Çeyrek final öncesi son durak; Sivasspor

Ziraat Bankası Türkiye Kupası'nın 4.tur maçında Sivasspor ile evinde karşılaşacak olan Galatasarayımız tek maçlı eleminasyon sisteminin uygulandığı Türkiye Kupası'nda kırmızı-beyazlı rakibini geçerek adını son 8 takım arasına yazdırmak ve haftasonu oynacağı Trabzonspor derbisi öncesinde moral bulmak istiyor. Spor Toto Süper Lig'de normal sezonu lider bitirmeyi garantileyen Fatih Terim'in öğrencileri tüm kulvarlarda yoluna "mutlak şampiyonluk" parolasıyla yürümeye devam etmek istiyor. Türk Telekom Arena'da oynanacak olan karşılaşma 20:30'da başlayacak. Karşılaşma öncesi son bilgiler, istatistikler ve mini analizler..

KUPA BEYİ GALATASARAY
Bu sezon 50.kez düzenlenen Türkiye Kupası'nda en fazla şampiyonluk sevinci yaşayan takımımız son olarak 2004/5 sezonunda finalde ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 5-1'lik skorla mağlup etmiş ve 14.şampiyonluğunu yaşamıştı. En fazla final oynayan (19) ve en fazla şampiyonluk yaşayan (14) takım ünvanını elinde bulunduran Fatih Terim'in öğrencileri kupanın ilk turunda Adana Demirspor'u evinde ağırlamış ve rakibi karşısında 4-1'lik skorla sahadan galibiyetle ayrılmıştı.

SÜPER LİG'İN LİDERİ GALATASARAY
Bu sezon uygulamaya konulan play-off adındaki saçmalık nedeniyle 34 haftalık normal sezonun ardından 6 haftalık play-off aşamasında mücadele edecek olan Galatasaray, ligin 31.haftası geride kalırken normal sezonu lider olarak tamamlamayı garantiledi. En yakın rakibine 9 puan fark atan ve ikili averajda da üstünlüğü elinde bulunduran Fatih Terim'in öğrencileri kendisini takip eden diğer 2 takımada puan sıralamasında büyük fark atmış durumda. Süper Lig'de üçüncü sırada yer alan Trabzonspor ile arasında 17 puan fark bulunan Galatasarayımızın dördüncü sırada yer alan ve bir maç eksiği bulunan Beşiktaş'la arasında 20 puan var.

KUPADA 3.KADEME: ADANA DEMİRSPOR
Ziraat Bankası Türkiye Kupası'na bu sezon 3.kademeden katılan Galatasarayımız bu turda Adana Demirspor ile karşılaştı. Türk Telekom Arena'da oynanılan karşılaşmada rakibi karşısında yedek ağırlıklı bir kadro ile mücadele eden Fatih Terim'in öğrencileri ilk yarısını 3-0 üstünlükle kapattığı karşılaşmadan 4-1'lik galibiyetle ayrılmış ve adını 4.tur aşamasına yazdırmayı başarmıştı. Galatasarayımıza galibiyeti getiren goller Ayhan, Sercan, Melo ve Yiğit'ten gelirken konuk ekibin tek sayısı 75.dakikada Erçağ'dan gelmişti.

SİVAS'TA 4 GOL !
Ziraat Bankası Türkiye Kupası'nda 4.kademe maçında Sivasspor ile karşılaşacak olan Galatasarayımız rakibiyle son olarak Süper Lig'in 29.haftasında deplasmanda karşılaşmıştı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan takımımız zorlu deplasmandan 4 golle ayrılarak 3 puanı hanesine yazdırmıştı. Sivasspor ile ligin ilk yarısında Türk Telekom Arena'da oynanılan karşılaşmadan da 9 kişi kalmasına rağmen takımımız 2-1'lik galibiyetle ayrılmasını başarmıştı.

6 MAÇTIR KAZANAMAYAN TAKIM: SİVASSPOR
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 31 hafta sonunda kırmızı-beyazlı rakibimiz toplamış olduğu 44 puanla 8.sırada yer alırken, Süper Lig'de oynadığı son 6 maçında galibiyet yüzü göremedi. Ligde son galibiyetini 25.hafta deplasmanda konuk olduğu Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında alan Rıza Çalımbay'ın öğrencileri bu maçın ardından süregelen seride Beşiktaş (1-1), Fenerbahçe (4-2), Gençlerbirliği (3-3), Galatasaray (0-4), Trabzonspor (2-1) ve Orduspor (1-1) karşılaşmalarında galibiyet yüzü göremedi. 6 karşılaşmada sadece 3 puan toplayabilen Rıza Çalımbay'ın takımı bu maçta kalesinde 15 gol görürken rakip filelere 8 gol bırakabildi.

UZATMALAR SONUCU GELEN TUR VİZESİ
Ziraat Bankası Türkiye Kupası'na 3.kademeden katılan Sivasspor bu aşamada ligin yeni ekiplerinden Mersin İdmanyurdu ile eşleşti. Mersin temsilcisinin ev sahipliği yaptığı karşılaşmada normal süre Nurullah ve Cihan'ın karşılıklı golleriyle 1-1'lik eşitlikle sona erdi ve karşılaşma uzatmalara taşındı. Uzatma bölümünde Uğur Kavuk ve Michael Eneramo ile rakip fileleri havalandıran Sivasspor rakibi karşısında deplasmanda 3-1'lik skorla gülen taraf oldu ve 4.kademeye çıkma başarısı gösterdi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0