Felipe Melo kariyerinin en verimli yılını geçiriyor.

Sezon başında Juventus'tan kiralık olarak takıma kazandırılan ve geçtiğimiz aylarda bonservisi için görüşmeler yapılan Brezilyalı yıldız oyuncumuz Felipe Melo kariyerinin en verimli dönemini Galatasaray forması altında geçiriyor. Galatasaray forması altında adeta yeniden doğan yıldız oyuncu kariyerinde daha önce 8 farklı takımda forma giyerken, en skorer sezonu olan 2007/8 sezonunda Almeria forması altında 7 gol atmayı başarmıştı. Parçalı forma altında bu sezon 31 maçta forma giyen Felipe Melo bu karşılaşmalarda 11 gol atarak kariyer rekorunu kırmasının yanı sıra, kariyerinin de en verimli dönemini geçirdiğini gösteriyordu. Brezilyalı oyuncunun ortasahada partneri Selçuk İnan ile birlikte sahada mevcut performansı Galatasaray'ı şampiyonluğa taşıyan en önemli unsur..

Kiralık olarak forma giydiği Galatasarayımızda 30 lig maçında 10 gol - 1 asistlik performansıyla mücadele eden Felipe Melo, bu sezon ilk kez uygulanan Süper Final statüsünde de ilk maçında fileleri havalandırmayı başardı. 28 yaşındaki ortasaha oyuncusu Galatasaray forması altında ilk golünü ligde 2.hafta Samsunspor maçında mükemmel bir gole imza atarak kaydetmişti. Bir sonraki hafta Karabükspor karşısında penaltı vuruşunda fileleri havalandırmayı başaran tecrübeli oyuncu bir sonraki hafta Eskişehirspor karşılaşmasında da rakip fileleri havalandırmayı başardı. Ligde 4.hafta attığı golün ardından 10 hafta suskun kalan Felipe Melo'nun sarı-kırmızı forma altında atacağı dördüncü gol ligin 14.haftasında Fenerbahçe karşısında olacaktı. Derbide gol atarak 'gerçek Galatasaraylı' sıfatına kavuşan Brezilyalı ortasaha oyuncusu, 20.hafta Karabükspor, 24.hafta Antalyaspor, 26.hafta Kayserispor, 28.hafta Beşiktaş, 30.hafta Gençlerbirliği ve 32.hafta Trabzonspor karşısında evimizde oynadığımız maçlarda fileleri sarsmayı başardı. Ligde 34 haftalık normal sezona 10 gol sığdıran Felipe Melo bu gollerin 9'unu iç sahada atmayı başarırken, 33.haftada evimizde oynadığımız Orduspor karşılaşmasında Necati Ateş'in ayağından bulduğumuz ilk golün hazırlayıcısı oluyordu.

Gol atmadığı büyük takım kalmayan Felipe Melo, bu sezon ilk kez uygulanan ve 9 puan farkla şampiyonluğumuzu engelleyen Süper Final statüsünün ilk maçında deplasmanda karşılaştığımız Beşiktaş karşısında gol perdesini açan isim oluyordu. Deplasmanda ilk ve tek golünü Karabükspor karşısında deplasmanda kaydeden Brezilyalı oyuncu yaklaşık 7 aylık aradan sonra Beşiktaş deplasmanında fileleri havalandırmayı başardı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0