Rixos Cup | Galatasaray Medical Park 77- 61 Banvit

Daha önce İtalya'da yaptığı kamp boyunca hazırlık maçlarına çıkan ve 2 tane kupa kaldıran Galatasaray Medical Park, hazırlıklarına devam ettiği Antalya'da düzenlenen Rixos Cup'ta ilk maçına çıktı. Ligimizin güçlü ekiplerinden Banvit ile karşılaşan takımımız rakibini 77-61'lik skorla mağlup etmeyi başardı. İlk yarıda yakın giden maçta özellikle 2. yarıda farkı açan Galatasaray Medical Park böylece katıldığı ilk üst düzey turnuvadaki ilk karşılaşmasından galibiyetle ayrıldı. Takımımızda en skorer isim 20 sayıyla yıldızlaşan David Hawkins oldu.

Takımımızı ilk kez canlı bir şekilde izleme fırsatımız oldu. Daha önce pek çok hazırlık maçına çıkmasına rağmen o maçlara yayın olmadığından takımımızı detaylı olarak izleyebileceğimiz ilk maç buydu. Kısaca sahadaki performansımıza değinmek gerekirse, takım olarak hücumdaki uyum ve ritmi bulmaktan henüz uzak olduğumuzu gördük. Ancak takımın henüz tam bir şekilde toplanıp antrenman yapamadığını da belirtelim. Zamanla birlikte bu eksikleri geride bırakacağımızı düşünüyorum. Savunmada ise özellikle 2. yarıdaki arzulu ve agresif oyunumuz dikkat çekti. Bireysel anlamda  Jamont ve Hawkins bu maçta en dikkat çekici perfomansı verdiler. Cenk sezon başı itibariyle istediği şut ritmini bulmuş değil. Furkan takıma yeni katılmasına rağmen iyi katkı verdi. Macvan'ın zaman zaman hücumda ne kadar önemli bir potansiyel olduğunu  ve ribaundlarda da takıma önemli katkı verdiğini gördük. N'dong ise oyunda olduğu kısa sürede pota altını rakipler adına adeta kararttı, ama onun hazır olması için de biraz daha zamana ihtiyaç var.

Rixos Cup'ın ilk maçında Banvit gibi önemli bir takım karşısında takım halinde 14 asist yapan takımızda bu alanda öne çıkan isim 4 asistle David Hawkins olurken, tecrübeli oyuncuyu 3 asistle Jamont Gordon takip etti. 14'ü hücum olmak üzere toplamda 39 ribaund alan Ergin Ataman'ın öğrencilerinde en etkili isim pota altında 9 ribaund alma başarısını gösteren Furkan Aldemir oldu. Genç oyuncuyu 5 ribaund ile takımla sadece bir antremana çıkan Boniface N'dong takip etti. 29 basketin 14'ünü asist üzerinden bulan Galatasaray Medical Park savunmada rakibi karşısında 6 top çalma ve 7 blokla oynarken, hücumda 12 top kaybı yaptı.

Toparlarsak, kendi adımıza güzel bir hazırlık maçı oldu. Takım olarak uyumu henüz tam olarak yakalayamasak da kadro kalitemizin ve derinliğimizin ne kadar üst düzeyde olduğunu gördük. Üstelik Domercant ve Ender gibi iki önemli oyuncu forma giymemiş olmasına rağmen. Turnuvadaki ikinci maçımıza yarın çıkacak olan takımımız ilk karşılaşmasında Banvit'e son saniye basketiyle mağlup olan Unics Kazan'la karşılaşacak. 20.15'te başlayacak olan maçın yayını yine NTV Spor'da olacak.

Takımımızda istatistik dağılımı şu şekilde oldu;
Jamont Gordon: 16 sayı, 1 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ve 1 blok
Göksenin Köksal: 6 sayı, 4 ribaund, 3 top kaybı
Can Korkmaz: 1 sayı, 1 asist
Engin Atsür: 2 sayı, 1 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma
Sertaç Şanlı: 2 ribaund
Cenk Akyol: 6 sayı, 3 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı
Furkan Aldemir: 8 sayı, 9 ribaund, 1 top kaybı, 3 blok
Boniface N'dong: 2 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 1 blok
Milan Macvan: 10 sayı, 3 ribaund, 1 top kaybı, 2 top çalma

David Hawkins: 20 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 4 top kaybı, 1 top çalma, 1 blok
Ersin Dağlı: 6 sayı, 4 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 1 blok

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0