Culio geri dönüyor..

Sezon başında opsiyonlu olarak Orduspor'a kiralanan Arjantinli oyuncumuz Culio haftasonu oynanılan Gençlerbirliği maçı sonrasında yaptığı açıklamalar nedeniyle bugün mor-beyazlı yönetim tarafından kadro dışı bırakıldı ve sözleşmesi feshedildi. Sözleşmesi feshedildi edilmesine de, ortada ilginç bir karışıklık var. Orduspor başkanı Nedim Türkmen açıklamaları sırasında "Culio bana 1 ay evvel dönmek istediğini söyledi, bende kendisine sezon sonunda konuşuruz dedim. Ama şimdi gitmek istediğini açıklayınca onu tutmayız." gibi bir cümle sarfetti. Madem oyuncu bir ay evvel dönmek istediğini belirtti, ne diye şimdi kontratını feshediyorsun? Bu haftasonu oynanacak karşılaşma öncesinde bu hareketi yapmalarının amacı ve niyeti yeterince açık değil mi?


Peki Culio ne demişti? Gençlerbirliği maçı sonrasında "Sezon sonunda Galatasaray'a dönmek istediğimi başkanımıza söyledim. Haftaya oynanacak Galatasaray maçında oynamak istemem ama Orduspor forması giyiyorum ve bu maçta en iyi şekilde oynamam gerekiyor." açıklamalarını yapan Arjantinli oyuncunun ne derece düzgün bir açıklama yaptığı ortada. Bu açıklamaları yapan futbolcunun ne yapmasını bekliyorsunuz? Herşey bir kenara 'satın alma opsiyonu' hakkında gerek devre arasında, gerek sezon içerisinde atıp tutan Orduspor başkanı Nedim Türkmen gereken cevabı almış görünüyor. Bir kaç kez bu transfer detayı hakkında, oyuncunun bonservisini almışcasına konuşan ve bir takım sınırları aşan mor-beyazlı kulübün başkanına birilerinin futbolcuların köle olmadığını ve kendi düşüncelerinin olabileceğini, hangi takımda forma giymek isterlerse o takımda forma giyebilme hakları olduğunu hatırlatması gerekiyordu. Hatırlatan kişinin sezon içerisinde "5 yıllık sözleşme yaptık, 4 yıllık imza attı, şöyle yaptı, böyle tuttu" dediği kişinin olması da ayrı bir ironi olsa gerek.

Bu arada yazıyı bitirmeden ufak bir noktaya dikkat çekelim. Bu haftasonu evimizde oynanacak olan Orduspor maçı öncesinde böyle bir olayın yaşanması elbette birilerinin dikkatini çekmiş. Sosyal medyada akılları sıra saçma sapan ithamlarda bulunanlara hatırlatmak isteriz. Bizim kiralık olarak başka takımlara gönderdiğimiz oyuncuların sözleşmelerinde "Bize karşı oynayamaz." diye bir madde bulunmuyor. Anlayana..

3 yorum:

  1. Peki bu geri dönüş sonrasında Culio playoff'ta Galatasaray'da oynayabilir mi?

    YanıtlaSil
  2. Ben bir maç hatırlatnak isterim konuyla ilgili. Geçen sene Fenerbahçe Kayserispor'la oynadığı karşılaşmada anlaşma gereği bonservisi ile sattığı Önder Turacı'nın oynamasını engelledi kendisine karşı. Ancak aynı karşılaşmada sadece kiralık olarak yollanan kaleci Volkan Babacan'ın oynamasında hiçbir sakınca görmedi. Volkan Babacan da inanılmaz bir hatalı pas vererek ilk golü resmen Fenerbahçe'ye hediye etti. Sezon sonunda kendisine geri dönecek oyuncunun oynamasında sakınca görmeyen Fenerbahçe'nin bonservisiyle sattığı Önder Turacı'nın oynamasını neden engellediği sorgulanmalıdır. Maçta çok fahiş hata yapan kaleci Volkan Babacan'ın oynamasına neden müsaade ettiği de sorulmalıdır. O maçta şaibenin kralı vardır.

    YanıtlaSil
  3. Bıldigim kadarıylap para verip kiralanan oyuncularda bana karsı oynayamaz maddesi konulamıyor.Nedim Türkmen culio 'ben döncem galiba' baskan diyene kadar culio nun niyetinin kalmak oldugunu düsundugu icin oyuncu artık bizimdir diyordu.Yoksa adam istemesse istemez yani ;) Oyuncu ilk yarı sonuna kadar Ordu da kalmak istedığınden bahsediyodu,madem oyle arada anlasmada var,satıs opsiyonu ( oyle bisi ki , 1.550 m dolar,gs hesabına gecince oyuncu Ordunun oluyor, vermiyoruz,yada fiyat yukseltiyoruz deme sansımız yok ) var alırım bu adamı dedi N.Türkmen.Sonra oyuncuyu gs dan g.amerikali memleketlileri cagırıyor (donsen ya hacı ,yedek medek iyi ortam var ,ne yapcan camurun coragın icinde) ki cagırırlar kime ne? Buraya kadar problem yok. Bu biz densiz cluio , g.antep mactan sonra ,soru uzerine,altına ,sagına ,soluna neyse : Ben oynamak istemiom ama zorunan oynatcaklar ,döncem ben baanne baanne diyince,kayıs kopuyo...Zaten bilio herkes doncegini be bıdık,gs macından önce niye diyon,sezon sonu bakarız de? Bak gossoya o senden daha fazla gidici ama adam gık ediyomu? Ben ıkıncı yarı oynadıgı topuda begenmeyerek takıp edıyorum zaten,adam mı yanastı hop yere ,bu ne taklacılıktır ya? Neyse gelsın de arada selcuk yorulunca gırer ıste ,takıp edememıs gslılar ıcın soyluyorum,kanada anca 3. yedek olur malesef formunu yukseltmesse tabı.Saygılar ,sevgiler efenım,kımsey kırmadan lutfen :)

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0