Maça Doğru | Galatasaray Medical Park - Lokomotiv Kuban

Galatasaray Medical Park şampiyonluk hedeflediği Eurocup E Grubu'nda 4. maçına çıkıyor. Geçen hafta oldukça zor bir şekilde ulaşabildiği ve anormal şartlar altında oynayıp ağır bir mağlubiyet aldığı Kuban'la bu sefer Abdi İpekçi'de karşılaşacak olan takımımız hem geçen haftanın telafisini yapma hem de gruptan çıkabilme adına stratejik önemi oldukça büyük olan bu maçı kazanıp rahatlama peşinde. Taraftarın 1 haftadır organize olduğu ve çağrı yaptığı bu maçta şüphesiz çok güçlü bir atmosfer oluşacak. 28 Kasım Çarşamba akşamı saat 20:15'te başlayacak ve sezonun kritik dönemeçlerinden biri olacak olan bu karşılaşma öncesi takımların son durumları ise şu şekilde..

Galatasaray Medical Park bu sezon oynadığı 13 resmi maçın 12'sini kazanmayı başardı. Tek mağlubiyetini geçen hafta Kuban'a karşı alan takımımız son olarak ise ligde Mersin BŞB ile karşılaşmış ve mücadeleden 84-73'lük skorla galip ayrılmıştı. Takımın sezon başından beri geldiği nokta ve kazandığı sağlam karakter şu ana kadar en güçlü yanımız oldu. Kuban maçı özelinde de bu karakterin etkinliği önemli olacak.  Kadrosal anlamda ise şu an gözüken tek eksik Göksenin Köksal olarak göze çarpıyor. Genç oyuncu 1 aya yakın bir süre daha yok. Bir süredir sakat olduğu için oynayamayan ancak son Mersin BŞB maçı öncesi büyük oranda düzelip o maçlık riske edilmeyen Henry Domercant ise bu maçta forma giyebilecek duruma geldi. Onun dönüşü şüphesiz ki bu seviyedeki bir maç için Ergin Ataman'ın elini rahatlatacak bir nokta olacak.

Takımımızın şu ana kadar Eurocup'ta yakaladığı istatistiklere ve gösterdiği performansa bir göz atacak olursak puan tablosunda şu an 2 galibiyet, 1 mağlubiyetle grubun 2. sırasında yer aldığını görüyoruz. Rakip potalara maç başına 77.3 sayı bırakan Galatasaray MP potasında ise maç başına 75 sayı gördü. Tabi burada son oynanan ve bir noktadan sonra ölçü olmaktan çıkan Kuban maçında yediğimiz 91 sayı ortalamayı yükseltiyor. Bireysel olarak ise David Hawkins maç başına attığı 14 sayıyla takımın en skoreri olurken Jamont Gordon da 12.3 sayı ortalamasıyla ona destek veren isimlerin başında geldi. Takımın en çok ribaund çeken ismi 6 ortalamayla tecrübeli Boniface N'dong olurken maç başına Gordon 4, Furkan 3.7 ribaund alarak onu desteklediler. Asistlerde yine David Hawkins 2.7 asistle ön plana çıkarken Ender Arslan da 2.3 ortalamayla oynayarak topa yön veren isimlerden oldu.

RUSYA'DA DOĞAN YENİ GÜÇ: KUBAN
Rakip Lokomotiv Kuban bu sezona yatırımını büyülterek girdi. Geçen sezon Eurocup'ta çeyrek final oynayan ancak daha sonra kupayı kaldıracak olan Khimki'ye elenen Rus ekibi bu sezon ise kupayı kazanmak için kadrosunu daha da güçlendirdi. Takımın başına geçen yıl Kazan'da önemli işler yapan Evgeny Pashutin'i getirirlerken kadrolarına da Nick Calathes, Aleks Maric, Ali Traore ve Mantas Kalnietis gibi üst düzey isimleri kattılar. Rusya Ligi'nde şu ana kadar 6 maçta 3 galibiyet, 3 mağlubiyetlik bir performans gösteren Kuban Eurocup'ta ise 3 maçını da kazandı. VTB Liginde de 4 galibiyet, 2 mağlubiyetleri bulunuyor. Savunmada sert, hücumda da tempolu ve iç-dış dengesini iyi sağlayan bir takım görüntüsü çizseler de zaafları olan bir takım. Bu akşam oynanacak maçta Fransız uzun Ali Traore forma giyemeyecek. Sakatlığı büyük oranda geçen Kalnietis'in oynayıp oynamayacağı ise henüz kesinleşmiş değil.

