Türkiye'nin en çok kupa kazanan hocası; İmparator!

Spor Toto Süper Lig ve Süper Final'de şampiyonluk yolunda en yakın takipçisinin önünde şampiyonluk sevinci yaşayan takımımızda bu şampiyonluğun farklı anlamları da var. Galatasarayımızın dört sene aradan sonra yaşadığı şampiyonlukla birlikte takımımız müzesindeki lig şampiyonluğu sayısını 18'e yükseltirken, teknik direktörümüz Fatih Terim takımımızın başında beşinci kez lig şampiyonluğuna ulaşarak Türkiye'de en çok lig şampiyonluğuna ulaşan teknik direktör alanında zirveye oturdu.


Galatasaray tarihinin en çok kupa kazanan teknik direktörü olarak 11 yıl aradan sonra yeniden teknik direktörlük koltuğuna oturan İmparator, bu sezon elde ettiği başarıyla birlikte Türkiye'nin en başarılı teknik direktörü olduğunu bir kez daha kanıtladı. Daha evvel ligde dört kez kupa kaldırma başarısını gösteren Fatih Terim bu alanda Trabzonspor'un efsane isimlerinden Ahmet Suat Özyazıcı ile birlikte ilk sırayı paylaşıyordu. Bordo-mavili takımla birlikte 1975/6, 1976/7, 1979/0 ve 1983/4 sezonlarında şampiyonluk yaşayan 76 yaşındaki efsanevi teknik direktörle birlikte Türkiye'de en çok şampiyonluk yaşayan teknik direktör ünvanını paylaşayan İmparator Fatih Terim, takımımızın ezeli rakibimizin sahasında kaldırdığı şampiyonluk kupasıyla birlikte bu alanda ünvanın tek sahibi olmayı başardı. Fatih Terim daha evvel yine takımımızla birlikte dört sene üstüste (1996-00) lig şampiyonluğu yaşamış ve bu alanda da bir rekora imza atmıştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0