Hamit Altıntop resmen Galatasaray'da..

Spor Toto Süper Lig ve Süper Final şampiyonu Galatasarayımız yeni sezon öncesinde kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Gelecek sezon hem şampiyon ünvanını korumak, hemde Avrupa'da özlediği başarılara yeniden kavuşmak için mücadele edecek olan Galatasarayımız yerli rotasyonuna önemli bir takviye yaptı. Her transfer döneminde taraftarın ve medyanın dile getirdiği isimlerden birisi olan 29 yaşındaki ortasaha oyuncusu Hamit Altıntop yeni sezondan itibaren 4 yıl boyunca Galatasaray forması giyecek.

MALATYALI AİLENİN GELSENKIRCHEN'Lİ OĞLU..
1970'li yılların başında Malatya'dan gurbete göç eden, ikizlerinden büyük olanı Hamit Altıntop, ikiz kardeşi Halil Altıntop ile birlikte 8 Aralık 1982 tarihinde Gelsenkirchen kentinde dünyaya geldi. 1992 yılında ikiz kardeşi Halil ile birlikte futbola başlayan Hamit'in ilk durağı doğup büyüdüğü bölgenin takımı olan Gelsenkirchen-Süd olmuştu. İkiz kardeşi ile birlikte sırasıyla Rotthausen ve Wattenscheid forması giyen Hamit kariyerinin ilk profesyonel kontratına 2000 yılında kardeşi Halil ile birlikte imza atmıştı. Wattenscheid ile üç yıllık sözleşme imzalayan ikiz kardeşlerin ilk ayrılığı sözleşmeleri sona erdiğinde gerçekleşecekti. Bochum ekibi Wattenscheid ile Almanya'da ikinci ve üçüncü ligde forma giyen Hamit sözleşmesi sona erdiğinde bonservis bedeli olmadan 2003 yılında Schalke 04'e transfer oluyordu. Kendisiyle birlikte aynı takımda forma giyen ikiz kardeşi Halil Altıntop ise aynı dönemde Kaiserslautern'e transfer oldu. İkiz kardeşlerin ilk ayrılığı böylece gerçekleşmiş oldu. Schalke 04'e imza atarken Almanya'da alt liglerde geride bırakılan iki buçuk sezonda 75 maçta (11, 31, 33) forma giyen ortasaha oyuncusu 12 (1, 4, 7) gole imzasını atıyordu.

İSTİKRAR VE KENDİNİ KANITLAMA DÖNEMİ..
Schalke 04'e bonservis bedeli olmadan transfer edilen Hamit ilk sezonunda beklentileri karşılamayı başardı. Bundesliga arenasında ilk kez mücadele etme şansına sahip olan tecrübeli oyuncu ilk sezonunda ligde 30 maçta forma giyerken, 25 karşılaşmada 90 dakika sahada kaldı. Kariyerinde ilk kez Avrupa Kupaları'nda mücadele etme fırsatı yakalayan Hamit bu platformda da 3 maçta forma giydi. Mavi-beyazlı forma altında ilk sezonunda 34 resmi maçta forma giyen ortasaha oyuncusu 6 gol - 5 asistlik performansı ile kendisini kanıtlamayı başarıyordu. Hamit mavi-beyazlı formayı giydiği ilk maçta Dortmund karşısında 2 gol atarak Schalke taraftarlarına "Merhaba" diyordu. O dönem sezon başında kendisini ısrarla isteyen teknik direktörü Jupp Heynckes'i mahçup etmedi. İlk sezonunda istikrarını ortaya koyan Hamit, ikinci sezonunda da istikrarlı bir şekilde forma giymeye devam etti. Schalke 04 forması altında ikinci sezonunda da ligde 30 maçta forma giyen ortasaha oyuncusu, lig kupasında 6, UEFA Kupası'nda da 8 maçta mavi-beyazlı formayı terletti. 2006 Dünya Kupası elemelerinde milli formayı da 9 kez giyen Hamit Altıntop kariyerinin en istikrarlı sezonlarından birisini geçiriyor ve 2004/5 sezonu sonunda istatistik hanesine 53 maç yazdırmayı başarıyordu.

