Tournoi De Paris | Galatasaray 63 - 69 Maccabi Electra

Yeni sezon öncesinde son hazırlık turnuvasına Paris'te çıkan Galatasaray Medical Park katıldığı Tournoi De Paris'in finalinde karşılaştığı Maccabi Electra'ya 69-63 yenilerek turnuvayı ikinci kapattı. Euroleague'in güçlü ekiplerinden biri olan rakibi karşısında genellikle başabaş bir mücadele sergileyen takımımız eksiklerin de etkisiyle rakibi karşısında mağlup olmaktan kurtulamadı. Özellikle 2. çeyrekte farkın açılması bizim için sorun oldu. Üçüncü çeyrekte bir ara geri dönüş yapmış olsak da İsrail ekibi öne geçip maçı kazanmamıza izin vermedi.

Takımımız yine Domercant ve Gordon'dan yoksun çıktığı maçta dün oynamayan Engin'i ise belli bölümlerde kullandı. Ancak şimdi de Cenk dizine aldığı darbe sonrası bir sakatlık geçirdi. Durumu İstanbul'da çekilecek MR'dan sonra belli olacak. Maça dönersek özellikle ikinci çeyrekte açılan farkı üçüncü çeyrekte geri dönerek kapatmamız alkışı haketti. Ama ondan sonra gerekli hamleyi yapamadık. Tabi özellikle Domercant'in yokluğu böyle anlarda da kendini belli ediyor. Rakibin de hemen her sezon Euroleague'de Final-4 hedefleyen ve pek çok sefer de oralara giden Maccabi olduğunu tekrar hatırlatalım.

Bireysel performanslar anlamında tabi ki bu kadar eksiğin olduğu bir maçta ön plana çıkması gereken isim Hawkins'ti ve kaptan bu maçta iyi bir performans sergiledi. Ürettiği 16 sayıyla finalin en skorer ismi oldu. Ayrıyeten Macvan da kendisinden beklediğimiz çizgide bir performans sergiledi. 15 sayı-8 ribaund ve istatistiklere direkt yansımayan mücadele ve agresifliğiyle takdir topladı. N'dong da pota altı savunması ve ribaundlar konusunda dikkat çeken isim oldu. Bu turnuvanın da sonuna gelmemizle beraber artık yeni sezona yavaş yavaş giriyoruz. 2-3-4 Ekim'de oynanacak Spor Toto Türkiye Kupası maçı için İstanbul'a dönecek olan takımımız hazırlıklarını burada sürdürecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0