TÜBAD Turnuvası | Banvit 73 - 79 Galatasaray

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında katıldığı TÜBAD Turnuvası'nda bugün Banvit'le şampiyonluk maçına çıkan Galatasaray Medical Park rakibini 79-73'lük skorla mağlup ederek turnuvayı 1.likle tamamladı. Böylece sezon başından beri katıldığı organizasyonlarda 3. kupasını kazanan takımımız sezon hazırlıkları bakımından oldukça yararlı bir turnuvayı da geride bırakmış oldu. Takımımız bundan sonra son olarak 29-30 Eylül'de Paris'te düzenlenecek olan ve Paris Levallois, Spirou Charleroi ve Maccabi Electra'nın katılacağı Paris Turnuvası'na katılıp yeni sezon öncesi hazırlık turnuvalarını tamamlayacak.

Maça önceki 2 güne oranla daha hızlı başlayan takımımız hücumda istediği atışları bulurken savunmada da rakibine kolay basket imkanı tanımadı. Ancak çeyrek sonuna doğru toparlayan Banvit farkın çok fazla açılmasına izin vermedi ve ilk çeyrek 21-16 ile üstünlüğümüzde geçildi. İkinci çeyreğe de hızlı başlayan takımımız her iki potada ribaund üstünlüğünü ele aldı ve bir ara farkı 14'e kadar çıkardı. Ancak yine bir toparlanma gösteren Banvit devre sonunda farkı biraz da olsa eritti ve ilk yarıyı 42-34'le yine biz önde kapattık. 3. çeyrekte savunmaların ağır bastığını gördük ve iki taraf ta oyununu bir parça sertleştirdi ama kimse diğerinin üstünde bir üstünlük kuramadı ve Simmons'un son saniye basketiyle bu periyotta 58-52'lik sonuç oluştu. Şüphesiz bu periyotta Domercant'in sakatlandığı pozisyon hepimizi korkuttu. İlk aşamada ciddi bir görüntü veren sakatlığın sonradan darbeye bağlı olduğu açıklandı. Dolayısıyla şimdilik korkacak bir şey yok, ama yine de çekilecek MR'dan sonra yapılacak kesin açıklamayı beklemekte fayda var. Son çeyrekte ise ilk olarak Banvit geri dönüş yaptı ve sonrasında ise öne geçme fırsatını buldu. Bundan önce izlediğimiz maçlarda da maç sonlarını iyi oynayan bir Banvit izlemiştik ama bu sefer onlara saha içinde Hawkins eşliğinde ve Macvan'ın da katkılarıyla iyi bir karşılık verdik ve son iki dakikada 73-70 aleyhimize olan skoru 73-79'a getirip maçı kazandık ve turnuvayı birincilikle tamamladık.

Takımımızın bugün hücumda ve savunmada dengeli bir performans ortaya koyduğunu söylemek mümkün. Topu zaman zaman pota altını iyi indirip Furkan, Ersin gibi isimleri devreye soktuk. Bazen de dış oyuncularımızı müsait pozisyonlarda topla buluşturup sayı aradık. Özellikle hücumda en doğru adama kadar topu çevirmemiz, penetre-paslar rakip savunma dengesini bozdu ama arasıra yaptığımız basit hatalar belki de daha yukarı çekebileceğimiz skoru biraz da olsa aşağıda tuttu. Ama Domercant'in olmadığı o son çeyrekte rakibin ele geçirdiği momentuma karşılık verebilecek hücum potansiyelini sahaya yansıtmamız da bizim için önemli bir artıydı. Savunmada daha önce canımızı yakan boş 3'lükleri bugün çok fazla vermedik. Belki rakip bunları buldu ama bu zaten Banvit'in oyun tarzı içinde iyi bir şekilde dönen topların sonucunda da gelen atışlardı biraz. Serkan'ın oynadığı ikili oyunlar da bazen bizi zorlasa da maç içinde konsantrasyon ve yardımlaşma seviyemizi kaybetmedik ve maç sonuna da iyi oynayarak, Banvit gibi güçlü bir rakibi mağlup ettik. Son olarak Banvit'le ilgili de şunu söyleyebiliriz ki belki rakiplerimizden Anadolu Efes veya Fenerbahçe Ülker kadar güçlü bir kadroya sahip değiller, takım olarak sahaya yansıttıkları basketbol hakikaten çok iyi seviyede. Onların da bu yıl Beko Basketbol Ligi'nde zirve yarışında olabileceklerini hatırlatalım.

Son olarak oyuncularımızın bireysel anlamda ne yaptıklarına şöyle bir bakarsak, yine yeniden Hawkins'i ön plana çıkartabiliriz. Kritik anlarda sorumluluk almaktan kaçmayan kaptan bugün de maç sonunda takımı hücumda sırtladı. Savunmada da yine rakibi zor durumlara düşüren bir çaba ve agresiflik içindeydi. Ayriyeten pota altı rotasyonumuzun tamamından iyi verim aldık. Maçın ayrı ayrı bölümlerinde aldığımız bu katkılar şüphesiz ki iç-dış dengemizi sağlayabilmek adına bizi rahatlattı. Domercant sakatlanıp çıktığı bölüme kadar hücumda iyiydi. Jamont Gordon ve Ender ortalama birer perfomans verirken Engin'in de olmaması oyun kurucularımızdan aldığımız katkıyı azalttı. Ama bunu 2-3 numara rotasyonumuzdaki oyuncularla telafi ettik. Tabi bunda iki gündür iyi oynayan Cenk Akyol'un bugün de çok iyi bir performans vermesinin katkısı büyük. Top eline geldiğinde hep iyi tercihler yapan Cenk hem kendi skor attı hem de arkadaşlarına pozisyonlar hazırladı. Sezon içerisinde de bu performasını devam ettirirse hem takım olarak biz özellikle hücumda çok rahatlarız hem de kendisi yıllardır beklenen çıkışı gerçekleştirme şansını yakalar. Aynen devam Cenk diyoruz.

Oyuncularımızın Banvit karşısında yakaladığı tüm istatistikler ise şu şekilde oldu:

Jamont Gordon : 6 sayı, 3 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, (1/7 şut) 
Göksenin Köksal : 1 ribaund, 1 top kaybı, 1 top çalma, (0/1 şut)
Cenk Akyol : 13 sayı, 2 asist, (5/10 şut)
Furkan Aldemir : 10 sayı, 5 ribaund, 2 asist, (3/4 şut)
Boniface N'dong : 7 sayı, 6 ribaund, (2/4 şut)
Milan Macvan : 8 sayı, 4 ribaund, 1 asist, (2/5 şut)
Ender Arslan : 1 sayı, 3 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, (0/5 şut)
David Hawkins : 17 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, (6/11 şut)  

Ersin Dağlı : 10 sayı, 9 ribaund, 1 top kaybı, 1 top çalma, (5/8 şut)
Henry Domercant : 7 sayı, 1 ribaund, 1 asist, 2 top kaybı, (3/9 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0