Kiradan dönen 6 oyuncu..

Yeni sezon öncesinde transfer çalışmaları devam ederken, geçtiğimiz sezon takımdan kiralık olarak gönderdiğimiz oyuncularımız (Serdar Eylik dışında) takımla birlikte çalışmalarda yer alacak. Sezon başında beş, sezon ortasında da bir oyuncusunu kiralık olarak başka takımlara gönderen takımımızda oyuncularımız hakkında son kararı teknik heyetimiz verirken, bizlerde bu oyuncuların geride bıraktığımız 2011/12 sezonunda forma giydiği takımlarda neler yapacaklarını sizler için analiz ettik ve derleyip toparlamak, kaleme almak istedik. Bu arada artı olarak belirtelim, tüm oyuncularımız satın alma opsiyonuyla kiralanmışlardı.

Anıl Dilaver (Samsunspor, 21, Forvet)
Galatasaray altyapısından yetişen ve sezon başında Samsunspor'a kiralanan genç forvet oyuncusu kırmızı-beyazlı ekipte beklentilerin altında kaldı. Spor Toto Süper Lig'e sezon başında yükselen Samsunspor'da ligde 14 maçta görev yapan Anıl Dilaver, bu karşılaşmaların sadece üçünde ilk 11'de sahaya çıkarken; sezon geneli toplamında 316 dakika sahada kaldı. Anıl ayrıca Samsunspor forması altında 2 kez Türkiye Kupası maçında da sahaya çıktı. Görev yaptığı karşılaşmalarda rakip fileleri havalandırma başarısı gösteremeyen genç oyuncu, küme düşen Samsun'da hücum rotasyonunda zaman zaman kanatlarda da kullanıldı. Tecrübe kazanması ve -meşhur ifadeyle- pişmesi için gönderilen Anıl'ın pek iyi bir sezon geçirdiğini söyleyemeyiz.

Emmanuel Culio (Orduspor, 28, Ortasaha)
Bir önceki sezon devre arasında Cluj takımından transfer edilen Arjantinli ortasaha oyuncumuz Emmanuel Culio, sezon başında ligin yeni temsilcisi Orduspor'a satın alma opsiyonuyla birlikte kiralandı. Orduspor'da oldukça iyi bir sezon geçiren tecrübeli oyuncu ligde kalmayı başaran mor-beyazlı takımda sezonun en iyi oyuncularından birisi olurken, normal sezonun son haftalarında yaptığı açıklamalar ile olaylara damgasını vurdu. Ortasahanın hemen hemen tüm bölgelerinde forma giyebilen Emmanuel Culio, normal sezonda 30 maçta görev yaptı. Bu karşılaşmalarda kaptanlık bandını da koluna takan tecrübeli oyuncu 4 gol - 6 asist ile Orduspor'un hücum anlamında skor yükünü çeken isimlerin başında geldi. 30 maçın tamamına ilk 11'de çıkan ve bu karşılaşmaların 19'unda doksan dakika sahada kalan Culio, 32.hafta oynanılan Gençlerbirliği maçından sonra sezon sonunda Galatasaray'a dönmek istediğini açıklamış ve bu açıklaması nedeniyle Orduspor'da kadro dışı kalmıştı.

Kazım-Kazım (Olympiakos, 25, Ortasaha)
Tıpkı Culio gibi bir önceki sezon devre arasında Fenerbahçe'den transfer edilen oyuncumuz Kazım, sezonun ilk yarısını Galatasarayımızda geçirmesinin ardından yaşadığı bir takım problemler nedeniyle sezonun ikinci yarısında kiralık gitmek istediğini yönetime bildirmiş ve Olympiakos'a satın alma opsiyonuyla birlikte kiralanmıştı. Yunanistan'da geçirdiği yarım sezonda sadece 9 maçta görev yapan Kazım, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 1 kez havalandırma başarısını gösterdi. 5 karşılaşmada ilk onbirde sahaya çıkan, üç karşılaşmada doksan dakika sahada kalabilen Kazım, sezon sonunda kırmızı-beyazlı takımla birlikte şampiyonluk sevinci yaşadı. Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında 18 maçta forma giyen tecrübeli ortasaha oyuncusu takımımızın forması altında da 2 gol - 2 asist performansıyla mücadele etmişti. Yunanistan'da kısa bir süre forma giyen Kazım'ın çok başarılı bir sezon geçirdiğini söylemek, tıpkı Anıl gibi, zor görünüyor.

