TBL | Yenilmez Armada galibiyetlere devam ediyor.

Ligin ilk haftasında deplasmanda Antalya BŞB'yi farklı mağlup eden Galatasaray Medical Park ikinci maçındaysa Abdi İpekçi'de Aliağa Petkim'i ağırladı. İlk maçına nazaran zorlandığı  ve bir türlü farkı açıp rahatlayamadığı maçta rakibini son bölümde nakavt eden takımımız karşılaşmadan 79-67 galip ayrıldı. Domercant ve Ersin'den yoksun çıktığı bu maçta bazı isimlerden de beklediği katkıyı alamayan Galatasaray'da bu maçta ön plana çıkan isimler Hawkins, Macvan ve Ender Arslan oldu. Bunun haricinde zaman zaman mücadelesiyle de ağır basan takımımız bu galibiyetle birlikte kendi seyircisi önündeki ilk maçını kazanarak ligde 2/2 yapmış oldu.

Maça istediği savunma sertliğinde başlayamayan Galatasaray Medical Park ilk çeyrekte rakibiyle kafa kafaya giden bir görüntü çizdi. Bu periyodun son bölümünde istediğe sertliğe ulaşıp momentumu arkamıza almış olsak da Ersin Görkem'in iyi oynadığı çeyrek sonundaki son saniye basketi onları maçın içinde tuttu. İkinci çeyrekteyse ribaundları toplayamayıp hücumda da istediğimiz ritmi bulamadığımız ilk bölümün sonunda bir ara 7 sayı geri düştük. Ancak takım buradan bir geri dönüş yaptı ve Ender'in ardı ardına gelen 3'lükleri bizi rahatlattı. Devrenin son saniyesinde Engin'in 3'lüğü top elden geç çıktığı için sayılmadı ve 40-39'la ilk yarıyı önde kapattık. 3. çeyrekte ise özellikle savunmada istediklerimizi yapma imkanı bulsak da bu bölümde hücumda gerekli darbeyi indiremedik ve bu süre içinde toparlanan Aliağa ilk 6.5 dakikasında 3 sayı attığı çeyrekte son 3.5 dakikada 10 sayı buldu ve maç yine ortaya geldi. 56-52 üstünlüğümüzle girilen son çeyrekte ise rakibi son dakikalara kadar devre dışı bırakamasak da olay hep bizim kontrolümüzde gelişti. Hawkins'in hücumdaki liderliğinin yanısıra Macvan'ın yaptığı katkı da bizi rahatlattı ve maçın sonunda farkı açarak 79-67'lik skorla galip geldik.

Takım olarak performans ve istatistiklerimize baktığımızda ilk haftaki Antalya BŞB maçı kadar üstün bir performans çizdiğimizi söyleyemeyiz. Pek çok anlamda üstünlük sağlasak da bu üstünlükler genellikle ufak farklarla olduğu için maç bizim açımızdan pek rahat geçmedi. Bir ara ribaundlarda büyük sıkıntı yaşasak da sonrasında toparlayıp maç sonunda bu alanda 43-34'lük üstünlük sağladık. 79 sayı attığımız bir maçta 17 asist üretilmiş olması da pozitif bir durum. İlk hafta olduğu gibi yine pota altı elemanlarımız etkili kullanabilecek tarzda oynadık. Ama muhtemelen en eksik kalan noktamız 9/31 gibi kötü bir oran yakaladığımız 3 sayılık atışlardaydı. Bu atışlar iyi bir yüzdeyle girmediği için maçın içinde bir türlü skor olarak öne fırlayıp rahatlayamadık ve Aliağa da bir şekilde maçın içinde kalmış oldu. Maçın içinde hücum ritmimiz kaybettiğimiz anlarda savunmada göstermiş olduğumuz mücadele ve gayret ise sürekli sözünü ettiğimiz takım karakterinin artık yavaş yavaş yer etmeye başladığının bir göstergesiydi.

