STSL | Geliyoruz!

Spor Toto Süper Lig'in 30.hafta karşılaşmasında evinde Gençlerbirliği'ni ağırlayan lider Galatasaray, ilk yarısı golsüz tamamlanan karşılaşmadan 2-0'lık galibiyetle ayrılarak en yakın takipçisiyle arasındaki 9 puanlık farkı korumaya devam etti. Gençlerbirliği karşısında ilk yarıda bir çok fırsata giren ama değerlendiremeyen takımımız ikinci yarıda Felipe Melo'nun parmak ucuyla attığı golün yanı sıra, Selçuk İnan'ın muhteşem golüyle farkı 2'e çıkarttı. Takımımız aldığı bu galibiyetle puanını 69'a çıkartırken, Süper Lig'de de 21.galibiyetine ulaştı.

Rakibi karşısında ideal ilk 11'inde Emre Çolak - Albert Riera değişikliği ile çıkan takımımız karşılaşmanın başlama vuruşundan itibaren önde baskıya başlarken, oyunu 50 metrelik alanda sıkıştırdı. Fernando Muslera dışında tüm oyuncuları ile rakip yarı alana yüklenen takımımız girdiği fırsatları değerlendiremezken aradığı golü de bulamadı. Bu sezon geride kalan 29 maçında hücuma giden, atak futbolu oynayan ve açık oynayan Fuat Çapa'nın öğrencileri, Türk Telekom Arena'da bir puan kopartmak için 11 kişi topun arkasına geçerken takım halinde de savunma yapmayı tercih edince girmesi gereken top bir türlü rakip kaleye giremedi. Selçuk İnan'ın attığı frikik golüne benzer bir pozisyonda rakip kalede tehlike yaratmasına rağmen skorda üstünlüğü eline geçiremedi. Takım halinde savunma yapan, 11 kişiyle topun arkasına geçen ve ara sıra hızlı hücumlarla kalemizde tehlike yaratmaya çalışan Gençlerbirliği girdiği pozisyonları (ki sadece Herve Tum'un pozisyonu vardı) değerlendiremedi ve golsüz eşitlikle ilk devre sonuçlandı.

Soyunma odası dönüşünde Riera yerine Emre oyuna girerken, Fatih Terim'in kendisine ait olan bir motivasyon sistemi olan "uyarıdan da öte" devreye girmiş olacak ki, devre dönüşü müthiş baskılı, gol isteyen ve golü arayan bir takım kimliğine büründü. Hakan Balta'nın getirdiği ama Necati'nin bitiremediği pozisyonla birlikte rakip kalede ilk tehlikeli atağına imza atan Fatih Terim'in öğrencileri, Engin Baytar'ın başrol oynadığı hızlı hücumda Felipe Melo'nun parmak ucuyla dokunduğu pozisyonda top ağlarla buluştu ve Ali Sami Yen'e beraberlik veya kontralardan bulacak goller sonrasında galibiyetle ayrılmayı hedefleyen Gençlerbirliği'nin tüm planlarını bozdu. Kariyerinin en iyi dönemini Galatasaray forması altında geçiren Felipe Melo ligde 9.golüne imza atarken, kişisel kariyer rekorunu da kırmış oldu. Felipe Melo'nun golünün ardından rakip kalede 2.golü arayan takımımız duran top sonrasında Emre Çolak'ın füzesiyle kale sallanırken, asıl sallanması gereken fileler sallanmayınca Emre'nin ayağından çıkan füze günün en güzel hareketlerinden birisi oldu. Kalesinde golü devrenin başında gören Gençlerbirliği biraz açık oynamaya başlayınca rakip kalede tehlikeli pozisyonlar bulmaya devam eden takımımız farkı 2'ye çıkartamadı. İlk yarıda frikikte şansını deneyen ama genç kaleci Özkan'a takılan Selçuk ilk 45 dakikada yaşanılan pozisyonun intikamını aldı. Sağ köşeden, ters ayakla nefis bir vuruşla fileleri havalandıran Selçuk İnan, yaklaşık 10 dakika evvel sallanan kalede yer alan örümcekleri temizledi. Muhteşem frikik golüyle skoru 2'ye çıkartan Selçuk İnan ortasahada maestroluğunun yanı sıra hücumda da yaratıcılığını, takıma desteğini ve katkısını ortaya çıkarttı.

Rakibi karşısında ortasahada üstünlüğü ele geçiren, tek kale oynayan ve hatta oyunu rakip yarı alana tamamen yıkan Galatasaray savunmada da açıklar vermedi. Hücumda girdiği fırsatları değerlendiremeyen takımımız, savunmada da rakibine şans tanımayınca zorlu karşılaşmadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. Son 15 maçında rakip fileleri havalandıran Gençlerbirliği karşısında kalesinde mutlak tehlike bile görmeyen Fatih Terim'in öğrencileri üstüste 6.galibiyetine imza atarken, ligde 21.galibiyetine imza attı ve puanını 69'a yükseltti. İlk yarıda istediği golü bulamayan ve rakibi karşısında üstünlüğü sağlayamayan takımımızda kafalar bir an gelecek hafta oynanacak olan derbiye kaydı. Stres, baskı ve ister istemez bir türlü gelemeyen golün takımda yarattığı sıkıntı devre arasında Fatih Terim'in kendine özgü "uyarında da ötesi" mottosuyla değiştiğini görüyoruz. Hiç bir oyuncumuzun sarı kart görmemesi, derbi öncesinde eksiksiz ve tam takım olarak gelecek haftaya derbiye gitmemiz açısından son derece sağlıklı görünüyor. Derbi öncesinde sarı kartı olan 4 oyuncunun da böylesine zorlu maçta forma giymesi birilerine de en güzel mesajı vermiş oldu.

Spor Toto Süper Lig'in lideri apoletiyle, 9 puan farkla, tam kadro ve eksiksiz olarak "geliyoruz!"

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0