(Radyospor) Ünal Aysal: Hedefimiz Avrupa'da ilk 10'da olmak..

Başkanlık koltuğunda ilk yılında şampiyonluk sevinci yaşayan başkanımız Ünal Aysal, dün öğle saatlerinde Radyospor'da Özgür Sancar'ın konuğu oldu. Şampiyonluğa dair önemli açıklamalarda bulunan başkanımız Ünal Aysal, gelecek sezonun transfer çalışmalarından Avrupa'da hedefine; yönetim kurulundan basketbol şubesine kadar bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Gelecek sezonun çalışmalarının startını Fatih Terim ile birlikte verdiklerini belirten Ünal Aysal, transfere dair hedef ve vizyonundan bahsetti. Başkanımız Ünal Aysal'ın tüm açıklamaları şu şekilde...

2011-2012 SEZONU
Oldukça değişik bir sezondu. 40 maç oynadı Galatasaray. Bunların 12 tanesinin derbi olduğunu düşünürsek son derece yorucu bir sezon oldu. Takımımız, teknik ekibimiz, futbolcularımız çok disiplinli çalıştılar. Önemli bir aşamaya geçtik. Benim için geride kalan sezonun en önemli özelliği buydu. 
 
Play-off anormalliği olduğu için ve Galatasaray 9 puan farkla ligi bitirdiği için, sağduyulu futbol çevreleri Galatasaray’ın şampiyon olmasını istediler. Sadri Şener’in ‘gönlüm Galatasaray’ın şampiyonluğunu istiyor’ sözü de sanırım bu ortak duygunun yansıması oldu.  Sadri Bey’e bu düşünceleri nedeniyle çok teşekkür ediyorum; ancak bütün takım taraftarlarının da ağırlıklı olarak Sadri Bey gibi hissettiğini biliyorum.
 
YÖNETİM KURULU
Yönetimimiz açısından da zor bir sezon oldu. Fakat bunun meyvesini yedik. Galatasaray’ın oyunu zevk veren bir oyundu. Son maç hariç bütün maçlar baskılı, son derece organize, güzel paslarla süslenmiş oyunlardı. Sanırım bütün sporseverler bundan büyük zevk almışlardır. Bundan sonraki senelerde daha rahat, bütün toplumun beğenisini, desteğini alacak bir Galatasaray izlettireceğiz. Muhakkak ki başarı bazı sorunları örter. Yönetim içerisinde farklı fikirlerin olması çok normal. Bunlar aslında ciddi sorunlar da değildi, bütün samimiyetimle söylüyorum. Yepyeni bir yönetim kurulu… Hemen hemen daha önce birbiriyle çalışmamış isimlerden kurulu bir yönetim kurulu. Kendi arasında düzeni sağlayabilmek için biraz zamana ihtiyaç oldu; ama bugün bu düzen sağlanmıştı. Şampiyon olmasak da sağlanmıştı. Bunu samimiyetli söylüyorum.  Bunun örneğini Pazar günkü kutlamamızda da gördünüz. Birbirine kenetlenmiş bir camia, yöneticileriyle ve sporcularıyla…
 
Geçen sezon 14 Mayıs’ta seçilmiştim. Seneyi devriyemizi yaptık. Böyle bir başarıyla bunu kutladık. Oyuncularıma ve teknik heyetime teşekkür ediyorum. Bana bunu yaşattıkları için. Elbette ki göreve başlarken, 3 Temmuz olayları nedeniyle aklımızın ucundan geçmeyen sorunlarla karşılaştık. Elbette bunlar yönetimin işini zorlaştırırken, özellikle Galatasaray taraftarı işimi kolaylaştırdı. Stadın emniyeti; stattaki sukünet, futbola müspet katkı. Bütün bunlar nedeniyle taraftarımıza ne kadar teşekkür etsek, onlardan ne kadar övgüyle bahsetsek azdır. Taraftarımıza sonsuz teşekkür ediyorum.
 
BASKETBOL
Şu anda tüm konsantrasyonumuzu basketboldaki başarıya ayarladık. Umarım, play-offlarda Galatasaray Medical Park Basketbol Takımı için vermiş olduğumuz çabaların meyvelerini yiyeceğiz. Taraftarımıza çağrım, bundan sonra basketbol takımımızın maçlarını yakından takip etmeleridir. Onların desteği büyük bir önem arz ediyor. Umarım şampiyon olacağız. Oktay Mahmuti’yle zaten yürüyen bir sözleşmemiz vardı. Kendisiyle oturduk, konuştuk ve birlikteliğimizi yeni bir çerçeveye oturttuk. Biz de kendisi de çok mutluyuz. Oktay Mahmuti, önümüzdeki 4 sene de bizimle birliktedir. 

HEDEF; AVRUPA !
Galatasaray’ın hedefi Avrupa’nın 10 büyük takımı arasına girebilmek ve orada kalıcı olmaktır. Şu anda Şampiyonlar Ligi ya da Avrupa Ligi şampiyonu olmak, şu anda şansa ve takımın gücünü bağlı; ama asıl olan kalıcı başarıyı yakalamak, Türkiye’nin gururu olacak şekilde Avrupa’nın ilk 10 takımı arasına girmek ve orada kalıcı olmaktır. Benim asıl hedefim budur.
 
