Yenilmez Armada bildiğiniz gibi..

Yenilmez Armada galibiyetlere devam ediyor. Beko Basketbol Ligi'nin 6. haftasında Abdi İpekçi'de TED Kolejliler'i ağırlayan takımımız mücadeleden 90-66'lık üstünlükle ayrıldı. Özellikle maçın 2. ve 3. çeyreklerinde tam olarak istediğimiz performansı sahaya yansıtmazken maçın son bölümünde ise toparladık ve farkı açarak ligdeki 6. galibiyetimizi aldık. Cenk Akyol 23 sayıyla takımımızın en skoreri olurken Ender Arslan özellikle zorlandığımız bölümlerde sorumluluk alarak önemli katkı verdi.

Maça özellikle bu seviyedeki rakiplere karşı klasikleşmiş şekliyle savunmada baskılı ve sert başladık. TED Kolejliler istediği düzenleri sahaya yansıtamazken biz hücumda da ön plana çıktık ve ilk çeyrek 22-10 üstünlüğümüzle geçildi. Rahat bir şekilde geçen ilk bölümün ardından ikinci çeyreğe ise istediğimiz oyunun çok uzağında başladık. Hücumda ritmsiz kalırken savunmada da rakibin istediklerini yapmasına engel olamadık. Özellikle Berent Kavaklıoğlu'nun yönlendirdiği hücumlarda içeriden Stanojevic'le etkili olan rakip takım dış atışlarda yüzdesini arttırınca 4 buçuk dakikada 17-2'lik seri yakaladılar. Bunun ardından Ender-Jamont Gordon ikilisiyle hücumda toparlayan takımımız üstünlüğü yeniden ele geçirse de devre ancak 4 sayı farkla 41-37 üstünlüğümüzle bitti. İkinci yarının ilk bölümünde de tam olarak istediğimiz oyunu parkeye yansıtamadık. Hücumda Ender Arslan önderliğinde sayıları bulsak da savunmada istediğimiz seviyeye çıkamadık ve son çeyreğe 63-57 ile girildi. Maçın final periyodunda ise hem savunmamızın sertleşmesi ve oyun ciddiyetimizin geri gelmesi ile farkı açtık. Özellikle son 5 dakikada maçı iyice koparan takımımızda bu bölümde Cenk ve Macvan dış atışlarıyla önemli katkı verdiler. Maçı 90-66 kazanan takımımız böylece ligdeki namağlup ünvanını korudu.

Takımımızın bugün istatistik ve performanslarına baktığımız zaman attığımız 90 sayı ön plana çıkabilir. Hawkins'in 5 sayıda kaldığı ve Domercant gibi bir ismin olmadığı bir günde bu seviyeye çıkabilmek takımın potansiyelini ortaya koyuyor. Burada özellikle dış atışlarda 12/24 gibi çok iyi bir oranla oynamamız etkili oldu. 2 sayılık atışlardaysa %53.6 atarak sezon ortalamamızın altına düştük. Burada özellikle pota altını önceki maçlarda olduğu gibi iyi kullanamamız belirleyici oldu. Savunma anlamında özellikle 2. çeyrekte yediğimiz 27 ve 3. çeyrekte yediğimiz 20 sayı ortalamamızın üstündeydi. Ancak ilk ve son çeyreklerin toplamında 19 sayı yemiş olmamız vidaları sıktığımızda savunmada da ne kadar üst seviyeye çıkabildiğimizin önemli bir göstergesi. Bulduğumuz basketlerin 19'unun asist üzerinden gelmesi de önemli bir nokta. Bu alanda ligin zaten 1. takımı konumundayız ve bu tarz maçlarda ortalamamız gayet tatmin edici düzeyde. Ancak bunları biraz daha alışkanlık haline getirip zor maçlarda da bu sayılara çıkabilmek önemli olacak. Ribaundlarda da 36-30'luk üstünlük sağladığımız bu maçta ayrıca rakibi 14 top kaybına zorlayıp bizim sadece 8 top kaybı yapmamız da olumlu noktalardandı.

