Maç Öncesi | Sezonun ilk derbisi..

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında sahadan galibiyetle ayrılan Galatasarayımız, yeni sezonun ilk derbisinde ezeli rakibi Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşacak. "Son şampiyon" ünvanı ile mücadele eden takımımız bu karşılaşmadan da galibiyetle ayrılarak istikrarını sürdürmek ve alışma evresini en az kayıpla atlatmak istiyor. Kasımpaşaspor karşısında istediği oyunu oynayamamasına karşın karşılaşmanın sonunda gülen taraf olan Fatih Terim'in öğrencileri alınan karar doğrultusunda bu derbide taraftarlarından yoksun olacak. 26 Ağustos Pazar günü saat 21:45'te oynanacak olan karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetecek. Fi-Yapı İnönü Stadı'nın ev sahipliğini yapacağı karşılaşma öncesi takımımız ve rakibimiz hakkında istatistikler, mini analizler şu şekilde...

SÜPER LİG: GALİBİYETLE BAŞLIYORUZ
Geçtiğimiz sezon 40 hafta üzerinden oynanılan lig maratonunda şampiyonluk ipini göğüsleyen ve yeni sezon öncesinde oynanılan Süper Kupa karşılaşmasında da şampiyonluk kupasını havaya kaldıran Galatasaray, yeni sezona evinde Kasımpaşaspor'u ağırlayarak başlamıştı. Rakibi karşısında istediği oyunu ortaya koyamamasına rağmen Fatih Terim'in öğrencileri sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılarak üç puanı hanesine yazdırdı. Takımımıza galibiyeti getiren goller yeni transferimiz Umut Bulut'tan gelirken, rakibimizin tek sayısını İlhan Eker kaydetmişti. Bu sonucun ardından ligde 3 puan alan beş takımdan (Gençlerbirliği, Bursaspor, Akhisar Bld ve Sivasspor) birisi olan takımımız averajla ikinci sıraya yerleşti. Süper Lig'de ilk haftayı averajla lider kapatan takım Antalyaspor karşısında 3-1'lik galibiyetle sahadan ayrılan Gençlerbirliği oldu. Şampiyon ünvanıyla başladığımız Süper Lig'in ilk haftasında üç puan alan tek büyük ve İstanbul takımı olmamız ilginç bir ayrıntıya imza attı.

SÜPER LİG'DE 999 GALİBİYET
Süper Lig'de en çok şampiyon olan takım olan Galatasarayımız, geçtiğimiz hafta Kasımpaşa karşısında aldığı galibiyetle lig tarihinde 999.galibiyetini elde etti. Lig tarihi boyunca 1773 karşılaşmada mücadele eden takımımız bu karşılaşmalarda rakiplerine karşı 999 kez üstün olarak sahadan ayrılırken, 458 kez yenişememişti. 316 karşılaşmada sahadan yenik ayrılan Galatasaray, haftasonu oynanacak olan derbiden galibiyetle ayrılması halinde lig tarihinde 1000.galibiyetine ulaşma başarısı gösteren ikinci takım olacak. Takımımızın lig tarihindeki ilk galibiyeti Adana Demirspor'a, 500.galibiyeti ise Samsunspor'a karşı olmuştu. Galatasarayımızın lig tarihinde en çok mağlup ettiği takım (88 kez) Beşiktaş oldu.

2 RESMİ MAÇ, 4 GOL: UMUT BULUT
Yeni sezonda kiralık olarak takımımızda mücadele eden milli forvet oyuncusu Umut Bulut, sezona müthiş bir giriş yaptı. 2012-2013 sezonunun ilk resmi maçı olan Süper Kupa karşılaşmasında Erzurum'da ezeli rakibimiz Fenerbahçe'nin ağlarına iki gol bırakan ve maçın son dakikalarında yerde kalarak penaltı kazandıran Umut, ligin ilk haftasında Kasımpaşa karşısında da attığı iki golle galibiyetin mimarı oldu. Oynadığı iki resmi karşılaşmada dört gol, bir asist performansını ortaya koyan tecrübeli oyuncu lig öncesi oynanılan son ciddi hazırlık maçımız olan Fiorentina maçında da ağları havalandıran tek isim olmuştu. Üç maçtır gol serisini devam ettiren Umut, yeni sezonda hücum hattımızda önemli bir yere sahip.

