STSL | Serinin başlangıcı olsun..

Spor Toto Süper Lig'de son şampiyon ünvanıyla mücadele eden Galatasaray, ligin üçüncü haftasında evinde Bursaspor'u ağırlayacak. Süper Kupa şampiyonluğu ile sezona başlayan ve ligin ilk haftasında Kasımpaşa'yı mağlup ederek üç puanı alan takımımız geçtiğimiz hafta altı gol izlediğimiz derbide ezeli rakibi Beşiktaş ile berabere kalmıştı. Fatih Terim'in öğrencileri haftasonu oynanacak olan karşılaşmada taraftarının desteğiyle birlikte sahadan galibiyetle ayrılarak, galibiyet serisinin startını vermek istiyor. Özgür Yankaya'nın yöneteceği karşılaşma 2 Eylül Pazar günü saat 20:30'da başlayacak. Karşılaşma öncesi iki takım hakkında son bilgiler, istatistikler ve mini analizler..

1959-2012: 999 GALİBİYET
1959'dan sonra resmi olarak kabul edilen Süper Lig organizasyonunda takımımız bugüne kadar 999 galibiyet elde etti. Geçtiğimiz hafta Beşiktaş karşısında lig tarihindeki 1774. maçına çıkan Galatasaray bu karşılaşmada rakibi karşısında elde ettiği beraberlik sonucunda lig tarihindeki 1000.galibiyetini bir hafta daha ertelemiş oldu. 459 karşılaşmada beraberlikle sahadan ayrılan takımımız 316 karşılaşmadan ise sahadan puansız ayrıldı. Lig tarihindeki ilk galibiyetini 1959 yılının Şubat ayında Adana Demirspor'a karşı alan Galatasaray, bu haftasonu Bursaspor karşısında sahadan galibiyetle ayrılması durumunda lig tarihindeki 1000.galibiyete ulaşan ikinci takım olacak.

8 NUMARA: SELÇUK İNAN
Geçtiğimiz sezon Galatasaray'ın ortasahada en büyük kozu olan Selçuk İnan, bu sezon kaldığı yerden devam ediyor. Ortasahada hücumu kontrol eden maestro, sezon öncesi hazırlık maçlarında Lazio ve Fiorentina karşısında yaptığı asistlerin ardından sezonun ilk resmi maçımız olan Süper Kupa karşılaşmasında bir gol, iki asist performansı ile kupanın mimarlarından olmuştu. Geçtiğimiz hafta Beşiktaş karşısında tüm gollerde pay sahibi olan 8 numara, istatistiklere her ne kadar bir gol, bir asist olarak geçse de Elmander'in golünde ceza sahasına orta açan isimdi. Geçen sene partneri Felipe Melo ile birlikte yaklaşık 40 gole doğrudan katkı yapan Selçuk İnan, bu sezon partneriyle birlikte Galatasaray'ın ortasahada en önemli ismi.

RESMİ MAÇLARDA BEŞ GOL: UMUT BULUT
Sezon başında kiralık olarak Fransız ekibi Toulouse'dan transfer edilen tecrübeli forvet oyuncusu Umut Bulut, formamız altında çıktığı üçüncü resmi karşılaşmasında beşinci golünü kaydetti. Sezonun ilk resmi karşılaşması olan Süper Kupa karşılaşmasında ezeli rakibimiz Fenerbahçe'nin ağlarını iki kez havalandıran golcü oyuncu, sezonun ilk haftası olan Kasımpaşa karşılaşmasında da rakip filelere iki gol bıraktı. Geçtiğimiz hafta oynanılan Beşiktaş derbisinde de bir çok fırsattan yararlanamayan golcü oyuncu, siyah-beyazlı rakibimizi boş geçmedi ve İnönü Stadı'nda beraberlik (2-2) golümüzü kaydeden isim olmuştu.

%62 TOPLA OYNAMA: GALATASARAY
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan iki hafta sonunda Galatasaray, oynadığı maçlarda topun ve oyunun tek hakimi olarak dikkat çekiyor. Ligin ilk haftasında Kasımpaşaspor karşısında %64 topla oynama yüzdesiyle karşılaşmayı tamamlayan Fatih Terim'in öğrencileri, geçtiğimiz hafta oynanılan Beşiktaş derbisinde de %60 topla oynama yüzdesine sahip olmuştu. Siyah-beyazlı rakibi karşısında 401 pas yapan takımımız Kasımpaşaspor karşısında da 452 pas yapmıştı. Bu istatistikler ele alındığında Galatasaray'ın rakiplerine oranla topun sahibi olduğu ve oyuna yön veren takım olduğu ortaya çıkıyor.

