Süper Final | 1, 2, 3.. ATEŞ!

Süper Final'in üçüncü haftasında Trabzon deplasmanında sahaya çıkan lider Galatasaray, rakibi karşısında baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmadan 2-4'lük skorla galip ayrıldı ve en yakın takipçisiyle olan puan farkını maç fazlasıyla 5'e (beş) çıkarttı. Bordo-mavili ekibin cezası nedeniyle sadece kadın ve çocukların izlediğin karşılaşmada Selçuk, Necati x2 ve Eboue'nin golleriyle galibiyete ulaşan takımımız puanını 45'e yükseltti. Trabzonspor deplasmanında aldığı galibiyetle birlikte takımımız ayrıca Süper Final grubunu ilk iki sırada tamamlamayı garantileyerek gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazandı.

Trabzon deplasmanına ideal ilk 11'i ile çıkan Galatasarayımız karşılaşmaya da hızlı başladı. Maçın ilk üç dakikasında rakip kaleye dört kez giden Fatih Terim'in öğrencileri rakibi karşısında kurduğu baskının karşılığını ilk 20 dakika sona ermeden aldı. Karşılaşmanın 20.dakikasında dejavu misali tıpkı normal sezonun 15.haftasında olduğu gibi serbest vuruştan fileleri havalandırırken, bu sezon beşinci frikik golüne imza attı ve toplamda 13.golünü kaydetti. Bu golün ardından geçen bir dakika sonra golün sahibi Selçuk ortasahaya yakın bir noktadan serbest vuruşta ceza sahasına doğru ortaladı ve Necati'nin kafa golüyle deplasmanda maç ilk 20 dakikada sona erdi. Bu dakikadan sonra oyunu rölantiye almaya başlayan ve rakip kalede üçüncü golü arayan lider Galatasarayımız karşılaşmanın yıldızı Selçuk'un hazırladığı pozisyonda Eboue kaleciyle ceza sahasında karşı karşıya kaldı, düzgün bir vuruşla topu kaleye gönderirken direk dibinde Necati tamamladı ve ilk yarıda maç sona ermiş oldu. İşin doğrusunu söylemek gerekirse 41.dakikada gelen üçüncü golle birlikte geride kalan 50 dakika formalite icabı oynandı. Trabzon gibi zorlu bir deplasmanda son derece rahat bir şekilde oynayan ve soyunma odasına üç farklı skorla gittiğiniz zaman maçtan puan kaybederek ayrılmanız için çok çabalamanız gerekiyor. Bu sezon muhteşem bir performans ortaya koyan Selçuk (nam-ı diğer Xhelcuk) performansına devam edince ilk yarının da sonucunu belirledi.

Soyunma odası dönüşünde oyunun kontrolünü ele alan ve rakibi karşısında üstünlüğünü devam ettiren takımımız Olcan'ın sol kanatta hareketlenmesi ve Eboue'nin sağ kanatta sık sık hücuma çıkmasıyla kalesinde golü gördü. Olcan'ın kişisel olarak başlattığı atak olgunlaşarak ceza sahası içerisinde top Colman'ın önünde kaldı. Galatasaray karşılaşmalarına her zaman ekstra bir motivasyon ile hazırlanan Arjantinli oyuncu bordo-mavili forma altında 18.golüne imza atarken, Galatasaray karşısında beşinci golüne imza atıyordu. Bu golden bir dakika sonra rakibine golle cevap veren takımımız karşılaşmanın da devamı hakkında mesajı çok açık bir şekilde vermiş oldu. Ujfalusi ve Eboue'nin futbol aklının önplana çıktığı pozisyonda tecrübeli stoper yaklaşık 50 metrelik uzun bir pasta Eboue'yi topla buluşturdu ve Fildişi'li oyuncu sağ kanatta ceza sahasına doğru hareketlendiği pozisyonda topu göğsüyle kontrol ederek düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. Bu pozisyondan üç-beş dakika evvel rakip kaleciden sıyrılan fakat topu kaleye vurmak yerine altıpasın içerisinde yer alan arkadaşına aktarmak isteyen Eboue bir önceki pozisyonun intikamını almış ve doğru olanı yapmış oldu. Rakibinin üzerine fazla gitmeyen, saygı gösteren ve oyunun kontrolünü eline alan takımımız son derece zor geçmesi beklenen deplasmanda rahat ve farklı galibiyete kontrollü oyunla yürüdü. Eboue'nin golünün bordo-mavili bayan taraftarların şov yapmaya hazırlandığı 61.dakikada gelmesi ilginç bir görüntü oluştururken, gol sevinci sırasında dans eden oyuncularımıza tribünden maddeler atılması pek hoş bir görüntü çizmedi. 

Karşılaşmanın son bölümleri iki takım arasında karşılıklı ataklarla geçerken, ev sahibi rakibimizde günün etkili isimlerinden Olcan, bize karşı ayrı bir motivasyon ile oynayan Colman'ın arapasında ceza sahasına girdi, Muslera'nın biraz var olan, biraz olmayan müdahalesi sonucunda yerde kaldı ve Bülent Yıldırım tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Colman topu ve Muslera'yı ayrı köşelere gönderirken, karşılaşmada hem takımının hem kendisinin ikinci golüne imza atıyordu. Karşılaşma sonrasında pozisyon için Olcan'ın "Bana göre penaltı değildi" demesi apayrı bir adamlık dersi, bir hafta evvel bizim stadımızda terbiyesizlik yapanlara inat.. Aynı oyuncunun yine maçtan sonra Semih'le değiştirdiği formasını tersten giymesi ve tek tek tüm takımı tebrik etmesi de birilerine defalarca gösterilmesi gereken insanlık dersi olarak hafızalarımızda dursun. Oynadığınız takım ne olursa olsun, karşılaşma ne olursa olsun adam olmak gerekiyor. Eşşekliğin baki kalmaması gerekir..

Şampiyonluk yolunda Galatasaray zor ve sıkıntılı geçmesi beklenen deplasmandan tabir-i caizse güle oynaya, farklı galibiyet ve 3 puanla ayrıldı. Trabzon deplasmanında özellikle Necati'nin deplasman golcülüğü kimliğini hatırlaması, Selçuk'un ritmini bozmadan aynı seviyede devam etmesi, haftalar sonra Eboue'nin gerçek performansına ulaşması ve takımın rakibine saygı duyarak 3-0'dan sonra oyunu rölantiye alması göze çarpan, dikkat çeken noktalar oldu. Galatasaray sezon başında başladığı şampiyonluk yürüyüşüne türlü engeller ve masabaşı oyunlara rağmen devam ediyor. Süper Final'de gelecek hafta bordo-mavili rakibimizi haftaiçi evimizde ağırlayacağız. Oradan da alınacak bir galibiyet sonrası takipçimizin puan kaybetme ihtimali şampiyonluk kupasının bir ucundan tutmamızı sağlar. Aylardır söylediğimiz şampiyonluk şarkısının dilimizden düşmemesi dileğiyle.. Sen şampiyon olacaksın!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0