STSL | Emin adımlarla Süper Final'e..

Spor Toto Süper Lig'de normal sezonun son haftasında Manisaspor ile deplasmanda karşılaşan Galatasarayımız rakibi karşısında ikinci yarıda bulduğu 4 golle galibiyete uzandı. Normal sezonun son haftasında Manisa karşısında 3 puana Selçuk (2), Muslera ve Baros'un golleriyle ulaşan Fatih Terim'in öğrencileri gelecek hafta başlayacak olan play-off karşılaşmaları öncesinde takipçisi ile 9 puanlık farkı da korumayı başardı. Manisaspor ise aldığı bu mağlubiyetin ardından haftalar öncesinde küme düşmeyi garantilediği Süper Lig'e veda etmiş oldu.


Karşılaşma öncesinde Galatasaray mutlak favori olarak başladı maça. Bunda kuşkusuz Manisaspor’un normal sezonun bitimine 3 hafta kala bir alt lige düşeceğinin belli olmasının büyük etkisi vardı. Galatasaray cephesi ise hafta içi yaşanan tatsız olayları geride bırakıp Manisa’ya gelmiş; Muslera Galatasaray tarihine geçmek, Galatasaray da kendisini çok zorlamayarak maçı kazanıp puan farkını korumak için sahaya çıktı. Manisa 19 Mayıs Stadı’ndaki mücadeleye, Muslera – Eboue – Semih – Ujfalusi – Hakan, Sabri – Engin – Selçuk – Emre, Necati – Elmander ile başlayan Galatasaray; ilk tehlikeli pozisyonu 10. Dakikada Elmander ile buldu. Ceza sahası yayı üzerinden vuran Elmander kaleci Volkan’ı geçemedi. İlk yarım saat Manisa kale çizgisi içerisinde kalabalık olarak gelen Galatasaray istediği net pozisyonları bu dakikaya kadar bulamadı. Emre, Selçuk ve Elmander ile Manisa kalesini yoklayan Galatasaray, Manisaspor’un oyunu arkada kabul etmesi ile baskıyı arttırdı ve net pozisyonlar bulmaya başladı. İlk yarının bitimine yakın Manisaspor’dan Yiğit ikinci sarı kartta kırmızı kart görünce Galatasaray Manisa kalesine baskıyı daha da arttırdı ve bu baskı ilk yarı gol getirmedi ve ilk yarı 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

Devre dönüşü ilk yarı aksayan ve takım oyununda üzerine düşen sorumlulukları İmparator’un beklediği gibi karşılamayan Sabri oyundan alınarak; ikinci yarıya Galatasaray Aydın ile başladı. İkinci devrenin ilk dakikalarında ceza sahasının sağından içeriye giren Aydın yerde kaldı ve Suat Arslanboğa penaltı noktasını gösterdi. 47. Dakikada kazanılan penaltıyı gole çeviren Selçuk durumu 1-0 yaptı. 55, 57, 61, 69 ve 73. Dakikalarda Manisaspor kalesinde pozisyonlar bulan Galatasaray, yine Selçuk 76. Dakikada ceza sahası dışından sert ve düzgün vuruşu ile skoru 2-0 yaptı. 81. dakikada sağ çaprazdan Manisaspor ceza sahasına giren Necati, Bülent’in müdahalesi ile yerde kaldı ve hakem Suat Arslanboğa ikinci defa penaltı noktasını gösterdi. İlk penaltı atılmadan, skor 0-0 iken penaltı atışı için tribünden yükselen Muslera tezahüratlarını dikkate almayan İmparator bu kez tribünlerden gelen sese kulak verdi ve Muslera’ya işaret ederek topun başına geçmesini istedi. Muslera da hocasının verdiği bu görevi de layıkı ile yerine getirerek skoru 3-0’a getirdi. 80. dakikada Elmander’in yerine oyuna giren Baros; Aydın’ın indirdiği topta 87. Dakikada maçın skorunu belirledi: 4-0

Maçın sonucunda Fenerbahçe ile puan farkını koruyan Galatasaray, Süper Final öncesi avantajını korudu ve şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu gösterdi, rakiplerine göz dağı verdi. Fernando Muslera attığı gol dışında, 16 lig maçında kalesini gole kapatarak Galatasaray tarihinde geçti. Manisaspor maçı sonrasında Galatasaray forması giyen 24 oyuncudan(kaleciler dahil) 20’si gol atmış oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0