Moskova ile deplasmanda karşılaştı. Rakibi karşısında mücadeleden ödün vermeyen ve rakibi karşısında geri adım atmayan Oktay Mahmuti'nin öğrencileri ilk yarı sonunda soyunma odasına 44-37'lik skorla geride gitti. Soyunma odası dönüşünde tipik 3.çeyrek sendromu yaşayan ve hücumda sıkıntılar yaşayan Galatasaray Medical Park rakibinin farkı çift hanelere taşımasına engel olamayınca karşılaşmanın ikinci yarısı bu şekilde geçti. CSKA Moskova karşısında deplasmanda sahadan 85-70'lik skorla mağlup ayrılan Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımında öne çıkan isim 15 sayı - 5 ribaund - 5 asist ile Jamon Gordon oldu. Amerikalı oyuncuya en büyük destek 11 sayı - 9 ribaund - 1 asistlik performansı ile double-double'ın ucundan dönen genç pivotumuz Furkan Aldemir'den geldi.

Karşılaşmaya etkili başlayan taraf CSKA Moskova oldu. Rus ekibi üst üste basketlerle farkı açarken temsilcimiz ise sayı kaydedemedi ve skor 10-0 olurken Oktay Mahmuti mola aldı. Temsilcimizde ilk basket ise Caner Topaloğlu’nun 3 sayısı ile geldi. Toparlanan Sarı Kırmızılılar farkı eritse de CSKA Moskova ilk periyodu 19-12 önde tamamladı. İkinci periyotta karşılıklı basketlerle başlarken skor üstünlüğünü elinde tutan Rusya ekibi 14. dakikayı 30-22 üstün geçti. Rakibi ile arasındaki farkı kapatamayan temsilcimiz hücumda fazla sayı üretemezken son 4 dakika 40 saniyeye 35-26 geride girdi. Ender Arslan’ın basketiyle skor 37-30 oldu. Yine Ender Arslan’ın basketiyle Galatasaray Medical Park farkı 4 sayıya kadar getirdi (39-35). Karşılaşmanın ilk devresi ise CSKA Moskova’nın 44-37 üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın ikinci devresinde de bulduğu sayılarla farkı açmak isteyen CSKA Moskova karşısında temsilcimiz ilk sayısını Shipp ile buldu. Dış atışlarla farkı açan ev sahibi ekip periyotta son 5.40’a girilirken skoru 53-41 yaptı. Üstünlüğünü koruyan ev sahibi ekip son periyoda ise 66-52 önde girdi. Son çeyrekte de farklı üstünlüğünü devam ettiren Rus temsilcisi bulduğu sayılarla maçın son 6 dakika 25 saniyesine 71-56 önde girdi. Galatasaray Medical Park ise savunma ve hücumda etkisiz kalırken son 4 dakikaya da 20 sayı geride girdi (79-59). Son bölümlerde temsilcimiz farkı azaltmak istese de CSKA Moskova mücadeleden 85-70 galip ayrıldı.

Rusya deplasmanında böyle bir mağlubiyet normal karşılanabilir. CSKA Moskova şuanda Euroleague'de yenilgisiz olarak yoluna devam ediyor ve kupanın en büyük favorisi onlar. Şampiyonluktan başka diğer tüm sonuçların başarısızlık kabul edileceği bir ortamda, kısıtlı rotasyon ve Euroleague organizasyonunda CSKA Moskova karşısında maçı kazanmaktan daha çok dik durmak, ayakta kalabilmek ve pes etmemek önemli kıstaslardan birisiydi. Euroleague'de şuanda açık ara en etkili guardlardan birisi Milos Teodosic'i sadece 1 asistte tutmak ve onu durdurmak Mahmuti'nin takımının önemli hamlelerinden birisiydi, dün geceye dair. CSKA Moskova'da karşılaşmada parmağından sakatlanan Victor Khryapa'nın 1 ay olmayacağı söyleniyor. Maçın sonlarıan doğru karşılaşmanın yıldızı ve bu haftanın MVP'si Nenad Krstic'in de sakatlık geçirdiğini belirtmekte fayda var. CSKA deplasmanında son şampiyon Panathinaikos'un 20, Anadolu Efes'in 30 sayı fark yediğini düşünürsek 15 sayılık mağlubiyet kabul edilebilir olarak görünürken, ortaya koyulan oyun, inanç, istek ve mücadele arzusu galibiyetin çok daha üzerinde.

CSKA MOSKOVA (85): Milos Teodosic 12 (1 ribaund, 1 asist), Darjus Lavrinovic 2, Ramunas Siskauskas 11 (1 ribaund, 3 asist), Nenad Krstic 20 (9 ribaund,1 asist), Andrew Kirilenko 9 (6 ribaund, 2 asist), Alexey Shved 10 (3 ribaund, 3 asist), Sasha Kaun 5 (1 ribaund, 1 asist), Viktor Khryapa 11 (4 ribaund, 6 asist), Jamont Gordon 5 (3 ribaund, 1 asist)

GALATASARAY MEDİCAL PARK (70): Joshua Shipp 10 (3 ribaund), Jaka Lakovic 5 (1 asist), Göksenin Köksal (1 ribaund), Caner Topaloğlu 6 (2 ribaund, 4 asist), Preston Shumpert 6 (2 ribaund), Luksa Andric 4 (4 ribaund), Furkan Aldemir 11 (9 ribaund, 1 asist), Jamon Lucas 15 (5 ribaund, 5 asist), Ender Arslan 13 (1 ribaund, 2 asist), Cevher Özer (1 ribaund, 1 asist), Boris Savovic (1 ribaund)

1 yorum:

  1. bir sorum olacaktı, araştırdım ama bulamadım yanıtını hiçbiyerde. şimdi cska hariç diğer takımların galibiyet sayısı 2 olursa sıralama neye göre yapılacak ? bu 3 takımın kendi aralarındaki maçlara göre mi yoksa genel averaja göre mi ? yani cskadan daha az fark yemek bişey değiştircek mi gruptan çıkmak adına ? yanıtlarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0