Süper Final | Başlıyoruz..

Spor Toto Süper Lig'de normal sezonu en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 9 puan önünde tamamlayan ve Süper Final etabına 5 puan farkla başlayan Galatasarayımız şampiyonluk yolunda kendisini bekleyen 6 karşılaşmanın ilkinde siyah-beyazlı ezeli rakibi Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşacak. Ligde bu sezon derbi kaybetmeyen Fatih Terim'in öğrencileri, ligde oynanılan 2 karşılaşmada ezeli rakibi karşısında ilk maçta golsüz berabere kalmış, evinde oynadığı karşılaşmadan ise 3-2'lik galibiyetle ayrılmayı başarmıştı. Spor Toto Süper Final'in ilk haftasında ezeli rakibi ile karşılaşacak olan Galatasarayımızda karşılaşma öncesi son bilgiler, istatistikler ve mini analizler şu şekilde...

ŞAMPİYONLUK İÇİN SON ALTI MAÇ
Spor Toto Süper Lig'de bu sezon normal sezonun ardından uygulanan play-off statüsü bu haftasonu itibariyle start alıyor. Ligde en yakın rakibine 9 sayı farkla 34 haftalık periyodu tamamlayan Galatasarayımız final grubunda şampiyonluk maçlarına da en yakın takipçisine 5 puan farkla önde başlıyor. Süper Final karşılaşmalarında ilk hafta Beşiktaş ile karşılaşacak olan Fatih Terim'in öğrencileri, ikinci hafta karşılaşmasında ezeli rakibi ve takipçisi Fenerbahçe'yi evinde ağırlayacak. Süper Final'in üçüncü ve dördüncü haftasında Trabzonspor ile karşılaşacak olan takımımız beşinci hafta karşılaşmasında Beşiktaş'ı evinde ağırlayacak. Süper Final'de şampiyonluk için takımımız son hafta ezeli rakibi ve en yakın takipçisi Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacak ve şampiyonluk kupasını Kadıköy'de kaldıracak.

EN'LERİN SAHİBİ GALATASARAY
Süper Lig'de bu sezon 34 haftalık periyodun ardından ligin en çok gol atan (69), en az gol yiyen (24), en çok maç kazanan (23), en az mağlubiyet gören (3), en iyi gol averajına (45) sahip olan Fatih Terim'in öğrencileri deplasmanda en iyi maç performansına sahip takım sıralamasında da ilk sırada yer alıyor. 34 hafta sonunda maç başına 2.03 gol ortalaması ile oynayan Galatasarayımızda en skorer isim 12 golle İsveçli golcümüz Johan Elmander olurken, tecrübeli oyuncuyu 11 golle Selçuk İnan, 10 golle Felipe Melo takip ediyor. Hücum hattında Elmander'in partneri olarak mücadele eden Baros rakip fileleri 8 kez havalandırırken, Necati Ateş rakip fileleri 6 kez havalandırma başarısını gösterdi.

DERBİ GOLCÜSÜ; JOHAN ELMANDER
Bu sezon forma giydiği derbilerde (İnönü'de oynanılan ve 0-0 biten maç hariç) gol atma başarısı gösteren Johan Elmander forma giydiği 5 derbide rakip fileleri 6 kez havalandırırken, siyah-beyazlı takımın filelerini 2 kez havalandırmayı başardı. Türk Telekom Arena'da oynanılan karşılaşmada açılış golünün altına imzasını atan 30 yaşındaki forvet oyuncusu, karşılaşmanın son dakikalarında imzasını attığı golle takımımıza galibiyeti ve 3 puanı getirirken, gol perdesini açtığı ve tam 5 golün yer aldığı karşılaşmanın da kapanışını yapmış oldu.

