ELW | Sarayın Sultanları'ndan farklı galibiyetle başlangıç..

Bu sezonki yeni yapılanmasıyla birlikte toparlanma sürecine giren ve hedeflerini yeniden şampiyonluklar üzerine kuran Galatasaray kadın basketbol takımı Euroleague Women'daki ilk maçından galibiyetle ayrıldı. Deplasmanda Novi Zagreb'le karşılaşan takımımız zayıf rakibini rahat bir oyun sonucunda 79-48 gibi farklı bir skorla mağlup etti. Forma giyen her oyuncunun skora katkı yaptığı takımımızda yeni transferlerimizden Şebnem Kimyacıoğlu 16 sayıyla en skorer ismimiz oldu. Önemli eksiklerine rağmen rakibi karşısında güç olarak ağır basan Galatasaray böylece kupayı hedeflediği Euroleague'in açılışını galibiyetle yaptı.

Takımımızdaki isimlerin bireysel performanslarına baktığımızda forma giyen hemen her oyuncudan iyi verim aldığımızı görüyoruz. Zaten maç ilk çeyrekten itibaren kopunca da ilerleyen dakikalarda genç isimlerin daha fazla süre aldığını gözlemledik. Şebnem Kimyacıoğlu'nun 4/6 üçlük oranıyla bulduğu 16 sayı bizim adımıza büyük bir önem taşıyor. Çünkü onun dış atışlarına bu takımın ihtiyacı var. Onun haricinde Fowles, Sancho, Ann Wauters gibi isimlerle pota altını domine ettik. Orada Bahar Çağlar ve sakatlığından sonra eklenecek Nevriye'yle birlikte Avrupa'nın 1 numarası olabiliriz. Tabi Özge Yavaş, Yasemen Saylar, Ayşe Cora gibi genç kısaların bugünkü performansları da sevindiriciydi. Sezona çok iyi bir giriş yapan Işıl'ın bugün sakatlanıp oyundan çıktığını belirtelim. Bir ikili mücadele sonucu bileği burkulan kaptanın durumu muhtemelen çok ciddi değil.

Novi Zagreb maçıyla birlikte gruptaki ilk maçımızı kazanmış oluyoruz. Hırvat ekibi belki grubun zayıf ekiplerinden biriydi ama Lindsay Whalen, Alba Torrens, Şaziye İvegin ve  Nevriye Yılmaz gibi eksiklerin bulunduğu bir günde böylesine üstün bir görüntü çizebilmek bizim adımıza güzel oldu. Tabi burada Ekrem Memnun'un takımı toparlaması ve yaratttığı sinerjinin altını çizmek lazım. Şu ana kadar geçen kısa süre içinde dahi söyleyebileceğimiz şey geçen sezona kıyasla bu sene daha bir 'takım' görüntüsü çizeceğimiz. Savunmada agresif bir görüntü çizen takımımız iki maçtır ortalama 14 top çalma istatistiği yakaladı. Hücumda ise bireysel becerilerin ön plana çıktığı yapıdan çok belirli bir plan halinde hareket etmeye çalışıyoruz. Tabi burada özellikle Lindsay Whalen'ın takıma katılımı anahtar bir önem taşıyacaktır. Sarayın Sultanları şu ana kadar yaptığı başlangıçla ilerisine dair umut veriyor. Umuyoruz ki sakatlık ve şanssızlıklardan uzak geçireceğimiz bu sezonda arzuladığımız başarılara ulaşacağız. 

Takımımızdaki isimlerin maç boyunca yakaladıkları istatistikleri ise şu şekilde oldu:
Özge Yavaş: 11 sayı, 5 asist, 2 top çalma, (3/6 şut)
Yasemen Saylar: 7 sayı, 1 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, 4 top kaybı, (3/6 şut)
Ayşe Cora: 1 sayı, 2 ribaund, 2 top çalma, 2 top kaybı, (0/1 şut)
Işıl Alben: 8 sayı, 5 asist, 2 top kaybı, (3/6 şut)
Ann Wauters: 9 sayı, 3 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, (3/7 şut)
Sancho Lyttle: 9 sayı, 9 ribaund, 1 asist, 6 top çalma, 1 blok, (4/7 şut)
Gülşah Gümüşay: 2 sayı, 2 ribaund, 1 top kaybı, (1/5 şut)
Şebnem Kimyacıoğlu: 16 sayı, 1 asist, 1 top çalma, 1 top kaybı, (6/9 şut)
Sylvia Fowles: 10 sayı, 16 ribaund, 2 top çalma, 2 top kaybı, 1 blok, (4/7 şut)
Bahar Çağlar: 6 sayı, 5 ribaund, 1 top çalma, 1 top kaybı, (3/5 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0