TKBL | Olmayınca, olmuyor..

Kadınlar Basketbol Ligi'nde play-off final serisinin 2.maçında ezeli rakibi Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşan Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı rakibi karşısında 42-38 geride kapattığı karşılaşmadan 98-93 mağlup ayrılarak, 3 maç kazanan takımın şampiyon olacağı seride 2-0 geriye düştü. Caferağa Spor Salonu'nda oynanılan ve son dakikaları ilk maçta olduğu gibi büyük bir çekişmeye sahne olan maçta, kadın basketbol takımımızın Amerikalı süperstarı Diana Taurasi'nin 25, Sylvia Fowles'ın 24 sayısı mağlubiyete engel olamadı. 

Fowles ile Matovic’in karşılıklı sayılarıyla başlayan mücadelenin 3.dakikasına Fenerbahçe 6-2 önde girdi. Angel McCoughtry’nin penetrelerine Sylvia Fowles ile karşılık veren Sarı Kırmızılılar, Diana Taurasi’nin de basketleriyle 5.dakikada farkı 5 sayıya indirdi (13-8). Savunmasını sertleştiren ve hücumlarda da McCoughtry ile Matovic’i kullanarak skor üreten Fenerbahçe, 7.dakikada farkı 19-8’lik skorla farkı 11 sayıya çıkarttı ve ilk periyotu da 21-18 önde tamamladı. İkinci periyotun ilk hücumunda Galatasaray Medical Park, Fowles ile skor üretirken, Esmeral, Pondexter ve Tamane’nin sayılarına ise engel olamadı. Savunmasını sertleştiren ve hızlı hücumlarda da kolay atışları sayıya çeviren Sarı Lacivertliler, 15.dakika sonunda 10 sayılık farkı yakaladı (36-26). Tina Charles ile skor üreten rakibi karşısında Fenerbahçe devre sonunda soyunma odasına 42-38 üstün giren taraf oldu.

Üçüncü periyotun ilk dakikaları Ivana Matovic ile Tina Charles’ın karşılıklı sayılarıyla geçildi. Temponun yükseldiği bölümlerde Galatasaray Medical Park, 24.dakikada skora dengeyi getirdi (50-50). Cappie Pondexter ve Esmeral Tunçluer’in sayıları sonrasında Diana Taurasi’nin de serbest atışlarıyla üçüncü periyot 63-63 eşitlikle tamamlandı. Son 10 dakikalık bölümde Pondexter, Matovic ve Nevriye üçlüsüyle basketler bulan Fenerbahçe, savunmadaki direnciyle de 10 sayılık farkı yakaladı (84-74). Galatasaray Medical Park, son bölümde Bahar ve Taurasi ile bitime 7 saniye kala üç sayıya kadar indirmesine karşın Fenerbahçe, taktik faulleri sayıya çevirdiği mücadeleden 98-93 galibiyetle ayrıldı.

Ezeli rakibi karşısında takım halinde 21 asist yapan Ceyhun Yıldızoğlu'nun öğrencilerinde bu kategoride en etkili isim 9 asist ile Diana Taurasi oldu. Rakibi karşısında takım halinde 25 ribaund alan kadın basketbol takımımızda ise Charles ve Fowles 6 ribaund alarak bu alanda öne çıktı. Sezon boyunca çok eleştirilen yerli oyuncularından bugün sadece Işıl Alben'den 13 sayı - 5 ribaundluk katkı almayı başaran Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı 63-63'lük eşitlikle girilen son 10 dakikalık bölümde oynaması gereken basketbolu oynamayınca sahadan mağlubiyetle ayrılmak kaçınılmaz oldu. Özellikle Caferağa'da oynarken, rakibiniz Fenerbahçe ise son düdüğe kadar karakterinizi, ruhunuzu ve terinizi parkeye koymak zorundasınız. Eğer bunu yapamıyorsanız veya rakibiniz yapmanıza izin vermiyorsa, onlar sizden daha çok istiyorsa, yapması gerekeni yapıyorsa kazanmamaları için hiçbir neden yok. Tıpkı bugün olduğu gibi...

FENERBAHÇE (98): Zane Tamane 7 (5 ribaund), Birsel Vardarlı 7 (7 ribaund- 4 asist), Esmeral Tunçluer 7 (1 ribaund), Nevriye Yılmaz 11 (3 ribaund- 1 asist), Ivana Matovic 17 (5 ribaund- 5 asist), Cappie Pondexter 29 (3 ribaund- 1 asist), Angel McCoughtry 20 (6 ribaund- 2 asist)

GALATASARAY MEDİCAL PARK (93): Epiphanny Prince 7 (3 asist), Bahar Çağlar 4 (3 ribaund- 1 asist), Işıl Alben 13 (5 ribaund- 2 asist), Diana Taurasi 25 (4 ribaund- 9 asist), Şaziye İvegin (1 ribaund- 2 asist), Tina Charles 20 (6 ribaund- 2 asist), Sylvia Fowles 24 (6 ribaund- 1 asist)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0