TRANSFER KONUSU
Bu sene takımımızda bir iki yıldız vardı. Ama takımımızın asıl kahramanları yıldız olmayanlardı ve takımımız kendi yıldızlarını yarattı. Önümüzdeki sezonda da amacımız büyük yıldızlar almak yerine, kendi yıldızlarını yaratan bir takım ortamı yaratacak bir ortam hazırlamaktır. Ama burada bazı isimler devreye girebilir. Umarım taraftarımızı daha çok mutlu edecek bir takım olacağız. Maalesef geçen sezon Galatasaray’ın kadro derinliği yoktu. Yepyeni sıfırdan kurulmuş bir kadro vardı. Şimdiki görevimiz kadronun derinliğini yaratmaktır. Ama elbette ki bu kadroya yeni bazı isimler katılacaktır. Ancak en önemli şey faydalı isimler, kalıcı isimlerdir. Bunu özellikle belirtmek istiyorum.  Genç ağırlıklı bir kadroyu yeğliyorum. Fatih Terim’le bu konuyu konuşacağız.  Başarılı olanlarla olmayanlar ayırt edilecek. Başarılı olamayanların yerine yenileri ikâme edilecek. Başarısız olan oyuncularla yollarımızı ayıracağız.
 
MELO'NUN BONSERVİSİ
Melo’yu sevdik. Taraftarımız da sevdi. Biz de prensip, başarılı olan oyuncuyu mümkün olduğu kadar içeride tutabilmek ve devam etmektir. Ancak işin ticari boyutu da var. Hem Juventus hem de oyuncuyla görüşmeler sonrası varılabilecek bir mutabakata bağlı. Peşinen konuşmak istemiyorum; ama Melo gibi bir oyuncuyu kadromuzda tutmak isteriz. Teknik direktörümüzün hocamızın vereceği rapor çok önemli. Ben şahsi görüşümü söylüyorum. Hocamızın sözü burada belirleyicidir. Hocamızın isteği doğrultusunda Melo’yla ilgili kararı vereceğiz.
 
TARAFTAR
Galatasaray, şu andaki taraftar sayısıyla Avrupa’daki en büyüklerden bir tanesidir. Ama dünya çapında marka çalışmasının yapılabilmesi, dünyadaki yerini alması için gerekli çalışmaların yapılabilmesi gerekiyor. Galatasaray da bir marka olduğuna göre, taraftar sayımızı arttırmak, başarılarımızın artmasına paralel olacaktır. Başarılarımız da artacak, dünya çapında taraftar sayımızı da arttıracağız.
 
UEFA'DAN MEN CEZASI
UEFA’nın, TFF’nin kararı nedeniyle Türkiye’ye cezalandırma ihtimaliyle ilgili kaygıyı taşıyorum. Bu aşamada bunu taşımamak sorumsuzluk olur. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan gitmeye hak kazandı. Umarım bir sorun çıkmaz. Biz bugüne kadar Galatasaray olarak hiçbir takım hakkında yorum yapmadık. Sadece önümüze engeller çıkartılmaması adına tedbirler aldık ve gayretler içerisinde girdik. Umarım bir sorunla karşılaşmayız. Galatasaray’ın büyümesi Avrupa’daki başarısına bağlıdır. Bütün takımlar için de aynı şeyi söyleyebilirim. TFF’nin bu konuda sağduyulu davranacağına inanmak istiyorum. Bu konudaki endişelerimizi defalarca yazılı olarak da Federasyon’a ilettik. Hukuki neticelerinin ne olabileceğini de belirttik. Bu konudaki gelişmeleri bekleyip göreceğiz. Şu anda yapacak bir şey yok.
 
SON MAÇTA YAŞANAN OLAYLAR
Şampiyonluk maçında çıkan olayları kesinlikle Fenerbahçe camiasına yüklememek lazım. Ben bizzat izledim. Orada organize olmuş 4-5 bin kişilik holigan, fanatik kadronun ortaya çıkarttığı bir sorundur. En az bizler kadar, hatta bizden daha fazla Fenerbahçe seyircisi de zarar görmüştür. Bundan rahatsız olduklarını ben yakinen biliyorum. Toplum hareketlerinin, özellikle bu fanatik kadroları kulüplerin içerisinden temizlemek gerekir. Fenerbahçe bunu çok açık biçimde yaşayor. Tahmin ediyorum Fenerbahçe Yönetimi elinden geleni yapacaktır.
 
FEDERASYON
TFF kısa süreli bir görev için göreve geldi. Misyonları bitmiştir. Haziran’dan önce  istifa edeceklerdir. Etmezlerse, biz Süper Lig, 1. Lig ve 2. Lig kulüpleri bir araya geleceğiz elimizden gelen çalışmaları yapacağız. Sadece bu Galatasaray-Trabzonspor iletişimi değildir. Bütün takımların, 1. Lig, 2.Lig takımlarının ortaklaşa bir biçimde Türk futbolunu daha sağlıklı, olması gereken çerçeveye oturtma girişimidir. Biz ortaklaşa yürüteceğimiz bu mücadelede başarılı olacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0