TBL | Antalya BŞB 57 - 93 Galatasaray Medical Park




Galatasaray Medical Park Beko Basketbol Ligi'ni galibiyetle açtı. Deplasmanda Antalya BŞB karşısında sezonun ilk maçına takımımız rakibini rahat bir oyun sonucunda 93-57'lik skorla mağlup etti. Karşılaşmanın başından sonuna kadar oyunda ve skorda üstünlük kuran Galatasaray'da skorda da homojen bir dağılım gözlemledik. Topun iyi paylaşıldığı ve oynayan herkesin skor katkısı yaptığı takımımızda ön plana koyabileceğimiz performanslardan ilki 14 sayı-10 ribaundla Ersin Dağlı'dan geldi. Takım olarak ise en dikkat çekici istatistiğimiz ribaundlarda sağladığımız 48-26'lık üstünlük oldu. Böylece Ergin Ataman'ın öğrencileri ilk lig maçlarından galibiyetle ayrılırken aynı zamanda izleyenlere de güzel bir basketbol izletmiş oldular. 


Maçın hemen başında 7-0'lık seriyle maça giren takımımız bu üstünlüğünü maçın sonuna kadar sürdürdü. Maçın ilk dakikaları haricinde hücumda istediği akışkanlığı yakalayabilen takımımızda ilk yarıda hem pota altını özellikle Ersin'le iyi kullanıp bu bölgeyi domine ederken hem de iyi bir dış atış yüzdesi yakaladık. Savunmada ise pota altımızı iyi savunduğumuz ve ribaundları topladığımız maçın ilk çeyreğini 20-14, ilk yarıyı ise 47-32 önde kapattık. İkinci yarıda ise oyundaki ağırlığımızı iyice arttırırken dakikaların ilerlemesiyle fark da yavaş yavaş açılmaya başladı. Oyunun her iki bölümünde de sahaya istediklerini yansıtan takımımız rakibi karşısında oldukça üstün bir görüntü çizdi. 3. çeyrek 68-43'lük skorla geride kalırken son çeyrekte de farkı iyice açtık. Bu bölümde genç oyuncularımızdan Can Korkmaz da forma şansı bulurken takım disiplinimizin düşmediğini de gördük. Ender-Furkan ikilisinin ard arda güzel basketler üretmesiyle maçın sonunu getirdik ve sahadan 93-57 ile galip ayrıldık.

Takımımızın istatistiklerine baktığımızda az önce de belirttiğimiz üzere ribaundlarda sağladığımız 48-26'lık üstünlük oldukça dikkat çekti. Hem kendi pota altımızdaki ribaundları toplarken hem de rakip pota altında aldığımız 14 hücum ribaundu bize ikinci şans sayıları konusunda ekstra opsiyon sağladı. Bunun haricinde sayılarımızın 19'unun asist üzerinden gelmesi de önemli bir istatistik. Bizim gibi zaman zaman işi oyuncuların birebirlerine bırakabilen bir takım için asist sayısının yukarılara çıkması topun iyi dolaştığının bir göstergesi. Hücumdaki şut yüzdelerimize baktığımız zaman ise çok ekstra olmasa da yeterli performans sergilediğimizi gördük. 3 sayılık atışlarda 11/31, toplamda ise 36/69 gibi oranlar yakaladık. Serbest atış çizgisinden ise 10/15'lik bir istatistiğimiz oluştu.  Maç boyunca 10 top kaybıyla oynayan takımımız rakibini ise 13 top kaybına zorladı. Pota altını karartmasıyla dikkat çeken takımımızda bugün de zaman zaman spektaküler bloklar izledik ve rakip oyuncuları bu şekilde 4 kez engellemiş olduk.

Bireysel anlamdaki istatistiklerimiz incelendiğinde her anlamda dengeli bir dağılım gördüğümüzü söylememiz mümkün. Sayı olarak Ersin Dağlı 14, Cenk Akyol 12, Furkan ve Macvan da 11'er sayılık katkı yaptılar. Burada Ersin'in potaya yakın yerlerdeki bitiriciliği ve Cenk'in dış atışları en dikkat çekici yönlerdi. Ribaund konusunda rakibimizi ezdiğimiz bu maçta ise yine Ersin 10 ribaundla bu alanda da takımımızda lider olurken Furkan ve Macvan 9, N'dong ise 8 ribaund aldı. Böylece pota altı oyuncularımız toplamda 36 ribaundluk bir katkı yapmış oldu. Asist olarak herhangi bir isim çok sivrilmezken Engin Atsür 4, Ender-Jamont ve Hawkins 3'er asist yaptılar. En son Fenerbahçe Ülker maçında müthiş bir performans sergileyen kaptan Hawkins'e ise bu maçta çok da fazla iş düşmedi ve o da arka planda 10 sayı-3 asist-1 top çalmalık bir performansla maçı tamamladı.

Toparlamak gerekirse sezonun ilk maçında alabileceğimiz en iyi galibiyetlerden birini aldık. Rakibi maça ortak etme fikrini hiç vermezken oyununun her alanında üstün bir görüntü çizdik. Takımda sahadaki hemen herkesi devreye sokabilirken, bu isimlerin maçın her dakikasında işin ciddiyetini aşmamaları ve fark ne olursa olsun disiplinden kopmamaları güzeldi. Maçtan maça farklı isimleri devreye sokma fikrinin olduğunu daha önce söylemiştik ve bu maçta da Ersin bu anlamda ön plana çıkarak fikrimizi doğrulamış oldu. Ayrıca Cenk'in 4 üçlük isabeti bularak yaptığı katkı bizi sevindirdi. İki pota altını da domine eden takımımızda savunma disiplini ve agresifliğinin düşmemesi sahip olduğumuz karakteri korumamız ve pekiştirmemiz açısından önemliydi. Sonuçta güzel bir galibiyet aldık ve lige iyi bir giriş yaptık. Son yıllarda zaman zaman bize sorunlar çıkarabilen Antalya BŞB'yi böyle farklı yenmek de güzel bir detay oldu. Ama artık bu maçı geride bırakıyoruz ve önümüzdeki hafta oynayacağımız Aliağa maçına bakıyoruz, yola devam...

Takımımızdaki oyuncuların maç boyunca yakaladıkları istatistikler ise şu şekildeydi:

Jamont Gordon :8 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 2 top kaybı, 1 blok, (3/6 şut)
Göksenin Köksal : 6 sayı, 2 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, (2/6 şut)
Can Korkmaz : 2 sayı, 1 ribaund, (1/2 şut)
Boniface Ndong : 8 sayı, 8 ribaund, 1 top kaybı, 1 blok, (4/7 şut)
Engin Atsür : 5 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 1 top kaybı, 2 top çalma, (2/5 şut) 
Cenk Akyol : 12 sayı, 1 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, (4/9 şut) 
Furkan Aldemir : 11 sayı, 9 ribaund, 1 asist, 1 blok, (4/5 şut)
Milan Macvan : 11 sayı, 9 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, (4/8 şut)
Ender Arslan : 6 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 2 top kaybı, (2/6 şut)
David Hawkins : 10 sayı, 3 asist, 1 top çalma, (4/6 şut) 
Ersin Dağlı : 14 sayı, 10 ribaund, 1 asist, 2 top kaybı, 1 top çalma, 1 blok, (6/9 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0