2011-2012 | SON MAĞLUBİYET BURSA'DAN..
Spor Toto Süper Lig ve Süper Final organizasyonlarını şampiyon olarak tamamlayan takımımız geçtiğimiz sezon Süper Lig'de normal sezonun 6.haftasında Bursaspor'u evinde ağırlamıştı. Rakibi karşısında Johan Elmander ve Milan Baros'un golleriyle sahadan 2-1 galibiyetle ayrılan takımımız, ligin ikinci yarısında 23.hafta karşılaşmasında Bursa Atatürk Stadı'na deplasman takımı olarak çıkan taraftı. Rakibi karşısında etkisiz bir oyun sergileyen Fatih Terim'in öğrencileri sahadan 1-0'lık mağlubiyetle ayrılırken, Süper Lig etabında son mağlubiyetini almıştı. Galatasaray devam eden 11 haftalık sekansta  galibiyet, 3 beraberlik alırken Süper Lig'de normal sezonu en yakın rakibine 9 puan farkla şampiyon tamamlamıştı.

EKSİKLER: TOMAS UJFALUSI, ENGİN BAYTAR
Spor Toto Süper Lig'in üçüncü haftasında evinde Bursaspor'u ağırlayacak olan takımımızda savunmanın en önemli isimlerinden Tomas Ujfalusi dün geçirdiği sakatlığın ardından ilk yarıyı kapatırken, sezon öncesi oynanılan TFF Süper Kupa karşılaşmasında hakeme fiziki saldırıda bulunan Engin Baytar'ın 11 maçlık cezası devam ediyor. Takımımızda bu iki oyuncunun dışında herhangi bir eksik bulunmuyor.

2012-2013 | BURSASPOR
Geçtiğimiz sezon Süper Final Avrupa Ligi Grubu'nda yer alan yeşil-beyazlı rakibimiz bu grupta ilk sırayı almasının yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası'nda da final oynayarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkını elde etmişti. UEFA Avrupa Ligi'ne üçüncü öneleme turundan katılan Bursaspor, bu turda Finlandiya temsilcisi KuPS Kuopio karşısında ilk maçta deplasmanda 1-0 mağlup dönmesine karşın, evinde oynadığı rövanş karşılaşmasında 6-0'lık farklı galibiyetle UEFA Avrupa Ligi'nde adını play-off etabına yazdırmayı başardı. Play-off turunda Hollanda'nın Twente takımı ile eşleşen Ertuğrul Sağlam ve öğrencileri ilk karşılaşmada rakibi karşısında sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılırken, dün gece oynanılan rövanş karşılaşmasında normal süresi 3-1 biten karşılaşmada rakibine uzatma dakikalarının sonunda yediği golle 4-1 mağlup olmaktan kurtulamayan Bursaspor bu sezonluk Avrupa macerasına nokta koyuyordu.

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında deplasmanda Kayserispor ile karşılaşan yeşil-beyazlı rakibimiz 26.dakikada Pinto'nun attığı golle sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılırken, 80.dakikada Hakan Aslantaş ikinci sarı karttan ötürü kırmızı kart görmüştü. Süper Lig'in ikinci haftasında evinde İstanbul BŞB takımını ağırlayan Ertuğrul Sağlam ve öğrencileri bu karşılaşmada 52.dakikada Webo'nun golüne engel olamadı ve sahadan 1-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. Bursaspor geride kalan 2 hafta sonunda lig sıralamasında 11.sırada bulunuyor.

Geçtiğimiz sezon mücadele eden iskelet kadrosunun büyük bir bölümünü korumayı başaran Bursaspor, transfer döneminde kadrosuna beş oyuncuyu kattı. Ferhat Kiraz, Bekir Sevgi ve Murat Yıldırım gibi rotasyonu derinleştirecek yerli oyuncuların yanı sıra Finlandiya'lı ortasaha oyuncusu Petteri Forsell ve Arjantinli ortasaha oyuncusu Fernando Belluschi'yi kadrosuna katan Bursaspor beş oyuncusu ile yollarını ayırdı. Turgay Bahadır, Milan Stepanov, Hüseyin Cimşir, Gustav Svensson ve Tunay Acar ile yollarını ayıran Bursaspor'da dikkat edilmesi gereken isimler hiç kuşkusuz Sebastian Pinto, Pablo Batalla ve  Stanislav Sestak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0