Bireysel performanslara gelecek olursak üç ismi ön tarafa çıkarmamız mümkün. İlk olarak David Hawkinsi söylememiz lazım. Kaptan bu karşılaşmada gösterdiği performansla maçın adamıydı şüphesiz. Antalya BŞB maçında pek ön plana çıkmadan oynamıştı, çünkü o maçta takım olarak herkesten verim almıştık. Ama bugün ona ihtiyaç duyulduğunda ortaya çıktı. Milan Macvan da hem bulduğu kritik basketlerle hem de savunmadaki gayretiyle bugün önemli bir katkı yaptı. Hırsını ve yüreğini sahaya koyan Sırp oyuncu sahip olduğu yetenekeler ve bu karakteriyle önümüzdeki yıllarda çok büyük bir oyuncu olmaya aday. Son olarak ise Ender Arslan'dan bahsetmemiz lazım. Tecrübeli oyuncu bugün kritik anlarda bulduğu 3 sayılık isabetlerle takımı ayakta tutan isimlerden biri olmayı başardı. Bu 3'lü haricinde N'dong, Furkan ve Göksenin de ortalama bir performans verdiğini söyleyebiliriz. Ancak Engin, Cenk, Gordon gibi isimlerin daha çok devreye girmesi lazım. Özellikle Cenk bulduğu bir çok boş üçlüğü atamadı ve maçta hiç sayı üretemedi. Gordon için ise sakatlığının etkisi henüz tam geçmediği için eleştiri getirmek doğru olmaz. Tabi burada Domercant, Ersin'in sakat ve Lakovic'in de kadroya alınmamış olduğu için bu maçta tribünde oturduklarını belirtelim.

Beko Basketbol Ligi'ndeki ikinci maçımızı geride bıraktık. Yine galip gelmemize rağmen ilk maçımıza oranla daha fazla zorlandığımızı söyleyebiliriz. Özellikle hücum anlamında almamız gereken mesafeler var. Bugün rakibimiz oyunun içinde hep kaldı. Aliağa potansiyelli bir takım olmasına karşın henüz hazır değil. Eğer bugün bu Galatasaray'ı daha hazır ve iyi bir takım yakalasaydı sonuç farklı olabilirdi. Ama sezon başı itibariyle çok da fazla eleştiri getirmek doğru değil. Özellikle Ersin'in de sakatlığıyla daralan rotasyon ve bu rotasyon içinde aşağıda kalan bazı bireysel performanslar sonrası galip gelebilmenin ve takım olarak güçlü bir karakter gösterebilmiş olmanın da altını çizelim. Tabi David Hawkins gibi bir lidere sahip olmanın şansını da görüyoruz. Belki onun transferine maliyetleri ölçüsünde temkinli yaklaşmıştık ama Hawkins'in gösterdiği performans onun bu takımdaki varlığının ne kadar gerekli olduğunu tekrardan bizlere gösterdi. İkinci haftayı da kayıpsız atlattıktan sonra artık haftaya oynacağımız Anadolu Efes maçını beklemeye başlayacağız.

Takımımızdaki isimlerin bu maçtaki istatistikleri ise şu şekilde oldu:
Jamont Gordon : 2 sayı, 1 asist, 1 top kaybı, (1/7 şut) 
Göksenin Köksal : 5 sayı, 1 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, (2/5 şut)
Boniface Ndong : 8 sayı, 7 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, (4/8 şut)
Engin Atsür : 1 sayı, 4 asist, 2 top kaybı, 2 top çalma, (0/2 şut)
Cenk Akyol : 2 ribaund, 1 asist, (0/5 şut) 
Furkan Aldemir : 8 sayı, 13 ribaund, 1 top kaybı, 1 top çalma, (4/6 şut)
Milan Macvan : 17 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 3 top çalma, (5/12 şut)
Ender Arslan : 15 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, (5/10 şut)
 
David Hawkins : 23 sayı, 8 ribaund, 3 asist, 3 top kaybı, 1 top çalma, 1 blok, (9/13 şut) 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0