SÜPER FİNAL, 5.HAFTA | ARENA'DA 2-2
Galatasaray ve Beşiktaş geçtiğimiz sezon son olarak Süper Final'in beşinci haftasında Ali Sami Yen SK'da karşı karşıya geldi. 6 Mayıs'ta oynanılan karşılaşmada rakibi karşısında 2-0 üstünlük sağlayan takımımız kalesinde arka arkaya gördüğü gollere engel olamamış ve sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılmak zorunda kalmıştı. Ezeli rakibi Fenerbahçe ile şampiyonluk mücadelesi veren takımımız rakibinin Trabzon'da üstün taraf olduğu bilgisini alınca konsantrasyon sorunu yaşamış ve oyundan düşerek beraberlikle sahadan ayrılmıştı. Trabzon'dan gelen haber bir nevi bu maçı formalite maçına çevirmiş ve Fatih Terim'in öğrencilerine şampiyonluk kutlamayı bir hafta sonrasına ertelemişti. Takımımızın gollerini Felipe Melo ve Hugo Almeida (KK) kaydederken, konuk ekibin gollerini Filip Holosko ve Tomas Ujfalusi (KK) kaydetmişti. Karşılaşmanın hakemi ise, bu hafta mücadeleyi yönetecek olan Bülent Yıldırım'dı.

2011-2012 | EN İYİ DEPLASMAN PERFORMANSI
Geçtiğimiz sezon ligi şampiyon olarak tamamlayan takımımız Spor Toto Süper Lig kapsamında oynadığı 17 deplasman maçında ligin açık ara en iyi deplasman karnesine sahip takım olarak dikkat çekti. Bu karşılaşmalarda rakiplerine 10 kez üstünlük kuran Galatasaray, 5 maçtan beraberlikle ayrılırken sadece 2 maçtan boynu bükük ayrıldı. Ligin ilk haftasında İstanbul BŞB karşısında sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılan takımımız ligin ikinci yarısında Bursa deplasmanından da 1-0'lık mağlubiyetle ayrılıyordu. Süper Lig'de oynadığı 17 deplasman maçında rakip filelere 31 gol bırakan takımımız kalesinde yalnızca 10 gol görerek bu alanda da en iyi performansa sahip oluyordu.

İNÖNÜ STADI'NDA 124. RANDEVU
Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında bu haftasonu ezeli rakibi ile deplasmanda karşılaşan takımıımız İnönü Stadı'nda daha önce siyah-beyazlı rakibi ile 123 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda rakibi karşısında 51 mağlubiyet alan takımımız 35 maçta sahadan galibiyetle ayrılırken, 37 karşılaşmada gülen taraf olmamıştı. Bu karşılaşmalar toplamında rakip filelere 155 gol bırakan takımımız kalesinde 185 gol gördü. Geçtiğimiz sezon siyah-beyazlı rakibine iki kere konuk olan takımımız bu karşılaşmaların birincisinde, Süper Lig'in 11.haftası, golsüz berabere kalırken, Süper Final'de rakibini deplasmanda 2-0 mağlup etmeyi başarmıştı. Takımımıza o karşılaşmada galibiyeti getiren goller Felipe Melo ve Aydın Yılmaz'dan gelmişti. 

TEK EKSİK: ENGİN BAYTAR
Süper Lig'de yeni sezonun ilk derbisinde Beşiktaş'a deplasmanda konuk olacak Galatasarayımızda sakat herhangi bir oyuncu bulunmazken, derbide forma giyemeyecek tek isim Süper Kupa maçında gördüğü kırmızı kart sonrasında hakeme fiziki saldırıda bulunduğu için 11 maç ceza alan ortasaha oyuncumuz Engin Baytar. Geçen sezon gördüğü kırmızı kart nedeniyle Süper Kupa ve Süper Lig'in ilk haftasında oynanılan Kasımpaşa maçında forma giyemeyen yeni transferimiz Burak Yılmaz bu karşılaşmada forma giyebilecek. Kart cezalarının yanı sıra sakatlığı nedeniyle geçtiğimiz hafta Kasımpaşa karşısında forma giyemeyen genç savunma oyuncumuz Semih Kaya, derbide görev verilmesi halinde savunmadaki yerini alabilecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0