Arena bizim, direkleri sizin..

Beşiktaş camiası yine başladı, Türk Telekom Arena'ya sulanmaya.. 15 Ocak 2011 tarihine kadar etmediği lafları bırakmayanlar bugün Türkiye'nin açık ara en iyi stadyumu olan Ali Sami Yen Spor Kompleksi hakkında övgü dolu, methiyeler dolu cümleler sıralamaya başladı. Geçen seneden itibaren başlayan stadyumu kullanma ve maçlarını burada oynama istekleri, durmaksızın, aldıkları red cevaplarına rağmen bitmek bilmedi. Beşiktaş'ın eski yönetimi geçtiğimiz senelerde bu düşüncesini dile getirirken 'hayır' cevabıyla karşılaşmıştı. Beşiktaş'ta yönetim değişti, isimler ve kişiler değişti ama düşünce hala değişmedi. Beşiktaş'ın yeni yönetimi olası stadyum yenilemesi sırasında karşılaşmalarını Türk Telekom Arena'da oynamak istediklerini her geçen gün, dozajı arttırarak, beyan etmeye başladılar. Ama mevzubahis öyle göründüğü gibi değil. Gelin, biraz geçmişe gidelim..

***
Atatürk Olimpiyat Stadı'nın açılışını 31 Temmuz 2002 tarihinde Olympiakos kulübü ile oynadığı hazırlık maçıyla yapan Galatasaray, yakın zamanda yapacağı yenileme çalışmaları için maçlarını oynayacak bir stadyum arıyordu. 2002/3 sezonunun bitimiyle birlikte Ali Sami Yen'den bir süreliğine ayrılacak olan kulübümüz açılış maçında yaşanan ulaşım, yerleşim ve trafik gibi problemler nedeniyle İkitelli'de yer alan stadyumu kullanmak istemiyordu. Bu doğrultuda dönemin başkanı merhum Özhan Canaydın, Beşiktaş kulübüyle İnönü Stadı'nda oynamak için görüşmeler yaptı fakat kulübümüz 'red' cevabını aldı. Başkanından yöneticisine, teknik direktöründen futbolcusuna kadar istemeden de Galatasaray'a o dönem Olimpiyat Stadı'nın yolları görünüyordu. Tabii taraftarına da..

***
Eziyet gibi geçen yılların ardından 2005 yılında 100.yıl kutlamaları öncesinde Galatasarayımız yeniden Ali Sami Yen'in yolunu tuttu. Ulaşım sorunu, trafik, stadın şartlarının elverişsiz olması gibi bir çok soruna sahip olan ve Türk futbolunun atıl yapıtlarından birisi olan Olimpiyat Stadı ile tekrar buluşmamız fazla uzun sürmeyecekti. Ali Sami Yen Stadı'nın şartlarının yetersizliği nedeniyle Avrupa Kupası maçlarını yeniden Olimpiyat Stadı'nda oynamak zorunda kalan takımımız o dönem Beşiktaş kulübüne yeniden başvuru yapmış fakat aldığı cevap ilkinden farklı olmamıştı. Galatasarayımız bu durum karşısında Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı maçlarını Olimpiyat Stadı'nda, lig maçlarını ise Ali Sami Yen Stadı'nda oynamak zorunda kalmıştı. Sezon sonunda ise Ali Sami Yen Stadı yeniden bir tadilattan geçecek ve Avrupa normlarına hazır hale getirilecekti. Çünkü mevcut şartlar altında Olimpiyat Stadı hem takıma, hem taraftara bir işkenceye dönüşüyor, ev sahibi baskısı kesinlikle kullanılamıyordu.

***
Galatasaray stadını yeniledi, bu süreçte de Olimpiyat Stadı'nda işkence gibi süreç geçirdi. Beşiktaş kulübünden 2 kez izin istemesine karşın ikisinde de red cevabını alan kulübümüz zorunluluktan ötürü oynadığı Olimpiyat Stadı'nda başarıdan uzak dönemler geçirdi. Ali Sami Yen Stadı'nı son on yılda iki kez yenileyen ve şartlarını iyileştiren kulübümüz geçtiğimiz sezon 52bin kişi kapasiteli, Avrupa'nın en modern ve elit stadyumları arasında yer alan Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Türk Telekom Arena'ya taşındı. Uzun yıllar böyle bir stadın hasretini çeken, planlarını ve projelerini yapan, hayallerini kuran Galatasaray camiası tatsızlıklar yaşadığı açılışın ardından stadını kullanmaya başladı.

***
Geçtiğimiz sezonun sonlarına doğru Beşiktaş kulübünden "Gelecek sene maçlarımızı Arena'da oynamak istiyoruz." teklifine dönemin yönetim kurulu olan Adnan Polat ve ekibi tıpkı geçmiş yıllarda bize iki kez red cevabı verdikleri gibi olumsuz yanıt verdi. Türk Telekom Arena'nın yalnızca Galatasaray ve milli takım nezdinde kullanılacağını hatırlatılmasının yanı sıra bürokrasi tarafından İnönü Stadı'nda tadilat yapılmasına izin verilmeyince ve siyah-beyazlı takım İnönü'de oynayacağı açıklayınca konu kısmen kapanmış oldu. Fakat ortada yer alan bir gerçek vardı ki; Beşiktaş geçen sene stadın kullanım hakkını istemiş, Galatasaray buna izin vermemişti. O dönem laubali bir şekilde akılları sıra Galatasaray'ı ezmeye çalışan bir takım kimseler Quaresma'ların, Simao'ların, Almeida'ların yakıştığı stadyumun TT Arena olduğunu, Kasımpaşa Stadı'nın yakışmadığını veya Olimpiyat Stadı'nın bu oyunculara yakışmayacağını dile getiriyordu. Oysa yine bazı kimselere göre Beşiktaş çok büyük bir taraftar kitlesine sahip, çok büyük yıldızları olan ve stadyumların yetmediği bir kulüp konumundaydı. Bu söylentiler sırasında Galatasaray camiasından da gerekli cevaplar geliyordu; "Madem öyle, buyrun 80bin kişilik Olimpiyat Stadı sizi bekler."

***
2011/12 sezonu öncesinde yaşanan stadyum tartışmaları yeni sezon içinde mevcut Beşiktaş yönetimi tarafından başlamış bulunmakta. Kamuoyu yaratarak ve fair-play mesajları vererek Türk Telekom Arena'yı kullanmak isteyenlere cevabımız net, kesin ve basit; HAYIR! Tıpkı onların zamanında biz verdikleri cevap gibi.. Geçen sezondan beri basın ve kamuoyunu yanlarına çekerek (malum sebeplerden ötürü) birşeyler yapmaya çalışanlar, dostluk, ülke imajı ve marka değerinden bahsedenler kaldıkları yerden devam etmekte ve Türk Telekom Arena'da maç oynama hayalleri kurmaktadır. Ama hatırlatmak isteriz ki; stadın üst kullanıım hakkı Galatasaray'da ve bu konuda Galatasaray ne derse o olur. Ne başkan, ne yönetim bu konuya hiç bir şekilde sıcak bakmıyor ve Beşiktaş'a geçmişte olduğu gibi aynı cevabı verecekler.

Buyrun gidin Olimpiyat Stadı'na.. Çok büyük yıldızlarınızla, galaksi vari oyuncularınızla, büyük taraftarınızla.. Başlıkta da belirttiğimiz gibi; Türk Telekom Arena bizimdir. Direkleri sizin..

1 yorum:

  1. çok güzel ve çok yerinde tespitler, darda kalana yardım etmezsen gün gelir sen de o darda boğulup kalırsın

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0