KARİYERİNİN İLK ŞAMPİYONLUĞU; LIGA POKAL
Schalke 04 forması altında geçirdiği üçüncü yıl (2005/6) tecrübeli ortasaha oyuncusu için oldukça önemliydi. İlk iki yıl kendisini kanıtlayan ve istikrarı ile göz dolduran Hamit, sakatlıklar yaşadığı üçüncü sezonunda ligde toplamda 22 maçta forma giyebildi. Kariyerinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme şansına sahip olan Hamit Altıntop bu platformda da 6 maçta forma şansı buldu. Kariyerinin ilk şampiyonluğunu Schalke 04 forması altında Lig Kupası'nda yaşayan Hamit Altıntop sezon içerisinde yaşadığı sakatlıklara rağmen sezonu 45 maçta forma giyerek tamamladı ve 2 gol - 1 asistlik performans ile takımına katkı sağladı. Hamit mavi-beyazlı forma altında son sezonunda da istikrarlı yapısıyla dikkatleri üzerine çekti. 2006/7 sezonunda son kez mavi-beyazlı takımın formasını giyen tecrübeli ortasaha oyuncusu Schalke 04 forması altında 37 maçta forma giyerken 2 gol - 5 asistlik performansı ile kontratının son senesinde göz doldurdu. Schalke ile sözleşmesini yenilemek istemeyen Hamit sezon sonunda bonservis bedeli olmadan Almanya'nın en büyük takımı olan Bayern Münih'e transfer oldu. Tecrübeli ortasaha oyuncusu kariyerinin en parlak dönemini de 2007 yazında imza attığı Alman devi ile geçirecekti.

ALTIN KARİYER: BAYERN MUNIH
2007 yılının yaz aylarında bonservis bedeli olmadan Bayern Münih'e imza atan Hamit Altıntop transfer olduğunda istikrarlı oyun yapısı, takım oyununa yatkınlığı ve sürekliliğini de yanında getiriyordu. Almanya'nın en büyük takımında forma giymesi haliyle beklentileri de arttırıyordu. Hamit ilk sezonunda istikrarlı oyununa devam etti ve Bayern Münih forması altında 41 maça çıktı. Kırmızı-beyazlı forma altında 41 maçta rakip filelere 8 gol bırakan Hamit Altıntop takım arkadaşlarına da 10 golün servisini hazırlamıştı. Hamit sezon sonunda kariyerinde ilk kez lig şampiyonluğuna ulaşırken, lig kupasıyla birlikte duble yapma sevincini yaşıyordu. Sezon sonunda Euro2008'de ortaya koyduğu performans Münih ekibinin ne kadar doğru bir transfere imza attığını gösteriyor ve tecrübeli ortasaha oyuncusu takım arkadaşları Lahm ve Podolski'yle birlikte turnuvanın en iyi oyuncuları arasında gösteriliyordu. 2008/9 sezonu start verildiğinde Hamit sakatlıkların peşini bırakmayacağını nereden bilebilirdi ki? Tüm dikkatleri üzerine çeken tecrübeli ortasaha oyuncusu üstüste yaşadığı sakatlıklar nedeniyle yaklaşık 4 ay futboldan uzak kaldı. Sakatlığın etkisini üzerinden atması zaman alan Hamit sezon sonunda kariyerinin en az maç oynadığı sezonlarından birisini yaşıyor ve Münih forması altında 11 lig maçı olmak üzere toplamda 20 maça çıkabiliyordu.

2009/10 sezonunda Hamit için işler pek iyi gitmedi ama kariyerinin en önemli dönemleri de bu sezon içerisinde gerçekleşti. Almanya'da hegomanyası kırılan, eski gücünden uzakta bir seyir gösteren Bayern Münih yıldızlar topluluğu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor, Hamit artık rotasyon oyuncusu konumuna geçiyordu. Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan ve Inter'e finalde kaybeden Alman temsilcisinde sezonu 26 maçla tamamlayan Hamit Altıntop bu karşılaşmalarda rakip kaleye bir gol bırakırken, takım arkadaşlarına da üç asist yapıyordu. Hamit'in iki sezondur formasını giydiği bölgede artık Schweinsteiger, Robben, Ribery gibi süperstarlar forma giyiyordu. Dönemin teknik direktörü Van Gaal artık tecrübeli oyuncuyu rotasyonda kullanmaya başlamış ve Hamit bu durumdan memnun olmamaya başlamıştı.

