Graeme Souness: Yüreklerini ortaya koymak zorundalar..

1995/6 sezonunda Türkiye Kupası'nda final maçında Kadıköy'e bayrağı dikerek Galatasarayımızın efsanevi antrenörleri arasında yer alan Graeme Souness yarın oynanacak olan derbi öncesinde Fanatik gazetesine açıklamalarda bulundu. Şampiyonu belirleyecek olan derbi öncesinde düşüncelerini aktaran İskoç efsane Ulubatlı Souness bu tür maçlarda oyuncuların disiplinden kopmadan yüreğini sahaya koyarak mücadele etmesi gerektiğini hatırlattı. Kadıköy'ün atmosfer olarak zor bir deplasman olduğunu ifade eden Graeme Souness'in tüm açıklamaları şu şekilde...

"Şampiyonluğun son maça kalmasına hâlâ inanamıyorum. Galatasaray’ın evinde kazanamaması şaşırtıcı. Deplasmanda Beşiktaş’ı ve Trabzonspor’u yenmesi ise bu son karşılaşma için kesinlikle ölçü olmaz, olmamalı. Çünkü ben çok iyi biliyorum ki, Kadıköy normal bir deplasman değil. Orası bambaşka bir yer. İşte bu nedenle Galatasaraylı oyuncular kendilerini kontrol etmek zorunda... Cumartesi sahaya çıkacak futbolcuların öncelikle disiplinli olmaları, kazanma hırslarının mantıklarının önüne geçmeyecek şekilde 90 dakikayı tamamlamaları gerekiyor. Galibiyet isteklerini, tutkularını kontrol etmek zorundalar. Bedenlerini 90 dakika boyunca kontrol edip, yüreklerini ortaya koymak zorundalar. Ve en önemli konulardan biri de, böyle maçlarda ‘yıldız’ diye tabir ettiğimiz oyuncular formalarının hakkını vermek mecburiyetinde. Yıldızlar takımlarını bu maçta taşımalı.

Ben böyle maçlara geçmişteki istatistiklere ve tarihte daha önce alınan sonuçlara bakmadan bir şeyler söylemek istiyorum. Bu gibi finallerde, yani tek 90 dakikalık maçlarda geçmiş önemsizdir. Her şey o günkü form durumlarına, futbolcuların o günkü konsantrasyonu ve kazanma isteğine bağlıdır. Kısacası o gün formda olan takım şampiyonluğu kazanır."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0