Cumhurbaşkanlığı Kupası | Sezonun ilk derbisi..

Önümüzdeki sezona yenilenmiş bir kadro, teknik ekip ve büyük hedeflerle giren Galatasaray kadın basketbol takımı sezonun ilk resmi maçına bugün çıkıyor. Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek olan takımımız sezonu kupayla açmayı hedefliyor. Ekrem Memnun yönetiminde hazırlıklarını devam ettiren takımımız rakibine oranla oldukça eksik bir kadroyla mücadele edecek olsa da sahaya ellerinden geleni yansıtmaya çalışacaktır. Maç bu akşam saat 19:00'da başlayacak ve Skytürk360 kanalından naklen yayınlanacak.

Takımımız yaz döneminde kadro ve teknik ekipte önemli değişikliklere gitti. Baş antrenörlük görevine Ceyhun Yıldızoğlu'nun yerine Ekrem Memnun getirildi. Kadrosal anlamdaki değişikliklerine baktığımızda ise Ann Wauters, Sancho Lyttle, Nevriye Yılmaz, Lindsay Whalen ve Şebnem Kimyacıoğlu'nun takıma katıldığını görüyoruz. Sezon hazırlıklarına yabancı oyuncularından yoksun hazırlanan takımımızda şu an itibariyle ise bu isimlerden Ann Wauters ve Sylvia Fowles katıldı. Ancak Fowles hafif sakatlığından ötürü bu maçta oynamayabilir. Uzun süredir sakat olan Alba Torrens de bu maçta forma giyemeyecek. Ayrıca geçirdiği ameliyat sonrası henüz hazır hale gelmeyen Nevriye de bu maçta oynamayacak. Yerli ağırlıklı bir kadroyla çıkıp dar rotasyonla mücadele edeceğimiz bu maçta hafif sakatlığı bulunan Şaziye İvegin ise büyük olasılıkla oynayabilecek durumda.

Takımımız Ağustos ayında toplanıp yerli oyuncularıyla başladığı yeni sezon hazırlıkları kapsamında şu ana kadar toplam 8 tane maça çıktı. İlk olarak Abant'taki İzzet Baysal Turnuvası'na katılan Galatasaray burada Samsun Basketbol, Canik Belediyesi ve Edremit Belediyesi'ni mağlup ederek birinci oldu. Sonrasında hazırlıkların devamı olarak Macaristan'a giden ve burada Göcsej Kupası'na katılan takımımız ilk maçında UNIQUA Euroleasing Sopron'a kaybederken ikinci maçında ise ZTE NKK Honlapja'yı mağlup ederek turnuvayı 3. sırada tamamladı. Buradan sonra Slovenya'ya geçen ve burada da 3 hazırlık maçına çıkan Galatasaray ilk maçında Gospic Osiguranje'ye kaybederken sonrasında ise sırayla ZKK Partizan Galenika ve TSV 1880 Wasserburg'u mağlup etti. Böylece sezon hazırlıklarını büyük oranda tamamlayan takıımımız İstanbul'a dönerek hazırlıklarına devam etti.

Rakibimiz Fenerbahçe'nin sezon öncesi dönemine baktığımızda ise antrenör değişikliğine gittiğini görüyoruz. Geçen sezon takımı şampiyonluğa taşıyan Yunan antrenör George Dikeoulakos'ın yerine Euroleague şampiyonu Ros Casares'in antrenörlüğünü yapan Roberto Iniguez geldi. Kadrosal anlamda ise pek fazla değişikliğe gitmediklerini söyleyebiliriz. Nevriye Yılmaz haricinde yerli kadrosunu koruyan ezeli rakip Yasemin Horasan ve Esra Şencebe'yi kadrosuna kattı. Yabancı oyuncu anlamında da çok fazla hareket olmazken Angel McCoughtry, Cappie Pondexter, Ivana Matovic'in yanına Rus ekibi Nadezhad'dan Anastasiya Veremeyenka ve Polonya ekibi CCC Polkowice'den Agnieszka Bibrzycka gibi isimler eklendi. Fenerbahçe takımında bizim aksimize hiçbir sakat oyuncu bulunmezken yabancı oyuncular da takıma katıldı. Dolayısıyla rakibimizin bize karşı tam kadro oynayacağını söyleyebiliriz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0