İzzet Baysal Turnuvası | Galatasaray 76-60 Samsun

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Bolu'da özel bir turnuvaya katılan Galatasaray kadın basketbol takımı, turnuvanın açılış maçında TKBL ekiplerinden Samsun Basketbol ile karşılaştı. Rakibi karşısında önemli eksikleri bulunan Ekrem Memnun'un öğrencileri, baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmanın ilk yarısını 40-33 önde kapatırken, karşılaşmanın ikinci yarısında kalitesini ortaya koydu ve sahadan 76-60'lık skorla galip ayrılmayı başardı. Galatasaray kadın basketbol takımında en skorer isim 19 sayı ile Şebnem Kimyacıoğlu olurken, try-out sözleşmesi imzalanan Litvanyalı iki numara Kamile Nacickaite sergilediği 16 sayı - 8 ribaundluk performansı ile galibiyetin mimarlarından oldu.


Sakatlığı bulunan Alba Torrens dışında tüm yabancı oyuncuları WNBA'de bulunan takımımız yerli oyuncularının yanı sıra sözleşme imzaladığı 3 try-out oyuncusuyla birlikte katıldığı İzzet Baysal Turnuvası'nın ilk gününde TKBL ekiplerinden Samsun Basketbol karşısında sezonun ilk hazırlık maçında sahaya çıktı. Nevriye Yılmaz ve Bahar Çağlar'ın forma giymediği karşılaşmada sakatlıktan dönen Gülşah Gümüşay'ın süre bulması takımımız adına sevindirici bir gelişme olurken, üç yıl aradan sonra basketbola dönen yeni transferimiz Şebnem Kimyacıoğlu'nun ilk yarıda 17 sayı (5/7 üç sayı isabet) performansı dikkat çeken bir diğer unsur oldu.

Samsun Basketbol karşısında takım halinde 29 şut üzerinden basket bulan Galatasaray kadın basketbol takımı bu basketlerin 16'sını asist üzerinden bulurken, bu alanda öne çıkan isimler 3'er asistle Özge Yavaş ve try-out oyuncumuz Jelena Budmir oldu. Samsun Basketbol karşısında 9'u hücum olmak üzere toplamda 36 ribaund alan takımımızda bu kategoride en etkili isim 8 ribaund ile try-out oyuncumuz Kamile Nacickaite oldu. Hücumda 12 top kaybı yapan Galatasaray kadın basketbol takımı savunmada çaldığı 13 topla rakibi karşısında fast-break imkanı buldu.

Galatasaray kadın basketbol takımında oyuncuların istatistikleri şu şekilde oldu;
Kamille Nacickaite: 16 sayı - 8 ribaund - 1 asist - 3 top kaybı - 2 top çalma
Özge Yavaş: 2 sayı - 3 ribaund - 3 asist - 2 top çalma
Yasemen Saylar: 3 sayı - 2 asist - 1 top çalma
Ayşe Cora: 2 sayı - 3 ribaund - 1 top kaybı
Işıl Alben: 15 sayı - 6 ribaund - 2 asist - 2 top çalma 
Gülşah Gümüşay: 1 ribaund - 1 top çalma
Şebnem Kimyacıoğlu: 19 sayı - 4 ribaund - 2 asist
Natalia Tratsiak: 2 ribaund - 2 asist - 1 top çalma 
Şaziye İvegin: 11 sayı - 3 ribaund - 1 asist - 2 top kaybı - 1 top çalma
Jelena Budmir: 8 sayı - 4 ribaund - 3 asist - 1 top kaybı

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0