Kuban'ın istatistiksel anlamdaki değerlerine bakıldığında Eurocup'taki 3 maçında 89.3 sayı ortalaması yakaladığını görmek mümkün. Her ne kadar burada bize karşı son maçta attıkları 91 sayı ortalamayı gereksiz yükseltse de hücumda ne kadar üst noktalara çıkabileceklerini gösteriyor. Ancak zaaflarından bahsetmişken Rusya Ligi'nde 75-47 kaybettikleri Kazan maçında 2/12 üçlük oranında kalmaları bir fikir verebilir. Biz özellikle pota altı savunmasına önem verip zaman zaman dış atışları riske eden bir anlayışta oynasak da Kuban'a karşı dış oyunculara kuracağımız baskıyı arttırmamız lazım. Bu oyuncuların başında da şüphesiz Nick Calathes geliyor. Yunan guard geçen hafta kaybettiğimiz maçta oyunu resmen domine etmişti. Şu ana kadarki 3 maçta ise 15 sayı-5 ribaund-5.3 asist gibi etkileyici istatistikler yakalamış durumda. Onun haricinde Amerikalı skorer Jimmy Baron da çok formda. 3 maçta 22 sayı ortalamasıyla oynayan Baron %63 ile üçlük atıyor. Onu da zorlama atışlara sürüklemek gerekecek zira bahsettiğimiz Kazan maçında 0/5 üçlük atmış ve bu konuda kontrolden çıkabileceğini de göstermişti.

Lokomotiv Kuban maçı bu sezonun bizim adımıza en önemli maçlarından biri olacak. Herşeyden önce gruptan çıkabilmemiz adına bu maçı kazanmamız gerekiyor. Eğer kazanamazsak işimiz zora girecek. Tabi bir de geçen hafta yaşananların rövanşını almak istiyoruz. Takımımızın bu maçı kazanması uzak bir olasılık değil. Geçen haftaki anormal şartlarda oynanan maçı  hesaba katmazsak, normal şartlarda Kuban'dan bir adım önde olduğumuzu düşünüyorum. Takımın bu potansiyeli bir kenara bu maça özel olarak antrenmalarda daha hırslı ve agresif çalıştığının haberleri de geliyor. Taraftarın bu maça özel olarak hazırlandığı ve belki de geçen sezonki Euroleague maçlarında oluşacak atmosferi yaratacağının havasını almak da mümkün. Dolayısıyla takımın ve Ergin Ataman'ın hırsı, taraftarın yaratacağı baskıyla kombine edildiğinde bu maçı değil kazanmak farklı kazanmamak için de bir sebep yok açıkçası. Ancak yine de sormak lazım: Takım hazır,ya biz hazır mıyız? Yazıyı Ergin Ataman'ın fazla söze gerek bırakmayan cümlesiyle bitirelim ve son çağrımızı da yapmış olalım:

"Taraftarımız cehennemi rakibe yaşatacaktır. "

1 yorum:

  1. bu kupayı almayı hedef olarak önümüze koymuşken bir anda 30 sayı fark yeyip acaba gruptan çıkabilirmiyiz demeye başladıysak bir sıkıntı vardır demektir. bu saatten sonra 2. oluruz ancak. donesk takımını 4 sayıyla değilde farklı yenebilseydik rahat olabilirdik ama şimdi bu kadro gruptan çıkarmı çıkamazmı onu konuşuyoruz.kalan tüm maçları kazanabilecek kapasitede bir takımımız var.arroyo da gelirse 1 kademe daha yükselir bu takım bu arada lakoviç gitmiyormu arroyo gelmiyormu.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0