Röportaj | Ekrem Memnun: Adaptasyon sürecini atlatmaya çalışıyoruz.

Yeni sezon hazırlıklarını İstanbul'da sürdüren Galatasaray kadın basketbol takımında başantrenör Ekrem Memnun hazırlık sürecini ve yeni sezonda beklentilere dair Galatasaray TV'e açıklamalarda bulundu. Sadece yerli oyuncularımızın katıldığı antremanlarda yeni sezonda uygulayacağımız sistemi oturtmaya çalıştığını dile getiren tecrübeli başantrenörümüz sakatlığı devam eden yıldız oyuncumuz Alba Torrens hakkında da açıklamalarda bulundu. Galatasaray kadın basketbol takımı başantrenörü Ekrem Memnun'un tüm açıklamaları şu şekilde..


Yeni sezon çalışmaları nasıl gidiyor?
Esasında iyi çalışıyoruz. Bir konsept oturtmaya çalışıyoruz. Defans anlayışını değiştirmeye çalışıyoruz. Milli takımdan dönen oyuncularla iki haftadır beraber çalışıyoruz. Gülşah sakatlıktan sonra ilk defa katıldı. Daha yüzde 100 değil ama antrenman yapabildi. Bahar’ın milli takımdan kalma sakatlığı devam etti. Maalesef şu anda bizimle antrenman yapamıyor. İyileştirmeye çalışıyoruz. Alba Torrens’in sakatlığı devam ediyor. Onlar yok antrenmanlarda. WNBA sezonu devam ettiği için diğer dört yabancı oyuncularımız da burada değil. Onların açığını kapatıp antrenmanda yardım etmesi için üç tane oyuncu getirdik. Gayet iyi çalışıyoruz. Konsepti ve sistemi oturtmaya çalışıyoruz. Lige en iyi şekilde hazır olmaya bakacağız.'

Alba Torrens’in son durumu nedir?
Alba ile ilgili çok iyi haberler gelmedi. Altı ayda dönmesi bekleniyordu ama altı ayı geçti şu anda. Alba en az iki ay daha bizimle olamayacak gibi gözüküyor. Bununla ilgili çalışmalarımız olacak ve bir karar vereceğiz. Önümüzdeki günlerde diğer oyuncuların da durumu görerek ona göre bir hareket edeceğiz. Belki bir transfer olabilir. Belki de olmayabilir. Oyuncuların reaksiyonunu görmek istiyoruz. Biraz daha zaman var. Her şeyi görüp bir karar vereceğiz.

Şebnem bir ara vermişti daha önce basketbol eğitimi dolayısıyla şimdi geri döndü nasıl görüyorsunuz? Nasıl gözlemliyorsunuz onu çalışmalarda?
Biz Şebnem’i almaya karar verirken buraya getirdik, deneme antrenmanlarına aldık. Kendisi ile bayağı konuşma fırsatımız oldu. Birincisi Şebnem hedefleri olan bir sporcu 29 yaşında profesyonel basketbola ara verdi ama orada eğitimini devam ederken amatör basketbol oynadı ve amatör ligde oynadı. Hiçbir zaman basketboldan tamamen kopmadı. Bunu da deneme antrenmanlarında gördük. Şebnem hedefleri olan bir insan. Biz bu sene Şebnem’den mucizeler beklemiyoruz. Profesyonel basketboldan 3 yıl uzak kalmış biri ama çok ciddi bir sporcu ciddi bir insan çok iyi çalışıyor. Bence bizim beklediğimizin üstünde katkı veriyor şu anda ve beklentilerin çok üstünde katkı vereceğine inanıyorum. Şebnem’e çok güveniyorum. Sporculuğuna, ciddiyetine… Bizim için çok iyi bir transfer olduğunu düşünüyorum. İki senelik kontratı var. İnşallah her şey istediğimiz gibi gider. Uzun yıllar Galatasaray’da oynayabileceğini düşünüyorum. Çünkü önümüzde ki yıl sahada kurallar değişecek. Sahada 3 Türk oyuncu olacak. Türk oyuncuların önemi çok daha fazla artıyor. Bu yönden Şebnem’in bizim için iyi bir transfer olduğunu düşünüyorum.'

Ayşe Cora, Ümit Milli takımında iyi performans ortaya koydu. Yasemin de gördüğümüz kadarıyla dışarıdan en azından fiziksel olarak güçlendiğini görüyoruz. Onlarla ilgili ne söylemek istersiniz?
Bütün oyunculardan memnunum. Yani biz çok isteriz genç oyuncular gelsin katkı yapsın. Bu aşamada gelsin. İkisi de yetenekli oyuncu ikisinin de çalışmalarından çok memnunum. Şu anda bir adaptasyon süreci yaşıyoruz. Ben yeni geldim. Yeni oyuncular var. Yeni bir düzen kurmaya çalışıyoruz. Gayet olumlu uyumlular anlıyorlar. Öğrenmek için çaba sarf ediyorlar. Çok iyi çalışıyorlar. İnşallah bileklerinin hakkıyla dakikayı alacaklar.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0