Abdullah Avcı ve yeterlilik sınavı..


500. maçını oynayan milli takımımız malesef tam bir hayal kırıklığı. Bu kadar kaliteli oyuncunun olduğu takım, en azından böyle anlamlı bir maçı kazanmalıydı. Bu tablonun en büyük sorumlusu, hala isteyen kendini kandırsın, Abdullah Avcı'dır. Abdullah Avcı’nın bu takıma böyle kötü futbol oynatma lüksü yok. Bazılarının dediği gibi "kendi jenerasyonu"nu falan da kurmuyor. Hepsi yıllardır milli takımda oynayan oyuncular. Burak’ı Abdullah Avcı mı milli yaptı? Arda’yı, Emre’yi, Ömer Toprak’ı, Gökhan Gönül’ü.. Hepsi yıllardır bu takımın formasını giyen oyuncular. Abdullah Avcı’nın tek yaptığı Tunay gibi Sercan gibi ikinci sınıf gurbetçi topçuları milli takıma sokmak. O çocukların yetersiz oldukları bir yana, yeterli seviyede de olsalar her teknik adam döneminde zaten bir iki kaliteli oyuncu çıkar milli takıma. Abdullah Avcı bunu bile beceremiyor. Soner Aydoğdu, Alper Potuk gibi kaliteli adamlar yerine, Tunay Torun gibi Sercan Saraer gibi yetersiz adamlarda ısrar ederek onu bile beceremiyor. Selçuk İnan örneğine ise hiç girmeyeceğim!

Hal böyle olunca Ersun Yanal’ı hatırlamakta fayda görüyorum. Ersun Hoca’nın suçu neydi? 9 maçta 4 galibiyet, 4 beraberlik, 1 mağlubiyeti varken astık adamı, teneke bağlayarak yolladık. Şimdi Avcı’ya bak 4 resmi maçta 3 mağlubiyet, San Marino’yla kardeş takım geyikleri dönüyor. Ben Ersun Yanal’ın takımlarının hiçbir zaman vasatın altında top oynadıklarını görmedim. Manisa’nın son dönemi biraz kötüydü, onun dışında hep belli bir seviyenin üstünde top oynattı takımlarına. Haklı olarak milli takımların başına getirildi. O dönemde şımarıktık dayanamadık; ama şimdi hakkını vermek lazım. Kıyaslayalım bakalım Yanal’ın elindeki kadro mu daha iyi yoksa Avcı’nın elindeki kadro mu?

Açık ara tartışmasız Abdullah Avcı’nın kadrosu daha iyi. Avcı'nın elinde öyle bir kadro var ki, geçen sezonun en iyi yerli oyuncusu Selçuk ve kendisini son senelerde Avrupa'ya kanıtlama şansı yakalayan Nuri’yi yedek bırakma lüksüne sahip. Ersun Yanal’ın elinde bir tek Hüseyin Çimşir vardı o bölgede, yedeği yoktu düşünün. Stoperde Deniz Barış, Sağ bekte Serkan Balcı’yla oynamak zorundaydı. Diğer stoper o dönemin dalga konusu Servet’ti. Kalede de yaşlı Rüştü’yle o dönemde topu izleyerek gol yeme alışkanlığı olan formsuz Volkan. Bugün olsa oturduğu organıyla güler millet. Takımda milli takım seviyesindeki tek oyuncu o zamanların Tuncay’ı ve Nihat’tı. Bir de sakat Emre. Takımın 10 numarası Gökdeniz’di. Ersun bu kadroyla o kadar puan topladı. Tek mağlubiyet de Shevchenko’nun Servet’i evirip çevirdiği maçta Ukrayna’ya kaybettik. Abdullah Avcı’nın elinde ise keyfine göre Selçuk’la Nuri’yi yedek bırakma lüksüne sahip bir kadro var. Düşün bir tarafta alternatifsiz Hüseyin Çimşir, diğer tarafta alternatif olarak düşündüğün Selçuk İnan ve Nuri Şahin. Başka örneğe gerek yok ama sayacağım. Arda gibi A.Madrid’in 10 numarası var. Kalede kendini geliştirmiş Volkan var, stoperde geleceğin tandem ikilisi Semih Kaya - Ömer Toprak var. Sağ bekte yere göğe sığdırılamayan Gökhan Gönül var. Hücumda gerek gurbetçiler, gerekse yerliler olmak üzere bir çok alternatif var. Kısacası bugün öyle bir kadro var ki, her pozisyonda var oğlu var. E bu kadroyla başarılı olamıyorsan sende bir sıkıntı var. 

Dediğim gibi bu takım yeni falan değil, eksik olan Abdullah Avcı'nın yeterliliği.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0