ROTASYONDAN REAL MADRİD'E..
Alman devi Bayern Münih ile kariyerinin en büyük başarılarını yaşayan Hamit Altıntop, hegomanyası kırılan kırmızı-beyazlı takımda sözleşmesinin son senesinde de istediği süreleri bulamadı. Sezona Almanya Süper Kupası şampiyonluğu ile başlayan Hamit Altıntop devam eden süreçte sezon sonuna kadar toplamda 25 maçta 2 gol-6 asistlik perofrmansını sergilemişti. Milli takım forması altında Euro2012 elemelerinde boy gösteren Hamit Altıntop takımının rotasyon isimlerinden birisi olmuştu. Sezon sonunda Hamit Altıntop ile sözleşme yenilemeyi düşünmeyen Bayern Münih bu kararını tecrübeli oyuncunun menajerine ve kendisine iletti. Kariyerinin sonlarına yaklaşan Hamit, kırmızı-beyazlı takımdan ayrılırken kariyerinde yaşamadığı büyük başarıları yaşamış olarak ayrılıyordu. Almanya'da geçiridiği son sezonun ardından Hamit kişisel kariyerine 2 lig şampiyonluğu, 3 kupa şampiyonluğu, 2 lig kupası şampiyonluğu, 1 Süper Kupa ve 1 Şampiyonlar Ligi finalisti etiketini yapıştırıyordu. Bayern Münih'te rotasyon oyuncusu olarak son sezonunu tamamlayan Hamit Altıntop, menajeri Fazeli'nin pazarlamasının da etkisiyle Jose Mourinho'nun isteği üzerine İspanyol devi Real Madrid'in yolunu tutuyordu. Hamit bu transferde de yeni kulübüne herhangi bir bonservis bedeli ödetmiyordu, tıpkı diğer iki transferinde de olduğu gibi..

Geçtiğimiz sezon Jose Mourinho'nun çalıştırdığı İspanyol devinde forma giyen Hamit burada da rotasyon oyuncusu olmaktan kurtulamadı. Beklediğinin çok altında süreler bulan ve bütün sezon boyunca sadece 12 maçta 791 dakika (maç başı 65') süre bulan tecrübeli ortasaha oyuncusu Real Madrid forması altında ilk maçına Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda oynanılan Ajax maçında çıktı. La Liga'da ilk maçına Real Betis maçında Cristiano Ronaldo'nun yerine oyuna dahil olarak çıkmayı başaran Hamit, ilk golünü de Sevilla ağlarına bıraktı. Real Madrid formasıyla 5 lig, 3 kupa ve 4 Şampiyonlar Ligi maçına çıkan ortasaha oyuncusu sezon sonunda kariyerinin üçüncü lig şampiyonluğuna ulaşıyor ve La Liga'da ilk yılında şampiyonluk sevinci yaşıyordu.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ
2004 yılının sonlarına doğru Güney Kore ile oynanılan hazırlık maçında dönemin milli takım teknik direktörü Ersun Yanal tarafından ilk kez milli takıma çağırıldı. Almanya federasyonundan gelen teklifleri rededen Hamit Altıntop, milli forma altında çeşitli kademelerde de mücadele etti. Tecrübeli ortasaha oyuncusu 66 kez milli formayı giyerken, bu karşılaşmalarda rakip filelere 7 gol bıraktı. Euro2012 eleme grubunda mücadele ettiğimiz Kazakistan karşısında deplasmanda attığı mükemmel gol 2010 yılının Avrupa'da yılın golü seçilmişti. Hamit Altıntop ayrıca Euro2008'de yarı final oynama başarısı gösteren milli takımımızın en önemli isimleri arasında yer alırken, turnuvanın kadrosunda en iyi ortasaha oyuncuları arasında gösterildi. Hamit aynı turnuvada asist kralı olmuştu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0