Nihad Djedovic resmen Galatasaray Medical Park'ta..

Beko Basketbol Ligi'nde liderliğine devam eden Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Amerikalı oyuncusu Josh Shipp'in sakatlanmasının ardından takviye yapmayı 'acil' kılan Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı son 2 sezondur Lottomatica Roma forması giyen Bosna-Hersek doğumlu genç forvet Nihad Djedovic ile sezon sonuna kadar anlaşma sağladı. Milli takımda da forma giyen 1.97 boyundaki genç oyuncu 2 ve 3 numaralı pozisyonlarda forma giyiyor.

12 Ocak 1990, Višegrad doğumlu olan genç basketbolcu hiç kuşkusuz dünya basketbolunun en verimli topraklarında yetişti. Dönemin ekol ülkelerinden birisi olan Yugoslavya kökenli olan Nihad Djedovic'in basketbolla tanışması yetiştiği bölgenin takımlarından birisi olan KK Bosna takımında oldu. Altyapıda dikkatleri üzerine çeken genç oyuncunun Avrupa basketbolundaki otoriteler ve scoutlar tarafından keşfedilmesi fazla uzun sürmedi. 2006 yılında gerçekleştirilen U16 Avrupa Şampiyonası'nda milli takım forması altında 7 maçta forma giyen genç oyuncu maç başına 25.3 sayı - 8.3 ribaund - 2.4 asist ve 3 top çalmalık performansı sonrasında Avrupa'ya merhaba dedi. Turnuvanın en skorer oyuncusu olma başarısı gösteren Djedovic, grup aşamasında oynanılan Hollanda maçında attığı 44 sayı ile tüm dikkatleri üzerine çekti.

2006/7 sezonunda Bosna Asa BH Telecom forması altında Adriyatik Ligi'nde mücadele eden genç oyuncu kariyerinin ilk ciddi tecrübesini bu platformda yaşadı. 25 maçta forma şansı bulan ve maç başı 20 dakika sahada kalan Nihad Djedovic istatistik kağıdına 6.7 sayı - 2 ribaund - 1 asist ve 1.1 top çalma yazdırmayı başarırken, kariyerinin ilk tecrübesini kazanmasında da önemli rol oynadı. Avrupa Şampiyonası'nda gösterdiği performansın yanı sıra ilk yılında %72'lik şut yüzdesiyle tamamladığı sezonun ardından genç Bosna-Herseklinin yolu İspanya'nın en büyük kulüplerinden birisi olan Regal Barcelona ile kesişti.

Takvim yaprakları 2008'i gösterirken, Bosna-Hersekli genç oyuncunun bir sezon Cornella forması giymesinin gelişmesi açısından doğru olacağı dile getirildi. 2008/9 sezonunda da Cornella'da mücadele eden Djedovic geçtiğimiz sezona oranla hücumsal anlamda daha iyi bir performans sergiledi ve sezon sonunda şampiyonluk kupasnı kaldırmayı başardı. Kariyerinin ilk şampiyonluğunu yaşadığı dönemde ayrıca ilk kez milli takıma çağırılan Djedovic 27 maçta süre aldı. Genç oyuncu bu karşılaşmalarda 19.1 sayı ortalamasına ulaşırken, 3.4 ribaund ve 2 asistlik ortalamaları ile istatistik alanında isminin karşısında yer alan haneleri doldurmayı başardı. Dönemin Regal Barcelona başantrenörü Xavi Pasqual tarafından A takımda düşünülmeyen genç oyuncu sezon sonunda bir başka İspanyol ekibi olan Obradoiro'nun yolunu tutacaktı.

2009/10 sezonunda ACB Ligi takımlarından Obradoiro forması giyen Djedovic için kendisini gösterme, beklentileri karşılama ve adını duyurma dönemi olması bekleniyordu. İspanya 2.Ligi'nde geçirilen 2 sezonun ardından ilk kez ACB gibi önemli bir platformda boy gösterecek olan Nihad Djedovic beklentilerin altında kaldı. Daha az süre bulan, daha az sorumluluk yüklenen genç oyuncu 27 maçta süre bulduğu sezonu 6.3 sayı - 2 ribaund - 1 top çalma ve 0.8 asist ortalaması ile tamamlıyordu. Geçtiğimiz sezonlarda yaklaşık 400 şut kullanan genç oyuncunun Obradoiro forması altında oynadığı 27 maçta 150 şut kullanması hücumda onun pek fazla düşünülmediğinin bir başka göstergesiydi. ACB Ligi'nde geçirdiği ilk sezon genç forvet oyuncusunun aynı zamanda İspanya'da geçirdiği son yılı olacaktı. Sezon sonunda Djedovic gençliğinin sıkıntısını yaşıyor ve beklentilerin altında kalarak Avrupa'nın en önemli basketbol organizasyonu olan ACB'e veda ediyordu. Artık sıradaki durak İtalya'da Montepaschi Siena hegomanyasının arkasında kalan ve son yıllarda düşüşe geçmeye başlayan (ki geçen sezon ligde play-offlara katılamadıkları gerekçesiyle Euroleague lisansları iptal edildi) Lottomica Roma olacaktı.

