TKBL | Sarayın Sultanları yarı finalde..

Kadınlar Basketbol Ligi'nde normal sezonu 2.sırada tamamlayan ve play-off çeyrek final eşleşmesinde Ceyhan Belediyesi ile karşılaşan Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı serinin ikinci maçında deplasmanda karşılaştığı rakibini baştan sona üstün bir oyun ortaya koyarak 63-69'luk skorla mağlup etti ve adını yarı finale yazdırdı. Yarı final turunda Samsun Basketbol - Kayseri Kaski eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak olan Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımında maçın yıldızı 7/7 şut isabeti ile maçı tamamlayan ve istatistik kağıdına 19 sayı - 6 asist ve 6 ribaund yazdıran Amerikalı yıldızoyuncu Diana Taurasi oldu.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçın ilk 3 dakikası 6-7 Galatasaray Medical Park üstünlüğüyle tamamlandı. Tina Charles’ın isabetinin ardından Tiffany Jackson’ın sayılarıyla eşitliği sağlayan Ceyhan Belediyesi, Diana Taurasi’nin üçlüklerine engel olamayınca fark 6’ya çıktı. Sarı-Kırmızılı takım, Bahar Çağlar’ın da katkısıyla serisini 12-0’a taşıdı ve ilk periyodu 14-28 önde bitirdi. Adana temsilcisi ikinci çeyrekte Asıl Sevinç, Seda Erdoğan ve Tiffany Jackson’ın gayretiyle farkı tek hanelere düşürdü. Fakat konuk ekip son 2 dakikaya 10-0’lık seri sığdırarak devreyi 35-52 avantajlı kapatmayı bildi.

Galatasaray Medical Park üçüncü periyoda 11-0’lık seriyle girip maçı erkenden kopardı. Ceyhan Belediyesi, Aslı Sevinç’in üçlüğüyle nefes aldıktan sonra Sarı-Kırmızılılar Ayşe Cora ile skor üretmeye devam etti ve farkı 32’ye yükseltti. Tiffany Jackson’ın son 20 saniyedeki 5 sayısı da üçüncü çeyreğin sonucunu belirledi: 47-75. Sarı-Kırmızılılar final periyodunda da hız kesmezken, bu bölümde ise Epiphanny Prince - Melisa Can ikilisi etkili oldu. Ev sahibi, rakibine Asena Yalçın ile direnmeye çalışsa da farkın açılmasını önleyemedi ve Galatasaray Medical Park karşılaşmayı 63-96 kazandı.

Serinin ilk maçında 85-58'lik skorla mağlup ettiği rakibini serinin ikinci maçında da mağlup ederek adını bir üst tura yazdıran Sarayın Sultanları'nda 5 oyuncu çift hanelere ulaşırken bu karşılaşmada Sylvia Fowles maç kadrosunda yer almadı. 11 oyuncusuna süren veren Ceyhun Yıldızoğlu tüm oyuncularından skor ve asist dağılımına katkı alma başarısı sağlarken genç oyuncumuz Yasemen dışında tüm oyuncularımızdan da ribaund katkısı almayı başardı. Takım halinde 29 asist yapan Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımımızda bu alanda öne çıkan isim 8 asist ile WNBA'de tüm zamanların en çok asist yapan oyuncusu olarak yer alan Portekizli oyunkurucumuz Ticha Penicheiro olurken, tecrübeli guardı 6 asist ile Diana Taurasi takip etti. Çok uzun bir süre sonra yerli oyuncularından skora ciddi katkılar alan kadın basketbol takımımızda Melisa 18 ve Bahar 12 sayı ile çift hanelere çıkarken, genç oyuncumuz Ayşe Cora attığı 9 sayının ardından çift hanelerin kapısından dönmüş oldu.

CEYHAN BELEDİYESİ (63): Ceyda Kozluca 7 (1 ribaund- 1 asist), Ashley Paris 4 (6 ribaund- 1 asist), Asena Yalçın 10 (3 ribaund- 4 asist), Seda Erdoğan 5 (2 asist), Hülya Özkan 9 (1 asist), Tiffany Jackson 17 (10 ribaund- 4 asist), Aslı Sevinç 11 (5 ribaund- 1 asist)

GALATASARAY MEDICAL PARK (96): Epiphanny Prince 11 (3 ribaund- 1 asist), Yasemen Saylar 2 (1 asist), Ayşe Cora 9 (3 ribaund- 3 asist), Bahar Çağlar 12 (5 ribaund- 1 asist), Işıl Alben 2 (3 ribaund- 2 asist), Diana Taurasi 19 (6 ribaund- 6 asist), Patricia Penicheiro 2 (2 ribaund- 8 asist), Sariye Kumral 5 (1 ribaund- 2 asist), Melisa Can 18 (3 ribaund- 4 asist), Tina Charles 16 (7 ribaund- 1 asist)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0