Süper Final'e 2 kala; Orduspor

Spor Toto Süper Lig'de 32 hafta geride kalırken 7 puan farkla liderliğini sürdüren Galatasarayımız bu haftasonu evinde Orduspor'u ağırlayacak. Geçtiğimiz hafta evinde taraftarının önünde Trabzonspor'u ağırlayan ve sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılan Fatih Terim'in öğrencileri iki hafta sonra oynanacak olan Süper Final öncesinde puan farkını korumak/arttırmak için mutlak galibiyet parolasıyla sahaya çıkacak. Bir kaç gündür saçma sapan ve mesnetsiz iddialarla Galatasaray üzerinden oyunlar oynamaya çalışanlara da en gerekli cevabı verecek olan takımımız bu karşılaşmayla birlikte normal sezonda evinde son maçını oynamış olacak. Orduspor karşılaşması öncesinde son bilgiler, istatistikler ve mini analizler şu şekilde...

NORMAL SEZONUN SON İÇ SAHA MAÇI
Spor Toto Süper Lig'de 32 hafta geride kalırken 16 maçını içeride oynayan Fatih Terim'in öğrencileri, normal sezonun son iç saha maçında Orduspor'u evinde ağırlayacak. Ligin en iyi 2. iç saha performansına sahip olan takımımız evinde oynadığı 16 maçtan 12 galibiyet - 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrıldı ve evinde oynadığı maçlarda toplamda 39 puan toplamayı başardı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere 36 gol bırakan lider Galatasaray kalesinde 14 gol gördü.

SÜPER FİNAL ÖNCESİ SON VİRAJ
Normal sezonun ardından oynanacak olan 6 haftalık Süper Final karşılaşmaları öncesinde 7 puan farkla liderliğini sürdüren Galatasarayımız haftalar öncesinde şampiyonluk grubunda olacağını garantilemişti. Takipçisi Fenerbahçe'nin yanı sıra 17 puan önde olduğu Trabzonspor ve Beşiktaş'ın da şampiyonluk grubunda mücadele etmeyi garantilemesinin ardından sezon sonunda bulunacak puan farkı ayrı bir önem taşımaya başladı. Bu sezon oynadığı 6 derbiden 3 galibiyet, 3 beraberlikle ayrıldı ve derbilerde mağlubiyet yüzü görmedi. Takımımız bu başarıya en son 24 yıl evvel ulaşmıştı.

SON 3 MAÇTA 3 BERABERLİK
Bu haftasonu evimizde konuk edeceğimiz Orduspor ligde oynadığı son 3 maçından da beraberlikle ayrılma başarısı gösterdi. Evinde oynadığı Beşiktaş karşılaşmasından 1-1'lik eşitlikle ayrılan mor-beyazlı takım bir sonraki hafta konuk olduğu Samsun deplasmanından da aynı skorla ve bir puanla döndü. Geçtiğimiz hafta Ordu'da oynanılan Gençlerbirliği karşılaşmasından golsüz eşitlikle döndü. Ordu 19 Eylül Stadı'nda başladığı gibi biten karşılaşmanın ardından mor-beyazlı takım ligde 11.beraberliğini alıp, puanını 41'e yükseltiyordu.

DEPLASMANDA 14 PUAN
Hector Cuper'in öğrencileri bu sezon deplasmanda oynadığı 16 karşılaşmadan 3 galibiyet - 5 beraberlik - 8 mağlubiyetle ayrıldı. 16 deplasman maçından 14 puanla ayrılan Orduspor bu karşılaşmalarda rakip filelere 11 gol bırakırken, kalesinde 19 gol gördü. Orduspor son deplasman maçında bu sene kendisiyle birlikte Süper Lig'e yükselen bir başka Karadeniz temsilcisi Samsunspor karşısında 1-1'lik beraberlikle sahadan ayrılmıştı.

LİGİN EN ÇOK BERABERE KALAN TAKIMI
Bu sezon başında yıllar sonra yeniden Süper Lig'de mücadele etme hakkı kazanan Orduspor, geride kalan 32 haftada 11 kez berabere kalarak Sivasspor ile bu alanda başı çekiyor. Ligin en çok berabere kalan takımı konumunda bulunan mor-beyazlı takım 11 maçtan beraberlikle ayrılırken sahadan 11 kez mağlubiyet ve 10 kez galibiyetle ayrıldı.

BAROS'UN GERİ DÖNÜŞÜ; DEPLASMANDA 3 PUAN
Ligin ilk yarısında Ordu 19 Eylül Stadı'nda oynanılan karşılaşmada takımımız baştan sona üstün bir oyunla rakibi karşısında sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılırken, galibiyetin mimarı bugünlerde eski günlerine dönmeye çalışan Çek golcümüz Milan Baros olmuştu. Karşılaşmanın ilk yarısında 22.dakikada fileleri havalandıran tecrübeli forvet, ikinci yarıda 65.dakikada skoru 2'e çıkartan Kazım'ın golünde de pay sahibi olmuştu. Çek yıldız karşılaşmanın 83.dakikasında yerinde genç oyuncu Sercan Yıldırım'a bırakmış ve Galatasaray tecrübeli forvetin 1 gol, 1 asistlik performansı sonrasında 3 puana ulaşmıştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0