Bireysel anlamdaki performanslar incelendiğinde şüphesiz sivrilen  isimler var. Sezona hazırlık döneminde pozitif sinyaller veren ancak sezonun ilk bölümünde bunun devamını getiremeyen Cenk Akyol bu maçta adeta kendini buldu. Ergin Ataman'ın ilk 5'te forma şansı verdiği Cenk özellikle ilk ve son çeyrekteki performanslarıyla 23 sayı(5/9 üçlük) attı ve galibiyette önemli rol oynadı. Ayrıca Ender Arslan oyunun bizim adımıza iyi gitmeyen bölümlerinde bireysel sorumluluklar alarak önemli katkı verdi. 4/4 üçlük attığı maçı 17 sayıyla tamamlayan tecrübeli oyuncu geçen sezonki görüntüsünün ardından bu sene daha iyi durumda olduğunun sinyallerini vermeye devam ediyor. Milan Macvan da özellikle 2. yarıda iyi bir performans gösterirken kritik anlarda attığı üçlüklerle ön plana çıktı. Bir başka iyi performans veren isim de Jamont Gordon'dı. Sezon başında kendisiyle ilgili soru işaretlerini gösterdiği performansla silmeye başlayan Amerikalı guard bu maçta da 10 sayı-8 asistlik bir katkı verdi. Genç oyuncularımız Sertaç Şanlı ve Can Korkmaz da farkın açıldığı diğer maçlarda da olduğu gibi bu maçta da son bölümde dakika buldular. Özellikle Sertaç'ın bu dakikaları takım arkadaşlarının da yardımıyla boş geçmemesi ilerisi adına sevindirici noktalardan.

Galatasaray Medical Park TED Kolejliler maçındaki galibiyetiyle birlikte galibiyet serisini 11 maça çıkardı. Bugünkü maçta zaman zaman zor anlar yaşasak da hep bahsettiğimiz 'takım' olgusunun ön plana çıkması bugünkü farklı galibiyeti hazırlayan etkenlerden oldu. Zira David Hawkins'in sezon başından beri en sönük performansını gösterdiği bu maçta farklı isimlerin devreye girebilecek şekilde oynaması önemliydi. Ancak olumsuz noktaları da es geçmemek lazım. Özellikle hücumda zaman zaman ritmimizi kaybedebiliyoruz ve bu gibi anlarda iş fazlasıyla bireyselliğe kalıyor. Belki şu ana kadar bu bize birşey kaybettirmedi, belki Domercant'in dönüşü, muhtemel Arroyo transferi ve Gordon'ın son birkaç maçtaki performanslarını koruyabilmesi gibi etkenlerle bu durumdan pek sorun yaşamayacağız ama yine de bu konuda dengeyi iyi sağlayabilmek önemli olacak. Sıradaki maçımız Eurocup'ta oynayacağımız ve hem grubun hem de kupanın favorilerinden Kuban'a karşı olacak olan maç. Şu ana kadarki döneme bakınca çıkacağımız en zor maç olacak bu Kuban maçını kazandığımız takdirdeyse gruptan çıkmayı pratikte garantileyeceğiz.

Takımımızdaki isimlerin tüm maç boyunca yakaladığı istatistikler ise şu şekilde oldu:

Jamont Gordon: 10 sayı, 3 ribaund, 8 asist, 2 top kaybı, 1 top çalma, (4/8 şut)
Can Korkmaz: 2 sayı, (1/2 şut)
Jaka Lakovic: 5 sayı, 3 ribaund, 1 top kaybı, 2 top çalma, (2/3 şut)
Engin Atsür: 1 ribaund, 1 top kaybı, (0/2 şut)
Sertaç Şanlı: 4 sayı, 2 ribaund, (2/2 şut)
Cenk Akyol: 23 sayı, 2 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 1 blok, (9/16 şut)
Furkan Aldemir: 2 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, (1/2 şut)
Boniface Ndong: 6 sayı, 1 top çalma, (3/6 şut)
Milan Macvan: 14 sayı, 10 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, 1 blok, (4/7 şut)
Ender Arslan: 17 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, 1 asist, (5/8 şut)
David Hawkins: 5 sayı, 4 asist, (2/7 şut)
Ersin Dağlı: 2 sayı, 4 ribaund, 1 top kaybı, (1/3 şut) 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0