STSL | Başlangıç olsun..

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan sekiz hafta sonunda liderlik koltuğunda bulunan Galatasaray, haftaiçi oynadığı CFR Cluj karşılaşmasının ardından Süper Lig'in 9.haftasında haftasonu evinde Kayserispor'u ağırlıyor. Süper Lig'de son üç maçtır kazanamayan ve son beş resmi maçta galibiyet yüzü göremeyen Fatih Terim'in öğrencileri evinde ağırlayacağı Kayserispor karşısında sahadan üç puanla ayrılıp kötü gidişe son vermek ve yeni bir galibiyet serisinin startını vermek için mücadele edecek. 27 Ekim Cumartesi günü Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde oynanacak olan karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetecek. Karşılaşma öncesi iki takım hakkında son bilgiler, istatistikler ve analizler şu şekilde...

SÜPER LİG | LİDER GALATASARAY
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan sekiz hafta sonunda 15 puan ile liderlik koltuğunda oturan Galatasaray geride kalan süreçte 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere 19 gol bırakan takımımız ligin en çok gol atan takımı olma başarısını gösterirken, kalesinde 12 gol gördü. Süper Lig'in son şampiyonu apoletiyle mücadele eden Galatasaray, bu sezon evinde oynadığı dört karşılaşmada üç galibiyet - bir beraberlik istatistiklerini elde ederken, takımımız bu maçlarda 9 gol atıp, 4 gol yedi. Son şampiyonu Galatasaray, ligde son üç maçında iki beraberlik - bir mağlubiyet ile sahadan ayrıldı. Son üç maçtır kazanamayan takımımız ligin üçüncü haftasında elde ettği Bursaspor galibiyetinden itibaren liderlik koltuğunda oturuyor.

GOL KRALLIĞI | UMUT BULUT (6 GOL)
Sezon başında kiralık olarak Fransız ekibi Toulouse'dan takıma dahil ettiğimiz tecrübeli forvet oyuncusu Umut Bulut, geride kalan sekiz haftada rakip fileleri altı kez havalandırarak takımımızın en golcü ismi olma başarısını gösterirken, Spor Toto Süper Lig'de de gol krallığı sıralamasında takım arkadaşı Burak Yılmaz'ın önünde ilk sırada yer alıyor. Süper Lig'de sırasıyla Kasımpaşa (2), Beşiktaş, Bursaspor, Antalyaspor ağlarını havalandırarak dört maç üstüste gol atma başarısı gösteren tecrübeli forvet geçtiğimiz hafta Gençlerbirliği karşısında da fileleri havalandırmayı başarmıştı. Tecrübeli oyuncu bu sezon geride kalan sekiz hafta sonunda attığı 6 golün yanı sıra 2 asistle takım arkadaşlarına gol şansı yarattı.

%60.58 & 402 | TOPUN SAHİBİ GALATASARAY
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan sekiz hafta sonunda en çok pas yapan, topa sahip olan ve pasla oynama yüzdesi istatistiklerinde ilk sırada bulunan takımımız oynadığı sekiz maçta %55 topa sahip olma barajının altına hiç düşmedi. Süper Lig'de liderlik koltuğunda geride bıraktığı 8.hafta sonunda takımımızın topla oynama yüzdesi maç başına %60.58 olurken, takımımız maç başına 402 pas yapmayı başardı. Takımımızın oynadığı karşılaşmalarda rakiplerine karşı ortaya koyduğu topa sahip olma ve toplam pas istatistiği şu şekilde...
  • Kasımpaşa: %62.35 topla oynama - 452 toplam pas
  • (D) Beşiktaş: %61.17 topla oynama - 401 toplam pas
  • Bursaspor: %58.92 topla oynama - 475 toplam pas
  • (D) Antalyaspor: %56.89 topla oynama - 392 toplam pas
  • Akhisar Belediyesi: %64.90 - 528 toplam pas
  • (D) Orduspor: %60.34 topla oynama - 438 toplam pas
  • Eskişehirspor: %60.87 topla oynama - 489 toplam pas
  • (D) Gençlerbirliği: %59.22 topla oynama - 396 toplam pas
LİG TARİHİ | 21 GALİBİYET - 1 MAĞLUBİYET
Süper Lig tarihinde bugüne kadar Kayserispor takımı ile 34 kez karşı karşıya gelen Galatasaray, aynı renkleri taşıdığı rakibi karşısında sahadan 21 kez galip ayrılma başarısı gösterdi. Rakibiyle 12 kez yenişemeyen takımımız Kayserispor'a lig tarihinde sadece bir kere maç kaybetti. Süper Lig tarihinde sarı-kırmızılı rakibiyle ilk kez 1973/4 sezonunda karşılaşan Galatasaray, 1 Aralık 1973 yılında Mithatpaşa Stadı'nda oynanılan karşılaşmada 61.dakikada Şevki Şenlen'in golüyle sahadan galip ayrıldı ve 3 puanı hanesine yazdırdı. Brian Birch yönetiminde o sezon ligi 5.sırada tamamlayan Galatasaray, aynı sezon ligin ikinci yarısında Kayseri deplasmanında rakibine 2-0 mağlup olmuştu. Kayserispor'a galibiyeti getiren goller Metin Ülgen ve Mustafa Yücel kaydetmiş, lig tarihinde Galatasaray'a karşı elde edilen ilk ve tek galibiyetin mimarı olmuşlardı.

Spor Toto Süper Lig ve Süper Final'i şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, geçtiğimiz sezon iki kere karşılaştığı rakibini iki maçta mağlup etmeyi başarmış ve şampiyonluk yürüyüşünü kayıpsız sürdürmüştü. 30 Ekim 2011 tarihinde Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanılan karşılaşmadan Johan Elmander ve Selçuk İnan'ın golleriyle 2-0 galip ayrılan takımımız, ligin ikinci yarısında 11 Şubat 2012 tarihinde evinde konuk ettiği rakibini Felipe Melo'nun tek golüyle 1-0 mağlup etmeyi başarmıştı.

ÖDÜLLÜ YARIŞMA |  GOLÜ ATANI BİL, ÖDÜLÜ KAZAN
27 Ekim Cumartesi günü, Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde oynanacak olan Galatasaray-Kayserispor karşılaşmasında ilk golü atan oyuncuyu bilen FCN Blog okurlarına bir süprizimiz var. İlk golü atan oyuncuyu doğru tahmin eden ilk okurumuz futbolsever.com'dan tshirt kazanırken, ikinci ve üçüncü doğru tahmini yapan okurlarımız %50'lik indirim çeki kazanacaklar. Ödüllü yarışmaya katılmak için tıklayın..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0