Juan Pablo Pino (Al-Nasr, 25, Forvet)
Bu sene kiralanan bir başka oyuncumuz, tıpkı diğer oyuncularımız gibi, bir sezon önce takımımıza katılan Kolombiyalı hücum oyuncusu Juan Pablo Pino'ydu. Suudi Arabistan ekiplerinden Al-Nasr'a satın alma opsiyonuyla birlikte kiralanan Kolombiyalı hücum oyuncusu devre arasında yaşadığı sakatlık nedeniyle sezonu kapatmış ve Şubat ayında Arabistan'dan ayrılarak tedavisi için ülkesine dönmüştü. Sezonun ilk yarısında Suudi Arabistan Ligi'nde 10 maçta süre alan Pino bu karşılaşmalarda 3 gol - 1 asist performansını ortaya koyarken, beklentileri pek fazla karşıladığı söylenemez. 6 maçta 90 dakika sahada kalan, 9 maçta ilk onbirde sahaya çıkan Pino, ayağı kırılınca Arabistan macerasına nokta koymak zorunda kaldı.

Serdar Eylik (Giresunspor, 22, Ortasaha)
Frank Rijkaard döneminde altyapıdan üstyapıya terfi eden, Galatasaray altyapısının mezunlarından bir başka isim Serdar Eylik kiralık olarak forma giydiği Giresunspor'da kişisel gelişimi açısından iyi bir sezon geçirdi desek, yalan söylemiş olmayız. Bank Asya 1.Lig'de mücadele eden yeşil-beyazlı takımda 21 lig maçında sahaya çıkan Serdar bu karşılaşmalarda rakip fileleri 5 kez havalandırdı. 20 maçta ilk onbirde sahaya çıkan genç oyuncu maç başına 70 dakika sahada kalma başarısını gösterdi. İki sezon boyunca kiralık olarak Giresunspor'da forma giyecek olan Serdar Eylik, genç yaşına rağmen fizik gücü ve mücadelesiyle beğeni topladı fakat takımının Bank Asya Lig'den bir alt lige düşmesine engel olamadı. 2012-2013 sezonu sonunda Galatasaray'a dönecek olan Serdar bir sezon daha yeşil-beyalı formayı terletecek.

Bogdan Stancu (Orduspor, 25, Forvet)
Culio, Kazım, Pino gibi bir önceki sezonun devre arasında 5 milyon euro bonservis karşılığında transfer ettiğimiz Bogdan Stancu sezon başında yaz kampının ardından kiralık olarak Orduspor'a gönderilmişti. Spor Toto Süper Lig'e yeni yükselen mor-beyazlı takımda sezonun en iyi performanslarından birisini sergileyen Rumen oyuncu normal sezonda 31 lig maçında sahaya çıkarken 10 gol - 5 asist performansı ile Ordu temsilcisinin sezon sonunda ligde kalmasında büyük rol oynadı. Orduspor forması altında gösterdiği başarılı performansın ardından Romanya milli takımında da forma şansı bulan Stancu milli forma altında çıktığı 4 karşılaşmada da rakip fileleri bir kez havalandırmayı başardı. Orduspor forması altında 31 lig maçının tamamına ilk onbirde sahaya çıkan, 27 karşılaşmada da 90 dakika sahada kalan Bogdan Stancu'nun kiralık sözleşmesinde satın alma opsiyonu bulunmuyordu.

1 yorum:

  1. Dönme ihtimalleri yok ama Ahmet Kesim, Sinan Osmanoğlu, Erhan Şentürk gibi gençler de kiralıktı diye biliyorum.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0