ORTASAHADA BİR MAESTRO; SELÇUK İNAN
Sezon başında takıma katılan Selçuk İnan bu sezon kariyerinin en verimli dönemini geçirirken, Galatasaray'ı da  başarıdan başarıya taşıyor. Ortasahada oyunu iki yönüyle oynayabilen tecrübeli ortasaha oyuncusu takımın değişilmez isimleri arasında yer alıyor. Bu sezon ligde zor günler geçiren Ankaragücü karşısında teknik direktörümüz Fatih Terim tarafından dinlendirilmesi uygun görülen yıldız oyuncu, Orduspor karşılaşmasında da yine Fatih Terim tarafından alkışlatılmak amacıyla 89.dakikada kenara geldi. Normal sezonda geride kalan 34 haftalık süreçte 33 karşılaşmaya ilk 11'de başlayan ve bu karşılaşmaların 32'sinde 90 dakika forma giyen Selçuk İnan bu karşılaşmalarda 11 gol - 12 asistlik performansıyla parmak ısırtırken, bu performansı sonrasında Johan Elmander'in ardından takımın en golcü ismi olma başarısını gösterdi.

DERBİ PERORMANSI; 3 GALİBİYET, 3 BERABERLİK
Süper Lig'de tamamlanan 34 haftalık normal sezonda 6 derbi mücadelesinde 12 puan toplayan takımımız rakiplerine boyun eğmedi. Sezonun ilk derbisinde Beşiktaş karşısında deplasmanda golsüz eşitlikle sahadan ayrılan Fatih Terim'in öğrencileri, sezonun ikinci derbisinde taraftarının müthiş desteği ile ezeli rakibi Fenerbahçe'yi evine 3-1'lik skorla uğurladı ve ilk derbi galibiyetine imza attı. Fenerbahçe karşısında haftaiçi aldığı galibiyetin ardından haftasonu sezonun üçüncü derbisinde Trabzon deplasmanına çıkan Fatih Terim'in öğrencileri sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrılma başarısı gösterdi. Sezonun dördüncü derbisinde Beşiktaş karşısında taraftarının desteğiyle sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrılan Galatasarayımız maç kaybetmeme geleneğini sürdürdü. Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşan ve maçın başında 2-0 geriye düşen takımımız karşılaşmanın son dakikasında Milan Baros'un kaçırdığı gol sonrasında sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılmak zorunda kalmış, rakibine ise ecel terleri döktürmüştü. Sezonun son derbisinde ise Fatih Terim'in öğrencileri evinde konuk ettiği Trabzonspor karşısında geriye düşmesine rağmen, karşılaşmadan 1-1'lik beraberlikle ayrılmış ve bu sezon oynadığı 6 derbiden de puan çıkartmayı başardı.

SON 15 MAÇTA SADECE 2 GALİBİYET
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 34 haftalık bölümde 55 puanla dördüncü sırada yer alan ve Şampiyonluk Grubu'na son sırada giren siyah-beyazlı ekip son oynadığı 12 resmi karşılaşmada sadece 2 galibiyet alırken, 6 mağlubiyet, 4 beraberlik aldı. Ligde sırasıyla Kayserispor, Mersin İdmanyurdu ve Fenerbahçe'ye mağlup olan siyah-beyazlı ekip mağlubiyet serisine Sivasspor karşısında berabere kalarak son verirken, Gençlerbirliği karşısında da sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı. Bu galibiyetin ardından yeni bir mağlubiyet serisine yelken açan Beşiktaş ligde sırasıyla Galatasaray ve Trabzonspor karşısında sahadan mağlubiyetle ayrılırken, Orduspor karşısında da sahadan sadece bir puanla ayrılıyordu. Ligin bitimine 4 hafta kala Manisaspor karşısında sahadan galibiyetle ayrılan siyah-beyazlı takım geride kalan 3 haftada Büyükşehir Belediyesi ve Karabükspor ile berabere kalırken, Samsunspor'a da mağlup oldu. Mart ayında ayrıca UEFA Avrupa Ligi'nde 3.tur karşılaşmalarında Atletico Madrid'e iki maçta da yenilen rakibimiz, Türkiye Kupası'nda da Boluspor'a mağlup olarak elenmekten kurtulamadı. Oynadığı son 15 resmi karşılaşmada sadece 2 galibiyet alabilen Beşiktaş bu karşılaşmalarda kalesinde toplam 25 gol gördü.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0