İspanya'ya çok küçük yaşta gelen ve Barcelona'da A takım nezdinde forma giydiği karşılaşma sayısı bir elin parmaklarını geçmeyen genç oyuncunun kendini bulması ve kendisine güvenenleri boşa çıkartmaması sarı-kırmızılı takımın forması altında olacağını kim bilebilirdi ki? 2010/11 sezonunda Lottomatica Roma forması altında İtalya'ya merhaba diyen 21 yaşındaki kısa forvet ligde 24 maçta forma şansı bulurken, maç başı 26 dakika süre buldu. Bu karşılaşmalarda 11 sayı - 3.4 ribaund - 2.3 top çalma ve 1.1 asist ortalaması ile oynayan Djedovic kariyerinin en önemli tecrübelerinden birisini yine başkent ekibinin forması altında yaşadı. Avrupa'nın en büyük basketbol organizasyonu Euroleague'de daha evvel Barcelona formasıyla sadece 3 dakika mücadele etme şansı bulan Nihad Djedovic, sarı-kırmızılı forma altında bu organizasyonda 15 maçta forma giydi. 27 dakika süre bulan genç oyuncu 9.3 sayı - 3.1 ribaund - 2.1 asist ve 1.7 top çalma ile mücadele eden Nihad Djedovic takımı ile ayrıca top16 deneyimi yaşadı.

İtalyan ekibinin forması altında Euroleague'de mücadele etme şansı bulan genç oyuncunun doğru düzgün forma şansı bulduğu ilk senesinde önemli işler yaptığını belirtmekte fayda var. Unicaja Malaga karşısında 32 verimlilik puanı ile takımına galibiyeti getiren Bosna-Hersekli forvetin 23 sayı - 6 asistlik performansı dikkatleri üzerine çekmesini sağladı. Bu performans aynı zamanda genç oyuncunun Euroleague organizasyonunda elde ettiği en yüksek değerler olarak kayıtlara geçti. Genç oyuncunun aynı sezon Union Olimpija karşılaşmasında 7 ribaund - 4 top çalmalık performansı da bu alanlarda kariyer rekoru olarak notlar arasında yer aldı.

2011 yılında takvim yaprakları Mayıs ayını gösterdiğinde geride bırakılan sezonun başarılı olduğunu söylemek mümkün. Eurobasket 2011'de milli takım kadrosuna davet edilen genç oyuncu Bosna-Hersek forması altında 5 maçta forma giydi ve maç başına 30 dakika süre buldu. Milli takım forması altında 10.6 sayı - 4.8 ribaund - 1.2 asist ve 0.6 top çalma istatistiği ile turnuvayı tamamlayan genç oyuncu milli takımının 2.tur aşamasında elenmesine engel olamadı. Turnuıvanın 2.maçında Karadağ karşısında 6/7 şut isabetiyle 20 sayı üreten genç oyuncu galibiyetin mimarı olurken istatistik kağıdına ayrıca 5 ribaund - 5 asist - 2 top çalma ve 1 blok yazdırmayı başardı. 21 yaşındaki kısa forvet turnuvada oynadığı son karşılaşma olan Makedonya karşılaşmasında da 7/10 şut isabetiyle 15 sayı üretmesine karşın takımının 75-63'lük mağlubiyetine ve elenmesine engel olamadı. Genç oyuncu turnuvadaki son maçında istatistik kağıdına ayrıca 7 ribaund yazdırmıştı. Eurobasket 2011'de genç yaşına rağmen iyi işler yapan Djedovic, büyük bir bölümünü geride bıraktığımız sezonda İtalyan ekibinin formasını giymeye devam etti. Kariyerinin en ciddi sezonlarından birisini geçiren Bosna-Hersekli oyuncu geride kalan 24 maçta forma şansı buldu. Maç başına 26 dakika süre bulan Djedovic bu karşılaşmalarda 11.8 sayı - 3.8 ribaund - 1.6 asist ortalaması ile mücadele etti.

Savunmada mücadele etmekten çekinmeyen genç forvet, hücumda orta mesafede rakip takım adına sıkıntı yaratacak cinsten bir oyuncu. Ayrıca ceza atışlarında da rakip takımın canını yakan Djedovic genç yaştan beri büyük beklentilerin olduğu fakat bir türlü bu beklentileri açığa çıkartamayan bir isim. Tek başına takımı alıp götürecek cinsten bir oyuncu olmadığını, tam anlamıyla görev adamı olduğunu belirtelim. Shipp'in sakatlığının ardından o pozisyona yine aynı tarz bir oyuncunun transfer edilmesi, takımda yer alan dişlilerin bozulmaması adına doğru ve mantıklı bir hamle olarak görünüyor. Çok çok fazla yakından tanıdığımız bir oyuncu olmadığını fakat genç, gelecek vaadeden, potansiyeli yüksek ve NBA scoutları tarafından takip edilen bir isim olduğunu belirtelim. Devamını artık hep birlikte göreceğiz.

22 yaşındaki Bosna-Hersek doğumlu genç oyuncuya hoşgeldin diyor ve Galatasaray Medical Park forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0